Thuis afvallen

Pak je overgewicht aan


In onze westerse wereld hebben we een heel ongezond leefpatroon aangewend. We bewegen te weinig en eten teveel bewerkte voedingsstoffen. Daardoor raakt ons lichaam van streek; we komen teveel aan, en onze gezondheid verzwakt.

Het is om die reden dat jij net zoals zoveel mensen wel wat kilootjes kwijt zou willen raken. De stap naar hulpverlening of naar een sportschool is er echter voor de meeste mensen, en dus waarschijnlijk ook voor jou, net één te ver.

Ik herken dit probleem omdat ik er zelf ook jarenlang mee heb geworsteld; graag leg ik je uit hoe ik uit deze impasse kwam.

Reken af met onzekerheid


Op het moment dat je overgewicht hebt ben je doorgaans enorm onzeker over je eigen uiterlijk. De meeste kleding die je in de winkel kan kopen is afgestemd op het gemiddelde figuur. Iedere extra ronding bij jouw lichaam wordt dan ook extra uitgelicht wanneer je kleding gaat passen.

Je durft op een gegeven moment de deur niet meer uit en verandert in een kluizenaar. Deze onzekerheid overwinnen is een grote stap, en je zal zelf aan het werk moeten gaan om je weer goed te voelen in je lichaam.

Pak je voedingspatroon aan


De enige en beste manier om je overgewicht aan te pakken is het aanpassen van je voedingspatroon. De uitspraak ‘elk pondje gaat door het mondje’ is helaas waar. Je eten is de boosdoener van overgewicht.

Met een gezond voedingspatroon waarbij je minder koolhydraten gaat eten en meer eiwitten tot je neemt kom je een aardig eind op weg om je streefgewicht te bereiken. Een gezond voedingspatroon wil niet zeggen dat je vanaf nu al je eten moet laten staan en enkel nog water moet drinken; de uitwerking van deze keuze is rampzalig.

Niet alleen zal je daardoor een groot stuk van je sociale leven – als je dat al had – moeten inleveren; je zal er ook niet door afvallen.

Pas je manier van eten aan door het volgen van het VITADIS dieet >>

Wil je afvallen; eet dan door


Niet eten houdt in dat jouw lichaam niet voldoende bouwstoffen binnen krijgt om goed te kunnen functioneren. Het zal daardoor automatisch in de ‘spaarstand’ gaan en minder vetreserves verbranden.

Je zal je hierdoor lusteloos gaan voelen en snel ziek worden, maar afvallen zal je zeker niet. Door blijven eten, maar dan verantwoord, is dus de juiste keuze in dit geval. Een goed eetpatroon begint vanuit je eigen huis, met je eigen gezin.

Een steuntje in de rug bij het koken


Het koken van een smakelijke maaltijd die voldoende bouwstoffen maar zo min mogelijk koolhydraten bevat is redelijk eenvoudig. Daarnaast kan je voedingssupplementen gebruiken om je bouwstoffen aan te vullen en je metabolisme een boost te geven.

Zo’n alles in één pakket kan je kopen bij Vitadis. Je krijgt dan niet alleen recepten in de vorm van een ebook, maar ook verantwoorde tussendoortjes en voedingssupplementen. Op deze manier ben je in staat om 5 kilo kwijt te raken in twee weken, mits jij je houdt aan een nieuw eetpatroon.

Je blijft de zaken eten die je eigenlijk altijd al at met je gezin, maar je leert ze op een verantwoorde manier te bereiden, hoe eenvoudig kan het zijn?

thuis afvallen

Een smakelijke lunch in je lunchtrommel


Een lunch op je werk of op school kan voor veel mensen die een dieet volgen een regelrechte straf zijn. Je collega’s of medestudenten zullen direct zien dat jij niet meer met hun mee eet en dat jij je daar ellendig over voelt. Dit probleem kan je doorbreken met de lunchrecepten die Vitadis mee levert.

Ja, ik wil vandaag nog beginnen met afvallen >>

Je maakt thuis een heerlijke lunch klaar die voedzaam en gezond is, en die ervoor zorgt dat jij met voldoende energie de dag doorkomt. Het zal niet zo zijn dat anderen negatief naar je zullen kijken; ze zullen juist vragen waar jij die heerlijke recepten vandaan haalt.

Op die manier ben jij in staat om van ieder moment van de dag een sociaal gebeuren te maken waar jij je graag in mengt.