Zuurkoolsap

De smaak van zuurkoolsap genieten of huiveren?

zuurkoolsapDe een zal huiveren bij het horen van de naam zuurkoolsap, terwijl bij de ander het water in de mond loopt. Smaken verschillen nu eenmaal, ook bij zuurkoolsap.

Heb jij het wel eens gedronken of ben je het van plan te gaan proeven? Het is een bijzondere smaak waaraan je moet wennen.

Drink het voor je gezondheid of gebruik zuurkoolsap  ter ondersteuning bij het afvallen. Het is heel effectief! Je moet het leren drinken en gaat het lekker vinden.

Zuurkoolsap is een prima dorstlesser. Wil je een gezond sapje dat je tevens helpt om af te vallen, dan is zuurkoolsap een aanrader. Je kunt je wellicht nog meer producten herinneren, die je in het begin niet lekker vond en nu juist heerlijk.

Geef dat zuurkoolsap het voordeel van de twijfel, probeer het met een beetje en wen eraan. Je krijgt zoveel goede stoffen binnen en dan mag de smaak best even bijzonder (niet zo lekker) zijn in het begin.

Alle cliënten die ik momenteel begeleid en in het verleden heb begeleid tijdens het afvallen hebben hun doel behaald middels het eten van eiwitrijke maaltijden van Fitchef.

Momenteel is dit boek erg populair omdat je op een makkelijke manier je doel kunt behalen. Deze maaltijden zijn snel en makkelijk te bereiden.

Klik hier voor overheerlijke eiwitrijke recepten die helpen bij het afvallen>>

Voor- en nadelen zuurkoolsap

Zuurkoolsap vind je sinds vele jaren in de Duitse en Oost Europese keuken en inmiddels op veel meer plaatsen. Je kunt er dus eenvoudig mee kennismaken.

Je kunt zuurkoolsap zelf maken of in de winkel kopen, denk ook eens aan de natuurwinkel! Daar vind je nog veel meer gezonde sapjes zonder toevoegingen en je krijgt er advies.

Voordelen zuurkoolsap:

 • Ondersteunt je bij het afvallen.
 • Werkt tegen maagproblemen.
 • Werkt tegen darmproblemen.
 • Is rijk aan vitamines: A, B, C en K.
 • Versterkt het immuunsysteem.
 • Helpt tegen een kater.
 • Zou de groei van kankercellen remmen (door isothiocyanaten), er is nog verder wetenschappelijk onderzoek nodig.
 • Zorgt voor een goede leverfunctie en dat geeft een goede balans aan de bloedsuikerspiegel.

Nadelen zuurkoolsap:

 • Zuur voor het gebit
 • Niet iedereen vindt het lekker, aparte smaak. Tip: verdun je zuurkoolsap.
 • Heb je gevoelige darmen dan dien je te weten dat zuurkoolsap zacht laxerend werkt. Dit kan ook een voordeel zijn, namelijk bij verstopping.

Recepten met zuurkoolsap

Je zult zeker ooit gehoord hebben van een sapdieet. Zuurkoolsap is er één voorbeeld van. Dit sapje helpt je om effectief af te vallen en het is erg gezond.

Wil je recepten met zuurkoolsap, ga dan online en oriënteer je over de mogelijkheden. Voor een sapkuur kun je er diverse recepten met groentesapjes vinden.

Een dieet dient verantwoord te zijn. Het is belangrijk je goed in te lezen over het dieet dat je wilt volgen. Bij twijfel of wanneer je meer informatie wilt voor jou persoonlijk, dan kun je een diëtist of diëtiste in de arm nemen.

Voor normaal gebruik van zuurkoolsap om je gezondheid te optimaliseren hoef je geen professional te raadplegen. Het is een kwestie van proberen hoe zuurkoolsap jou bevalt.

 

Ja, ik wil op de makkelijkste manier afvallen >>