Voedingswaardetabel

Voedingswaardetabel


Voedingswaardetabel
Het is niet alleen belangrijk dat je niet te veel voeding tot je neemt. Het is ook heel belangrijk dat je de juiste dingen gaat eten.

Je moet ervoor zorgen dat alles wat je eet iets toevoegt aan je dagelijkse voedingspatroon.

Dit kan je natuurlijk niet zomaar uit de lucht plukken. Daarom zijn hulpmiddelen gewenst.

 

Met een voedingswaardetabel kan je zien wat er precies in allerlei producten te vinden is. Wanneer je met je voeding aan de slag gaat om af te vallen, dan is het immers belangrijk dat je precies weet wat je wel en niet binnenkrijgt.

Het gaat dan bijvoorbeeld om de hoeveelheid calorieën, de hoeveelheid koolhydraten of juist de hoeveelheid eiwitten.

Bij de meeste diëten en voedingsschema’s gaat het om bijvoorbeeld koolhydraatarm te eten. Ook gaat het vaak om het verzorgen van een zogenaamd calorietekort.

Om te weten hoe je dit bereikt is het vooral belangrijk dat je precies de hoeveelheid koolhydraten en calorieën in elk stukje voeding kent.

Je kunt elk hulpmiddel gebruiken als je wilt gaan afvallen. Een voedingswaardetabel is daarin misschien wel één van de belangrijkste gereedschappen van allemaal.

Zo kan je immers precies zien wat je allemaal wel en niet eten moet. Je zal al snel merken dat dit je goed helpt bij het bereiken van je doelen.

De cijfers

Het is belangrijk om te weten dat voedingswaardetabellen van elkaar kunnen verschillen. Er zijn namelijk wat verschillende manieren om de hoeveelheden te berekenen.

Dit kan het lastig maken om altijd de juiste hoeveelheden te hebben. Toch zal een calorie dat bij het ene product teveel staat bij het andere weer te weinig staan.

Waar je naar op zoek gaat is voeding die niet te hoog in calorieën is. De makkelijkste weg om tot een calorietekort te komen is immers via voeding.

Je kunt bijvoorbeeld al je frisdranken inruilen voor water. Water is het enige voedingsmiddel waarin geen enkele calorie zit. Dit is dus een verbetering ten opzichte van alles.

Waar je ook op gaat letten is het gebruik van koolhydraten. Koolhydraten bevatten al snel veel calorieën en zijn over het algemeen de belangrijkste reden waarom je met overgewicht te maken hebt.

Je kunt aan de hand van een voedingswaardetabel al snel zien hoe iets ervoor staat op dit gebied. Vaak zal je je verbazen.

Het tellen van calorieën en koolhydraten wordt dus gemakkelijk gemaakt met een voedingswaardetabel.

Het is echter wel zo dat je desondanks moet zorgen dat je wel voldoende voeding binnenkrijgt. Wie zich gaat uithongeren krijgt te maken met allerlei gezondheidsklachten op de lange termijn.

Levensstijl veranderen


Letten op je voeding is vaak meer dan alleen maar zeggen dat je iets anders gaat eten. Het is eigenlijk gewoon een complete verandering van levensstijl.

Er zijn dan ook dieetvormen die je hierbij kunnen helpen. Het kan namelijk best lastig zijn om de juiste voeding te vinden. Zelfs wanneer je gebruikmaakt van een voedingswaardetabel is dit het geval.

VITADIS Low Carb 2.0 is een voorbeeld van een dieetvorm die je hierbij kan helpen. Dit komt omdat er veel aandacht is voor de voeding die je moet nemen.

Zo krijg je bijvoorbeeld de vervangers voor ongezonde tussendoortjes al aangeleverd. Ook krijg je instructies met betrekking tot wat je moet eten tijdens je maaltijden.

Met dit plan komen namelijk recepten voor zowel het ontbijt, de lunch als het diner mee.

Je hebt dan dus altijd complete beschrijvingen van wat je moet inkopen en hoe je de voeding moet bereiden om een gezonde maaltijd tot je te kunnen nemen.

Je kunt dit dan eventueel als je dit wenst zelf nalopen met de voedingswaardetabel.

Zowel de maaltijden als de vervangers voor de tussendoortjes zijn gebaseerd op eiwit als belangrijkste voedingsstof.

Eiwitten zijn immers de bouwstenen van het menselijk lichaam. Hiermee kan je veel voordeel boeken. Onder andere omdat het laag in calorieën is. Lager dan koolhydraten en vet zijn. Dit maakt afvallen wat gemakkelijker.

Hoe werkt het?

Zoals aangegeven is VITADIS Low Carb 2.0 eigenlijk gewoon een verandering van levensstijl. Dat komt niet alleen door de vervangers van de tussendoortjes.

Je gaat namelijk ook een aantal andere belangrijke zaken in je leven aanpakken die overgewicht hebben veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van regelmaat.

Regelmaat in je voedingspatroon is belangrijk voor een goede verbranding. Wanneer je op regelmatige tijden iets eet valt je lichaam niet stil.

Door te veel schommelingen hierin ontstaan gezondheidsproblemen. Met VITADIS kies je ervoor om op zes momenten van de dag te eten. Dit bestaat uit drie maaltijden en drie tussendoortjes op een dag.

De tussendoortjes zijn zoals gezegd shakes gebaseerd op eiwitrijke producten die je neemt in plaats van ongezonde snacks, koekjes of snoepjes.

Een groot deel van het probleem is namelijk dat we te veel slechte dingen tussendoor nemen zonder dat je daarbij nadenkt wat je eigenlijk naar binnen werkt. Dit kan je ook in een voedingswaardetabel zien.

De maaltijden maak je met behulp van producten die je gewoon in de winkel kunt kopen. Wel gaat het dan om allerlei gezonde voedingsmiddelen.

Je kunt de recepten die je bij je pakket geleverd krijgt volgen. Ook deze voeding is koolhydraat- en caloriearm. Bovendien is dit ook eiwitrijk zodat je de juiste bouwstoffen krijgt.

In het dagelijks leven


Het voordeel van een plan zoals dat van VITADIS is dat het makkelijk in het dagelijks leven is te passen.

Wanneer je bijvoorbeeld een oerdieet of caveman dieet volgt, dan moet je aan heel veel voorwaarden voldoen. Dit kan in de moderne tijd niet altijd even gemakkelijk. Veel mensen haken hierop af.

Het is uiteindelijk de bedoeling dat je in een zogenaamd calorietekort terechtkomt. Dit kan je doordat je je meer op eiwitten richt gemakkelijk voor elkaar krijgen.

Je zal dan ook zien dat je bij het volgen van dit soort diëten snel de eerste kilo’s zal kwijtraken. Dit kan je monitoren met behulp van een voedingswaardetabel.

Wat je niet in een dergelijke tabel terugvindt is wat je op een dag allemaal verbrandt. Toch kan dit belangrijk zijn.

Denk er daarom over na om naast je nieuwe voedingspatroon ook te kiezen voor het beginnen aan een sport.

Of aan andere vormen van lichaamsbeweging. Dit helpt de verbranding omhoog.
Klik hier als je wilt afvallen met Fitchef een boek vol met tips en eiwitrijke recepten >>