Suikerloos eten

Suikerloos eten


Suikerloos eten
Als er iets in de wereld van de voeding het de laatste jaren heeft moet ontgelden, dan is het wel suiker.

Er zijn veel nadelen voor de gezondheid gevonden die samenhangen met het gebruik van suiker. Om die reden willen veel mensen het liefst suikerloos eten.

Suiker wordt in verband gebracht met de opkomst van veel ziektes die we in Nederland en andere westerse landen kennen.

Denk bijvoorbeeld aan overgewicht of obesitas, maar ook aan kanker en diabetes. Minder gebruik van suiker zou dus een flink voordeel voor onze gezondheid kunnen opleveren.

Er zijn dan een aantal dingen waar je op moet letten.

Het is dan wel belangrijk dat je begrijpt wat je moet doen en waarom je het moet doen. Er zit namelijk een verschil in een aantal suikers die op de wereld voorkomen.

Het is niet allemaal even erg en gevaarlijk. Daarom is het goed om te weten wat wel kan en wat niet kan.

Suiker die is bewerkt, noemen we geraffineerde suiker. Dit wordt bijna direct door het lichaam opgenomen.

Daardoor ontstaan er pieken in bijvoorbeeld je bloedsuikerspiegel. Dit is waardoor je je zo ongezond gaat voelen. Zo ontstaat bijvoorbeeld diabetes.

Dat kan natuurlijk ook anders. Bijvoorbeeld door suikers zo veel als mogelijk te weren uit je voeding.

Hoe minder je je suikergebruik?

Het minderen met het gebruik van suiker is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het zal je namelijk verbazen in welke voedingsmiddelen die je dagelijks gebruikt allemaal suiker zit.

Toch kan je in een aantal stappen al heel snel heel ver komen.

Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het afschaffen van frisdrank in je leven. Alle frisdranken zijn een bron van suiker.

In water zit letterlijk helemaal niets. Beide middelen hebben hetzelfde doel, namelijk het lessen van de dorst en zorgen voor voldoende vocht in je lichaam.

De keuze is dan dus een stuk gemakkelijker.

Dit zelfde geldt natuurlijk voor het gebruik van koekjes en snoepjes. Ze zijn natuurlijk hartstikke lekker, maar dat komt wel voornamelijk door de grote hoeveelheden suiker die erin zitten.

Door ze niet meer te nemen kan je al snel flink wat minderen in suiker. Heb je trek? Dan zijn er veel gezonde alternatieven.

Zo’n gezond alternatief kan fruit zijn. Hoewel er ook in fruit suiker zit is er toch een verschil. Fruitsuikers vallen over het algemeen niet onder de ongezonde geraffineerde suikers.

Je krijgt dan dus wel suiker binnen, maar op een gezonde manier. Hier kan je zelfs profijt van hebben in plaats van dat het je schaadt.

Suikeralternatieven

Er zijn tegenwoordig ook veel alternatieven voor suiker op de markt. Een bekende is bijvoorbeeld stevia.

Dit is een middel dat uit een plant komt en dezelfde zoetmakende effecten heeft. Dit kan een goed alternatief zijn.

Al zijn er ook aan deze middelen nadelen. Het is dus niet altijd verstandig om blind voor alternatieven te gaan.

Stevia is daarin weliswaar een uitzondering. Dit is namelijk wel een gezond en natuurlijk alternatief. Het wordt ook steeds vaker in producten gebruikt die je zo kunt kopen.

Je kunt het echter zelf ook kopen en in bijvoorbeeld koffie of thee of in bakproducten gebruiken. Zo kan je toch genieten van zoetigheid zonder de gevolgen.

Anders is dat voor bijvoorbeeld aspartaam. Dit is een chemisch vervaardigde zoetmaker die vaak gebruikt wordt in bijvoorbeeld light frisdranken.

Het is volgens verschillende onderzoeken zo dat dit niet goed is voor je lichaam en je dus ook via deze weg allerlei ziektes kunt oplopen. Dit wil je natuurlijk zo veel als mogelijk is voorkomen.

Ook honing wordt vaak als vervanger voor suiker gebruikt. Er zijn bepaalde vormen van honing die je hiervoor kunt inzetten.

Toch blijft alle honing rijk aan suiker. Dit betekent dus Dat je honing niet eindeloos kunt gebruiken omdat je dan tegen dezelfde problemen blijft aanlopen als wanneer je gewoon suiker gebruikt.

suikerloos eten

Andere methode

Het is natuurlijk ook mogelijk om het over een hele andere boeg te gooien. Dit kan je doen door bijvoorbeeld voor een verandering van levenswijze te kiezen.

Een verandering van levenswijze kan je bijvoorbeeld voor elkaar krijgen door het receptenboek van Fitchef te gebruiken.

Wanneer je Fitchef kiest, dan ga je maaltijden eten die vooral de balans tussen voedingsstoffen behouden eten.

Dit betekent dus ook automatisch dat je minder suiker in je dagelijkse voeding zal hebben. Je eet immers uitsluitend gezond.

Er zijn mogelijkheden voor maaltijd per dag, daarvoor krijg je verschillende recepten.

Eiwit is een opbouwende voedingsstof. Het is bijvoorbeeld goed voor spierherstel en behoud van spierweefsel.

Wanneer je dus veel sport kan je ook veel profijt hebben van eiwit. Bovendien kan je niet snel dik worden van eiwit.

Dit is natuurlijk een groot voordeel ten opzichte van suiker, waar die kans juist wel groot bij is.

Fitchef is dus een gemakkelijke optie om suiker uit je dagelijkse voeding te weren. Je gebruikt immers producten als onderdeel van dieet die alle stoffen bevatten, maar niet meer dan nodig.

Hiervoor heb je de recepten om je aan vast te houden. Als je zelf de verse producten zoals groente, kip en vis kiest, dan kan je suikerloos eten snel gemakkelijk maken.

Extra stappen die je kunt zetten

De eerste stappen zijn simpel. Alles wat zoet is kan je uit leven snijden. Daarmee ben je al een heel eind op de goede weg. Toch kan je nog veel meer doen.

Er zijn namelijk ook soorten voeding die niet direct suiker bevatten, maar wel middelen bevatten die als suiker worden verwerkt door het lichaam.

Een goed voorbeeld hiervan is koolhydraat. Er zitten koolhydraten in zetmeel.

Dit betekent dat brood, pasta, rijst, aardappelen en producten die hiervan zijn afgeleid allen ook tot te veel suiker in het lichaam kunnen leiden.

Het is dus beter om ook deze producten zo veel als mogelijk uit te kunnen sluiten.

Ook hiervoor kan je Fitchef inzetten. Je hebt dan meerdere keren per dag een maaltijd, drie grote en drie kleine.

Je hoeft deze maaltijden niet meer in te vullen met bijvoorbeeld brood voor de lunch en aardappelen of rijst voor het diner.

Je hebt namelijk de recepten voor alle maaltijden en die maak je bijvoorbeeld met verse groentes en fruit.

Als je suiker uit je leven bant, dan zal je merken dat je niet alleen gezonder wordt. De kans is namelijk ook zeer groot dat je zal gaan afvallen.

Suiker wordt al snel omgezet in vet in het lichaam. Zeker wanneer je te veel koolhydraten binnenkrijgt. Door deze weg te nemen zal je dus ook afvallen.

Ja, ik wil gezonder leven en afvallen>>