Voedingstabel

Voedingstabel


Afvallen heeft alles te maken met de hoeveelheden die je binnenkrijgt.

Of het nu gaat om het aantal calorieën of het aantal grammen vet of koolhydraten, uiteindelijk draaien diëten om het beperken van dat wat slecht voor jou is.

Maar hoe weet je nu wat je precies wel en niet moet doen en laten?

Allereerst is het belangrijk dat je in een zogenaamd calorietekort terecht komt. Dit betekent dat je minder calorieën binnenkrijgt dan dat je op een dag verbrandt.

Hier zijn vele methodes voor. Zo zijn er bijvoorbeeld crashdiëten waarbij je extreem weinig gaat eten. Dit is echter slechts een oplossing voor de korte termijn.

Een andere optie is de weg der geleidelijkheid. Je gaat dan net onder je zogenaamde caloriebehoefte zitten.

Een richtlijn is om bijvoorbeeld iedere dag 500 calorieën onder de normale dagelijkse behoefte te blijven.

Zo kan je zorgen dat je op een gestaag tempo afvalt. Zonder de risico’s van crashdiëten.

Wanneer je met je calorieën aan de slag gaat, dan is het allereerst belangrijk dat je weet wat er in allerlei soorten voeding zit.

Dit is echter allemaal terug te vinden. Daarvoor gebruik je een zogenaamde voedingstabel.

Dit zijn lijsten waarin allerlei soorten voeding zijn opgenomen compleet met de cijfers over de voedingswaarde.

Gemiddelden


Het beste is het om tabellen te gebruiken die gemiddelden geven over bekende gegevens.

Het is namelijk zo dat de waardes nog wel eens kunnen verschillen aan de hand van verschillende tabellen.

Wanneer je een tabel met gemiddelden neemt, dan zal je over het geheel de juiste hoeveelheid binnenkrijgen.

Je kunt op deze manier gemakkelijk uitrekenen wat bepaalde voeding voor waarde heeft. Je kunt dit per product apart vinden.

Wanneer je de producten die je neemt samenvoegt kom je dus tot een totaal van wat je op een dag binnenkrijgt. Vrijwel alles wat in voeding te vinden is kan je meten en terugvinden.

Wanneer je bijvoorbeeld koolhydraatarm of koolhydraatvrij wilt gaan eten, dan kan je dat in de tabellen terugvinden.

Hiermee kan je dan dus zorgen dat je precies die dingen eet die in jouw dieet passen.

Ditzelfde geldt voor bijvoorbeeld voeding die laag in calorieën is. Dit is belangrijk als je met calorieën aan de slag gaat.

De meeste tabellen kan je online vinden. Je kunt dus vanaf je eigen luie stoel veel te weten komen. Bodybuilders zijn mensen die hier bijvoorbeeld heel veel mee bezig zijn.

Voor hen is het immers van groot belang om exact te weten wat zij binnenkrijgen om hun lichaam in optimale conditie te krijgen voor wedstrijden.

Gemakkelijke oplossing


Een alternatief is om bijvoorbeeld te kiezen voor een dieet zoals VITADIS Low Carb 2.0. Dit is een dieetvorm waarbij je naast drie eiwitshakes ook drie gezonde maaltijden per dag gaat eten.

Voor deze maaltijden krijg je recepten aangeleverd. Dit maakt het makkelijker om de juiste dingen te eten.

Je krijgt recepten voor het ontbijt, de lunch en het diner. Deze passen goed in de gedachte die achter dit dieet schuilgaat.

Je moet immers zo min mogelijk koolhydraten op een dag eten. Dit is dan ook de reden waarom het dieet Low Carb heet. De producten van VITADIS zelf zijn immers ook laag in koolhydraten.

Daardoor ga je automatisch ook terug in calorieën. Je eet immers meer voedingsstoffen die caloriearm zijn.

Dit komt omdat het VITADIS Low Carb 2.0 idee gebaseerd is op eiwit als belangrijkste voedingsstof.

Dit komt omdat er veel voordelen zijn aan te wijzen met betrekking tot eiwitrijke voeding. Dit geldt zeker wanneer je wilt afvallen.

Ook de hoeveelheden eiwitten die in voeding zitten zijn in een voedingstabel terug te vinden.

Wanneer je dus maaltijden wilt gaan bereiden die eiwitrijk zijn, dan kan je hier vinden welk vlees en welke groente je hiervoor kunt gebruiken.

Dit maakt het gemakkelijker om de juiste dingen te vinden die je kunt eten.

De eiwitshakes


Naast de drie maaltijden gebruik je driemaal per dag een eiwitshake als je VITADIS Low Carb 2.0 gaat volgen.

Dit zijn middelen die als vervanging dienen voor ongezonde tussendoortjes. Zo kan je dus je maag vullen met eiwitrijk, maar calorie- en koolhydraatarm voedsel.

Dit is hoe je gemakkelijk in een stat van calorietekort terecht kan komen.

Je neemt de shakes altijd na een grote maaltijd als tussendoortje. Je eet bijvoorbeeld om acht uur ’s ochtends een ontbijt en neemt om tien uur een shake als tussendoortje.

Om half een lunch je en om drie uur neem je weer een shake. Om zes uur neem je het diner en om acht uur neem je de laatste shake.

Het voordeel hiervan is dat je niet alleen afvalt doordat je gezondere dingen neemt.

Je zorgt immers ook dat je op een gemakkelijke manier meer eiwitten tot je kunt nemen.

Dit is belangrijk omdat voedingspatronen die meer gericht zijn op eiwit altijd zorgen dat je wat gemakkelijker afvalt.

Daarnaast is het gezonder dan de vele diëten waarbij je allerlei dingen niet meer mag. Je hoeft immers niet te weinig te eten.

Je kunt tot op bepaalde hoogte bij de drie maaltijden ook kiezen voor dingen die je gewoon lekker vindt. Daardoor is het een stuk makkelijker dan allerlei andere dieetvormen.

Sneller afvallen


Je kunt natuurlijk ook een aantal andere dingen doen om wat sneller af te vallen. Er zijn namelijk manieren die gezond zijn, maar die wel zorgen dat je wat meer afvalt.

Een goed voorbeeld hiervan is zorgen voor voldoende lichaamsbeweging. Dit is belangrijk omdat je dan meer calorieën verbrandt op een dag.

Als je mikt op een tekort van 500 calorieën per dag, dan kan je als je sport aan de hand van je voedingstabel ook zien wat er allemaal mogelijk is.

Als je flink intensief sport kan je ook eens iets anders eten. Let er wel op dat je gezond blijft leven. Sporten en ongezonde voeding gaan net zo goed niet samen.

Een andere optie is een detoxkuur. Hiermee stimuleer je voor korte tijd je verbranding. Dit zorgt dat je dus even wat extra afvalt.

Ze noemen dit ook wel ontgiften. Dat komt omdat je met behulp van de voeding die je neemt de slechte stoffen die in je lichaam blijven hangen eruit gooit.