Streefgewicht

Wie wil er nou niet slank en mooi uit zien? Ik zal in deze blog informatie en tips geven die je zullen helpen om je streefgewicht te halen. Wanneer je wil gaan afvallen dien je serieus te zijn en je zelf een spiegel voor te houden.

Ben ik wel eerlijk naar me zelf? Hou ik me zelf niet voor de gek? Kan ik meer inspanning leveren dan dat ik geef?

Je hoort en ziet dat veel mensen willen afvallen maar na een paar weken zijn ze hier mee gestopt. Dit gebeurt meestal na dat ze een feestje hebben gehad en een paar kilo zijn aangekomen. Ik begrijp dat dit erg demotiverend werkt, maar soms moet je er door heen bijten.

Je hebt soms dagen dat je zwaarder weegt dan de dag er voor. Dit moet en mag niet de reden zijn dat jij stopt met je dieet. Ik geef als tip mee kijk niet elke dag naar hoeveel je weegt, na het eten ben je altijd zwaarder dan er voor. Weeg je zelf, maar niet elke dag doe dit 1 keer per 10 dagen.

Als je je strak aan het dieet houd moet je zijn afgevallen anders ben je niet serieus geweest met je dieet.

Als je besluit om een dieet te volgen is het belangrijk om een einddoel te hebben en een tussentijdse doel. Dit is erg belangrijk voor je afvalproces.

Een tussentijdse doel is belangrijk, omdat je dan niet alleen focust op je einddoel. Deze tussentijdse doelen zorgen er voor dat jij kleine veranderingen gaat merken aan je lichaam je valt elke keer 2 of 3 kilo af en komt daar door steeds dichter bij je streefgewicht.

Je zult merken dat je bij het naderen van je streefgewicht steeds moeilijker je streefgewicht zal bereiken. Je lichaam is dan gewent aan dit proces. Je zult je misschien lekker voelen voor dat je je streefgewicht hebt behaald, je kunt er natuurlijk voor kiezen om op dat gewicht te blijven.

Dat is geen enkel probleem als je je er lekker bij voelt kun je dit gewicht aan houden. Het is belangrijk om te luisteren naar je lichaam te luisteren als je aan het afvallen bent.

Streefgewicht is het gewicht waarmee je gezonde lichaamsgewicht wordt aangeduid. In ons geval is streefgewicht het gewicht wat we wensen te bereiken na het afvallen. Als je wilt afvallen kun je dat op verschillende manieren doen. Een van die manieren is afvallen door middel van een dieet.

Wil je afvallen door middel van een dieet? klik nu hier!

streefgewicht of BMI berekenen

Je kunt een formule gebruiken die je zal helpen om je streefgewicht te berekenen. De formule gaat als volgt.

Je gewicht in kilogram deel je door je lengte in meters in het kwadraat. Als je 52 kilogram weegt en je bent 1,62 lang heb je een BMI van 19.8. Dit houd in dat je gezond bent.

Wanneer je wilt afvallen is het belangrijk om op de calorie├źn te letten. Als je calorie arm eet gaat je lichaam de vetreserves pakken die in je lichaam zitten hierdoor zul je makkelijk afvallen.

Tips om af te vallen met een dieet

De truc is om in kleine porties te eten elke keer een klein beetje. Daarnaast kun je op de volgende zaken letten.

  • Begin de dag met het eten van een stuk fruit.
  • Eet minimaal 5 keer per dag in kleine porties.
  • Zorg dat je geen suikerproducten in huis hebt. Je kunt ze dan ook niet eten.
  • Kies een sport uit die je leuk vind en beoefen deze regelmatig.
  • Drink minimaal 1 liter water per dag.
  • Drink niet meer dan 4 kopjes koffie per dag.
  • Voorkom stress en ga naar ontspanningsruimtes zoals yoga.
  • Probeer voldoende te slapen minimaal 5 uur.
  • Kook zoveel mogelijk zelf, je weet dan hoeveel voedingsstoffen je binnen krijgt.
  • Luister naar je lichaam.

Wil je een afval dieet proberen waarbij het streefgewicht centraal staat probeer dan ons streefgewicht dieet. Veel mensen zijn u voor geweest.

Ja, ik wil afvallen en mijn doel bereiken >>