Vet verliezen zonder sporten

Als het gaat om een gezond gewicht, dan is voeding altijd belangrijker dan beweging. Je kunt honderd kilometer per week hardlopen, als jij iedere dag junkfood eet heb je er niet zo veel aan. Daarom is het goed om eens over vet verliezen zonder sporten te praten.

Let wel op, dit artikel gaat over gezond leven. Dat het niet over sporten gaat betekent niet dat bewegen niet gezond voor je is. Er zijn echter andere methoden waarmee je heel succesvol vet kunt verliezen die je aandacht verdienen.

Het juiste eten

Junkfood is dus geen goed idee. Maar waarschijnlijk wist je dat zelf ook al. Toch is junkfood meer dan een pizza of een hamburger die je bestelt bij de plaatselijke bezorgservice. Junkfood is ook gewoon in de winkel te koop.

Zonder dat je het door hebt trap je vaker in deze truc dan je denkt. Voorverpakte voedingswaren zijn bijvoorbeeld altijd bewerkt. En bewerkt voedsel is altijd minder gezond dan vers voedsel.

Toch is zes keer per dag verse maaltijden koken wel erg tijdsinspannend. Daarom is het fijn om te weten dat er dieetmethoden bestaan die veel makkelijker te bereiden zijn en toch hetzelfde effect op je lichaam hebben.

Richt je op proteïne

Als vet verliezen zonder sporten je doel is, dan is het dieet dat je zoekt een eiwitrijk dieet. Door eiwit het belangrijkste bestandsdeel van je voedingspatroon te maken voorkom je dat je verkeerde voedingsstoffen binnenkrijgt.

Een dieet dat hier op gericht is, is het VITADIS plan. Je neemt dan vijf keer per dag proteïne rijke maaltijden. Het zesde maal is een avonddiner gemaakt aan de hand van een gezond recept. Zo kun je wel gewoon samen aan de eettafel de dag bespreken.

Je kunt direct beginnen met een starterspakket van dit dieet. In de eerste weken van je dieet kun je namelijk de meeste winst boeken. Vet verliezen zonder sporten is namelijk het makkelijkst als je net begint. Je lichaam schrikt dan van de verandering.

Enkele kilo’s per week

In de eerste weken kun je zonder ook maar een voet in de sportschool te zetten toch al enkele kilo’s verliezen. Dat komt omdat je lichaam reageert op het niet langer binnenkrijgen van ongezonde voedingsstoffen.

Hoewel ieder lichaam anders reageert zal toch iedereen na een paar weken al een flink verschil bij zichzelf of bij zijn naasten zien. Je verliest in het begin namelijk zowel lichaamsvet als overtollig water. Enkele kilo’s vet verliezen zonder sporten is heel normaal dan.

Dat je niet hoeft te sporten om toch te kunnen afvallen heeft te maken met de verandering van je levensstijl. Door het ongezonde over te slaan hoef je ook niet harder te werken om gezond te blijven.

Sporten als extra duwtje

Het is bovendien niet eens zo onverstandig om niet te sporten in het begin. Als je namelijk afvalt zonder meer lichaamsbeweging, dan moet je hier ten volle gebruik van maken. Zo heb je namelijk op een later moment nog een extra wapen achter de hand.

Stel dat je na een paar weken niet meer zo goed afvalt als in het begin. Dit is heel goed mogelijk, onder experts heet dit een plateau. Dan kun je altijd nog kiezen om alsnog meer lichaamsbeweging in je dagelijks leven in te passen.

Je zal zien dat dan het afvallen een nieuwe boost krijgt. Als je dit combineert met het VITADIS plan dat je gebruikte tijden de fase vet verliezen zonder sporten, zal je zien hoeveel voordeel je hier van kunt hebben.

Plezierig leven

De VITADIS methode zou je kunnen omschrijven als plezierig leven. Het is bijvoorbeeld plezierig dat je niet met tegenzin naar de sportschool hoeft. Het is ook plezierig dat je niet veel te hard voor jezelf hoeft te zijn als je eet.

Uiteraard is het vooral plezierig om het eindresultaat te zien. Als je in de spiegel een steeds kleiner buikje ziet, of smallere heupen, dan zal dat je een positief gevoel geven en je stimuleren om door te gaan met vet verliezen zonder sporten.

Klik nu hier als je wilt afvallen en genoeg hebt van die overtollige kilo’s >>