Welk fruit is goed voor afvallen


Welk fruit is goed voor afvallen
Het is voor niemand een geheim dat fruit heel veel goede kwaliteiten heeft. Het zit bijvoorbeeld boordevol vitaminen.

Deze hebben we nodig om gezond te kunnen leven.

In de voedingswijzer wordt dan ook aangeraden om iedere dag tenminste twee stuks tot je te nemen.

Nu is het ook zo dat fruit goed past in diëten en levensstijlen waarmee je kunt afvallen. Er zijn hier heel veel theorieën over.

Nu vraag je je misschien af welke vorm van fruit voor jou het beste is als je wilt afvallen. Zit hier nog verschil in? Wat kan je het beste nemen en wat niet?

Het is dan eerst belangrijk om te weten welke vorm je voedingspatroon gaat aannemen.

Wil je bijvoorbeeld voor een korte periode een crashdieet volgen, dan bestaan er vormen waarin fruit absoluut uit den boze is.

In zulke gevallen is het dus per definitie zo dat geen enkele vorm van fruit goed is.

Toch kan je hierdoor een aantal positieve effecten van sommige vruchten mislopen.

Er zijn namelijk ook een aantal fruitsoorten die niet alleen gezond zijn, maar zelfs het verliezen van gewicht stimuleren.

Dit zijn dus de fruitsoorten waar je naar op zoek moet gaan als je snel wilt afvallen.

De meest krachtige vruchten

Er zijn een aantal vruchtensoorten die er tussenuit springen als het gaat om positieve effecten op het gewicht. Allereerst is er bijvoorbeeld citroen.

Heet water met citroen is misschien wel één van de bekendste afslankdrankjes. Het sap van de citroen helpt je vetverbranding. Dit is natuurlijk precies wat je wilt.

Een andere fruitsoort die al vele jaren hoog op de lijstjes van favoriete ingrediënten staat is de avocado. Dit is echter om een hele andere reden.

Avocado zou een goed effect hebben op het opnemen van voedsel door het lichaam. Daarnaast helpt het de stofwisseling stimuleren. Dit zijn dus twee manieren waarop je afvalt van avocado.

Wat je misschien ook wel bekend in de oren klinkt is dat veel soorten bessen goed zijn voor je lichaam.

Een aantal bessen vallen zelfs onder de zogenaamde superfoods die nog niet zo lang geleden heel veel furore maakten.

Toch zijn ook de meer bekende bessen als bosbessen en bramen heel goed.

Er zijn nog heel veel andere soorten fruit die goede mogelijkheden bieden. Denk bijvoorbeeld aan aardbeien, kiwi’s, maar eigenlijk aan vrijwel alle vormen van fruit.

De vitamines en de andere stoffen die er in zitten hebben nu eenmaal allemaal op een eigen manier een positieve werking. Fruit is dus altijd aan te raden.

Levensstijl

Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat je alleen nog maar fruit gaat eten. Dat zou geen goed idee zijn. Je kunt het beter als onderdeel van een groter geheel nemen.

Denk bijvoorbeeld aan een levensstijl. Zo kan je gebruikmaken van de gezonde effecten, maar heb je minder nadeel van de negatieve kanten.

Een goed voorbeeld van een methode die je kunt zien als een gezonde levensstijl is Fitchef. Dit is een boek vol gezonde recepten met natuurlijke producten.

Dit betekent dus ook dat er voldoende ruimte is voor allerlei soorten vruchten. De kern van Fitchef is namelijk dat je een goede variatie hebt.

Wel is het zo dat Fitchef vooral gericht is op eiwitrijke maaltijden. Dit betekent dus ook dat eiwitten en voeding waar dit in zit een belangrijke rol spelen in deze maaltijden.

Dit is dus eigenlijk niet direct waar je aan denkt als je het over fruit hebt. Dit is dus niet direct de hoofdzaak.

Wel is het zo dat je in ieder geval geen verbod op fruit zal meemaken. Waar bij sommige diëten vooral angst bestaat voor de fruitsuikers is dit bij Fitchef een stuk minder het geval.

Je kunt dit gewoon als onderdeel van een gezond en gevarieerd eetpatroon beschouwen. Zolang je het maar op de juiste wijze doet.


Richten op eiwitten

De vraag die je nu natuurlijk hebt is dan waarom eiwitten beter zijn dan de middelen die in fruit zitten. Dit is een logische vraag.

Het is echter zo dat er geen andere voedingsstof zo’n positief effect heeft op het gewicht als eiwit. Daarom richt het boek zich hier op.

Eiwit heeft namelijk als werking dat je er sneller vol van zit. Daardoor eet je dus minder. Bovendien zijn ze ook minder calorierijk.

Daardoor val je dus bijna als vanzelf af. Dit is met fruit toch wel anders. Daar zitten namelijk ook nadelen aan. De effecten kunnen ook averechts werken.

Het is namelijk zo dat wanneer je te veel fruit eet, je nog steeds te veel suiker binnen krijgt. Ook de hoeveelheid koolhydraten kan nogal oplopen.

Dat betekent dus dat je uiteindelijk niet afvalt, maar juist aankomt. Dit was natuurlijk niet waar je naar op zoek was toen je meer fruit ging eten.

Zorg daarom dus altijd dat je niet de verkeerde kant op doorslaat.

De gulden middenweg is hierin altijd de beste methode. Je neemt dan gewoon fruit naar behoefte. Denk bijvoorbeeld aan een sinaasappel als snack ergens gedurende de dag.

Dit is natuurlijk vele malen beter dan snoep of een koekje. Op die manier past fruit goed in een gezonde levensstijl zoals die van Fitchef.

Andere zaken die helpen

Wanneer je goed wilt afvallen dan is er naast de juiste voeding nog meer wat je kunt doen. Er zijn immers allerlei zaken die noodzakelijk zijn om af te vallen.

Denk bijvoorbeeld aan wat je drinkt. Het is het beste om bier en frisdrank in te ruilen voor water. Van water val je niet direct af, maar het bevat ook geen calorieën. Je komt dus ook niet aan.

Sporten is ook een goed middel om af te vallen. Wanneer je gezonder gaat eten, dan kan het zorgen voor meer lichaamsbeweging zorgen dat je ook daadwerkelijk in een calorietekort terecht komt.

Dit is namelijk nodig om kilo’s kwijt te raken. Een sportschema kan je dus ook goed helpen.

Zorg dat er een goed samenspel tussen al deze zaken is.

Als je gezond eet, met eiwitrijk voedsel en voldoende fruit, en je ondersteunt dit met water en lichaamsbeweging, dan kan het bijna niet fout gaan. Je zal dan al snel gaan afvallen.
 

Ja, ik wil VANDAAG nog beginnen met afvallen >>