Vermoeidheid tegengaan energierijk voedsel

Energierijk voedsel voor je motor

vermoeidheid tegengaanJe dient voldoende energie binnen te krijgen om de hele dag of nacht (als je in ploegen werkt) actief te zijn.

Die energie krijg je door voldoende beweging in de buitenlucht (door beweging komt gelukshormoon serotonine vrij, dat geeft dus ook energie) en door de juiste voeding.

De ene persoon heeft meer energie nodig omdat hij of zij lichamelijk zwaar werk heeft. Deze zal meer energierijke producten nodig hebben dan iemand met een lichamelijk minder zware baan.

Echter ook als je denkwerk hebt, hebben je hersenen daarvoor energie nodig. Eet je producten met veel calorieën en veel vet dan zal dat ervoor zorgen dat jij eerder vermoeid bent.

Het lichaam heeft in dit geval namelijk veel energie nodig om het te verteren.

Het allerbelangrijkste wat je moet doen om vermoeidheid tegen te gaan is goed slapen. Dit raad ik iedereen aan, maar wat als je daar moeite mee hebt?

Uit ervaring weet ik dat veel mensen hebben geprobeerd om slaappillen te gebruiken maar dit is niet altijd de beste methode daarom raad ik je aan om perfect slapen in 7 nachten uit te proberen. Tot nu toe de beste methode omdat de feedback die ik krijg zeer goed is

Ja, ik wil vermoeidheid tegengaan met het perfect slapen pakket>>

Wat kun je het beste eten om energie te krijgen?

Voorbeelden energierijk voedsel:

 • Zoete aardappels, deze bevatten veel koolhydraten en vitamines A en C. Je kunt deze aardappels ook bakken of er puree van maken.
 • Rijst en dan met name bruine rijst. Eet naast bruine rijst groenten en eiwitten.
 • Drink je thee met honing.
 • Eet een banaan bijvoorbeeld bij je ontbijt.
 • Ook een appel geeft een verzadigd gevoel, lekker als tussendoortje.
 • Sinaasappels bevatten kalium en foliumzuur en vitamine C. Eet de sinaasappel in zijn geheel (behalve de schil), zodat je ook de vezels binnenkrijgt.
 • Yoghurt als ontbijt met een banaan bijvoorbeeld, yoghurt bevat magnesium en calcium
 • Spinazie bevat veel ijzer. Je kunt spinazie ook als salade eten, lekker tijdens de lunch.
 • Eieren
 • Zalm, gezond door de omega 3 vetten, die het cholesterolgehalte verlagen.
 • Bonen bevatten veel koolhydraten en eiwitten.

Moe door eten?

Ja, je kunt moe worden van het eten van bepaalde producten. Probeer het gerust eens uit.

Eet op een avond in plaats van snoep en koek een bordje met fruit, sinaasappel, banaan en appel en voel hoeveel fitter je daardoor voelt. Beperk de inname van suikers, deze zorgen voor vermoeidheid na het eten ervan.

Je denkt na het eten van veel suiker dat jij meer energie krijgt. Het tegendeel is waar, suiker zorgt er namelijk voor dat je lichaam veel energie nodig heeft om het te verteren.

Het kost je energie. Vermijd daarom snoep, chocolade, ijs, wit brood, witte rijst en witte pasta en vervang het door producten die wel energie geven.

Door gezond te eten zul jij je niet zo snel moe worden. Je kunt er middeltjes voor gebruiken, maar bij drie gezonde maaltijden per dag en gezonde tussendoortjes kun jij deze wellicht achterwege laten.

Heb je toch even wat ondersteuning nodig? Laat je voorlichten door een diëtist of diëtiste en volg de adviezen op. Online kun je ook veel informatie vinden. Let op dat deze informatie uit een goede bron komt.

Ben je te vaak futloos en moe. Onderzoek waar het vandaan komt en pas dan kun je de oorzaak aanpakken. Lijd je aan slaaptekort? Kom je vitamines en mineralen tekort?

Is je weerstand slecht of eet je niet gezond? Energierijk voedsel kan je leven enorm verbeteren!