Voeding

Voeding speelt een belangrijk rol in ons leven. Voeding is een primaire levensbehoefte in ons leven. Zonder eten en drinken kunnen wij niet overleven. Onze voorouders hebben hard moeten werken om ons te voeden.

Vroeger was er een voedsel te kort, je kunt het je haast niet voorstellen als je vandaag de dag naar de winkel loopt en ziet dat alle vakken zijn gevuld met eten.

Ons lichaam heeft voedingstoffen nodig zoals eiwitten, koolhydraten en vetten. Naast voeding is water ook een primaire levensbehoefte. Water is nog belangrijker dan voeding, we kunnen langer zonder voeding dan zonder water.

We hebben nu het probleem dat we teveel nemen van deze voedingswaarde. Daarnaast is het ook nog zo dat de fabrikanten teveel suikers en koolhydraten in ons eten stoppen. Dit doen ze om meer smaak te geven aan het product  eigenlijk is het een slimme marketing truc waar de consument de dupe van is.

Veel mensen hebben hierdoor overgewicht of zijn te dik. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen te zwaar zijn. Hierdoor kunnen ze hart- en vaatziektes oplopen of ze kunnen last krijgen van hun gewrichten.

Je kunt verschillende ziektes oplopen als je overgewicht hebt. Het kan zijn dat je niet lekker in je vel zit of heel erg lui word. Je moet voor je zelf de knop omdraaien als je echt verandering wilt in je voedingspatroon. Je kunt allerlei soorten diëten gaan volgen maar zonder de juiste mindset is het moeilijk om het gewenste resultaat te halen.

Gezond eten, afvallen, dieet, voeding en afslanken

Oorzaken van slechte voeding

Een ongezonde voedingspatroon kan verschillende oorzaken hebben.

  • stress is een oorzaak die ik veel terug zie bij mensen die overgewicht hebben. Het is een chaos in hun hoofd waardoor ze gaan eten uit emotie. Stress is ongezond als je lichaam teveel spanning heeft en niet voldoende ontspant.

 

  • Onvoldoende rust. Als je lichaam niet genoeg ontspant kun je oververmoeid raken. Iedereen heeft rust nodig we zijn geen robots. Het is belangrijk om structuur te krijgen in je slaap patroon. Wanneer je niet naar je lichaam luistert kun je een black-out, dit komt vaak bij mensen voor die teveel werken en geen rust nemen.

  • Slechte gewoontes. Iedereen heeft wel slechte gewoontes de een rookt een sigaret de ander is verslaaft aan drop  of Cola. Deze slechte gewoontes verstoren een gezond eet patroon. Zeker voor de mensen die willen afvallen raad ik aan om voor je zelf trucjes te bedenken waardoor je van je slechte gewoontes afkomt.

 

  •  Onregelmatig eten. Veel mensen maken weinig tijd om te eten. Het nadeel daarvan is dat ze vaak snel voor een ongezonde hap kiezen. Het is erg lekker maar ook erg ongezond omdat je een overvloed aan calorieën binnen krijgt die je niet nodig hebt. Deze calorieën worden omgezet in vet.

Dit zijn een aantal voorbeelden waardoor overgewicht kan ontstaan. Overgewicht komt vaak doordat mensen niet sporten. het is niet erg om een weekend lekker uit eten te gaan maar dit kan er wel voor zorgen dat je misschien te dik word.

Als je elke keer eet waar je zin in hebt kan het zijn dat je daardoor dikker word je moet dan gaan sporten om te overtollige kilo’s er af te werken. Je kunt dit doen door te zwemmen voetballen enzovoorts.

Een van de beste manieren is om een dieet te volgen die makkelijk en voor iedereen te volgen is. VITADIS is daarvoor het beste dieet. Veel mensen die het moeilijk vinden om af te vallen zijn blij met VITADIS.

VITADIS is een dieet die bekend staat om het behalen van je doelen. Heb jij als doel om 5 kilo te vallen of 10 kilo afvallen. VITADIS helpt je met het behalen van je doelen en je kunt gebruik maken van een persoonlijke coach die je zal helpen en adviseren.

Klik hier als je wilt afvallen en begeleiding wilt van een persoonlijke coach >>