Zwemmen calorieën

Zwemmen calorieën


Zwemmen calorieën
Wanneer mensen gaan afvallen, dan denken ze altijd het eerst aan diëten. Door je voedingspatroon radicaal te veranderen kan je heel snel heel veel succes boeken.

Ze beginnen enthousiast aan een dieet en blijken al snel te ontdekken dat het niet helemaal klopte. Er komt veel meer bij kijken.

Afvallen doe je namelijk niet alleen door drastisch in je voeding te snijden.

Natuurlijk is gezond, gevarieerd en gedoseerd eten zeer belangrijk.

Het is echter ook zo dat je andere aspecten van je leven onder controle moet hebben. Dit heeft namelijk net zo goed invloed op je gewicht en de hoogte daarvan.

Een goed voorbeeld hiervan is lichaamsbeweging. Het is waarschijnlijk voor niemand nog een geheim dat voldoende bewegen zeer belangrijk is voor een goede gezondheid.

Er zijn immers zeer veel stoffen die vrijkomen door beweging. Ook helpt het de conditie van je lichaam te verbeteren. Daarnaast is het uiteraard goed voor een gezond gewicht.

De reden hiervoor is dat lichaamsbeweging zorgt voor verbranding. Verbranding zorgt weer voor de verwerking van ingenomen calorieën.

Wanneer je meer verbrandt dan je inneemt, dan zorgt dit dat je lichaam reserves gaat aanspreken.

Wanneer je te zwaar bent, dan zijn de reserves die worden aangesproken in je vetopslag te vinden.

Hoe pak je het aan?

Nu vraag je je natuurlijk af wat dan precies voldoende lichaamsbeweging is. Hoe weet je of je genoeg hebt gedaan.

En wat kan je allemaal doen om aan voldoende lichaamsbeweging te komen?

Er zijn gelukkig zeer veel mogelijkheden. Van schoonmaken tot en met gewichtheffen kan je namelijk alles als lichaamsbeweging zien.

Populaire vormen zijn echter vooral de wat minder intense duursporten. Denk bijvoorbeeld aan wandelen en fietsen. Denk vooral ook aan zwemmen.

Dit is namelijk een hele populaire manier om aan lichaamsbeweging te komen. Je kunt namelijk al heel snel in het zwembad met een paar baantjes wat extra’s doen.

Het plan van aanpak is dan simpel. Op momenten dat je kunt vrij zwemmen ga je naar het zwembad en begin je met baantjes trekken.

Let erop dat je de hele tijd in beweging blijft. Of je de borstcrawl of de schoolslag doet hoeft in principe niet uit te maken al zal de ene voor wat hogere verbranding zorgen dan de andere.

Hou je dit tenminste een half uur vol en doe je dit driemaal per week, dan ben je al over de helft van het aantal extra calorieën dat je per week moet verbranden om een halve kilo af te vallen.

Je moet namelijk proberen 500 calorieën per dag gemiddeld meer te verbranden. Met een half uur zwemmen kom je al snel aan 750 calorieën.

Andere voordelen

Naast het feit dat je calorieën verbrandt heeft zwemmen nog een flink aantal voordelen. Allereerst is het zeer goed voor je conditie.

Omdat je langere tijd bezig bent en er een flink tempo in houdt, verbeter je je algehele conditie. Dat betekent dus dat je je in meerdere opzichten gezonder gaat voelen.

Een ander voordeel is dat het wat minder belastend is dan andere vormen van sport. Je maakt immers geen harde klappen en je neemt geen hele gevaarlijke risico’s.

Wanneer je bijvoorbeeld gaat wandelen, dan krijgen je voeten en enkels steeds de impact van je volle gewicht te verduren. Bij fietsen bestaat de kans op valpartijen.

Daarom kiezen veel mensen voor zwem uurtjes als de ideale manier om te sporten.

Het is een moment waarop je niet allen bezig bent met je gezondheid op fysiek vlak, maar ook op mentaal vlak. Je kunt je namelijk even ontspannen en alles om je heen vergeten.

Daardoor is het ook voor je geestelijke gezondheid aan te raden.

Een betere geestelijke gezondheid heeft weer een ander gevolg. Wie beter in zijn vel zit heeft bijvoorbeeld meer uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen.

Dit is belangrijk wanneer je kijkt naar een ander aspect van het afvallen. Je doet er namelijk goed aan om naast het sporten ook een dieet te volgen.

Eiwitrijk voedsel

Een goed dieet is vaak gebaseerd op eiwitrijk voedsel. Je moet namelijk zorgen dat je minder zwaar leunt op koolhydraten in je voedingspatroon.

Al is het wel belangrijk dat je in bepaalde mate wat koolhydraten neemt om energie te hebben om te kunnen zwemmen. Neem echter niet meer dan nodig.

Een receptenboek vol recepten waarbij je zeker kunt zijn dat je de juiste hoeveelheden neemt is dat van Fitchef.

Dit is een kookmethode die in grote mate op koolhydraatarm, eiwitrijk voedsel leunt.

Niet alleen in de maaltijden, maar ook bij de tussendoortjes. Dat doet het door op twee vlakken je voeding aan te passen.

Allereerst ga je tussendoortjes vervangen door eiwitrijke producten die in het boek staan.

Dit doe je door de producten en ingrediënten die in het boek staan te gaan gebruiken. Je kunt de maaltijden voor alle eetmomenten van de dag erin vinden, dus ook voor tussendoortjes.

De maaltijden zelf bereid je aan de hand van producten die je gewoon in de supermarkt kunt krijgen.

Dit zijn maaltijden die ook gebaseerd zijn op koolhydraatarm, maar eiwitrijk voedsel. Dit is dus ontzettend makkelijk omdat je niet afhankelijk bent van een bestelling maar gewoon boodschappen kunt doen.

Zo kan je dus tot op bepaalde hoogte blijven eten wat je lekker vindt.


Voeding en sport

Wanneer je gaat zwemmen om je gezondheid te verbeteren, dan zal voeding een hele andere rol gaan spelen in je leven.

Je zal voldoende voeding moeten nemen om de energie te kunnen leveren bijvoorbeeld. Daarom is het ook belangrijk dat je gezonder gaat eten.

Als je immers meer gaat eten, dan zal het averechts werken als je ongezonde producten neemt.

Daarnaast is een voldoende hoeveelheid eiwitten nodig om te herstellen van je inspanning. Eiwitten zorgen namelijk voor herstel van je weefsel.

Je kan dus je spieren en andere delen van je lichaam weer snel in goede staat herstellen na een inspanning. Dit is belangrijk om het te kunnen blijven volhouden.

Wanneer je dus wilt gaan afvallen, dan moet je zorgen voor een goede balans tussen de beide aspecten.

Je moet voldoende gaan bewegen door bijvoorbeeld te gaan zwemmen.

Maar je moet ook voldoende gezonde voeding eten door bijvoorbeeld een dieet als dat van Fitchef te volgen.