Verantwoord afvallen

Verantwoord afvallen hoe doe ik dat? In deze blog zal ik informatie en advies geven hoe je dat het best kunt doen.

Gezond afvallen of crash dieet?

De meeste mensen willen snel afvallen omdat ze diëten niet leuk vinden. Een crash dieet vergt veel discipline omdat het moeilijker is dan een gezond dieet. Een gezond dieet zorgt er voor dat je geleidelijk gewicht verliest, bij een crash dieet verlies je gewicht over een korte periode.

Een crash dieet bevat weinig voedingsstoffen en zorgt er voor dat je honger hebt. Het nadeel van een crash dieet is dat je het voor een korte periode kunt doen en na deze periode kom je vaak weer op het zelfde gewicht.

Gezond afvallen is een manier van afvallen die niet schadelijk is voor je lichaam en geest. Verantwoord afvallen houd in dat je dat je weet waar je mee bezig bent en je doet het vooral verstandig.

Hoe verlies je gewicht

Als je wilt weten hoe je moet afvallen moet je ook weten hoe je bent aangekomen. Je word zwaarder als je overbodige calorieën binnen krijgt. Iedere man of vrouw heeft caloriebehoefte, calorieën bestaan uit koolhydraten vetten en eiwitten.

Mannen en vrouwen hebben een andere calorieverhouding, mannen mogen max. 2500 calorieën en vrouwen 2000 calorieën binnen krijgen.

Wanneer je meer calorieën binnen krijgt dan hiervoor staat aangegeven kom je aan. Tenzij je voldoende beweegt waardoor je calorieën verbrand.

Teveel calorieën worden opgeslagen als vet. Deze opslag vind vooral plaats om en rond je buik, heupen, dijen en benen. Deze opgeslagen vetten zijn soort van reserves die je lichaam automatisch aanmaakt als je teveel vet binnen krijgt.

Uit onderzoek is gebleken dat teveel eiwitten niet bijdraagt aan dikker zijn. Bij afvallen leer je dat je lichaam minder koolhydraten en vetten moet eten waardoor je lichaam overgaat op de reserve stoffen in je lichaam.

Het VITADIS dieet is een dieet die helpt om op een gezonde manier af te vallen.

Ja, ik wil op een gezonde manier gewicht verliezen >>

Voedingstoffen zoals vet, koolhydraten en eiwitten

Een crash dieet is een dieet die je beperkt in het nemen van essentiële voedingstoffen zoals eiwitten. Als je weinig eiwitten eet krijg je snel een honger gevoel. Een tekort aan eiwitten zorgt ervoor dat je vooral spiermassa verliest en geen lichaamsvet. 

Eigenlijk word je op het verkeerde been gezet omdat je denkt af te vallen als je honger hebt maar dat hoeft niet perse.

Als je doelgericht wilt afvallen met een dieet dien je te kiezen voor een koolhydraat arme dieet. We krijgen namelijke veel te veel koolhydraten binnen dan we verbruiken en zoals ik al zei worden koolhydraten omgezet in vet.

Los van koolhydraten en vetten hebben ook eiwitten en belangrijke functie in ons lichaam. Eiwitten zijn de bouwstoffen van ons lichaam. Sporters die hun lichaam veel belasten gebruiken eiwitten om te herstellen.

Door voldoende eiwitten te eten worden vetten verbrand. Een van de bekendste diëten is het dieet van VITADIS. Dit dieet is een perfect dieet dat samengesteld is door professionals. Je word niet alleen geadviseerd om af te vallen ook krijgt je tips om gezonder te leven.

Naast alle tips die ik in deze blog geef kun je ook meer gaan sporten door een realistisch door voor je zelf te stellen. Bij sporten word vaak gedacht aan hardlopen maar het hoeft niet altijd hardlopen te zijn. Kies een sport die je zelf leuk vind zodat je dat langer kan volhouden.

Vind je het leuk om bijvoorbeeld te tennis ga dan met je vrienden of vriendinnen elke week 1 uur tennis. Het is belangrijk om iets te doen wat jij leuk vind.

 

Ja, ik wil direct beginnen met afvallen en wil daarbij hulp krijgen van professionele coaches >>