Sporten en afvallen thuis


Sporten en afvallen thuis
Iedereen wil wel een mooi lichaam. Het werk dat ervoor gedaan moet worden kan nog weleens flink afschrikken.

Zeker wanneer je je bedenkt hoeveel tijd je in de sportschool moet doorbrengen en hoeveel tijd en geld dit kost. Dat moet toch ook anders kunnen, vragen veel mensen zich af.

Daarom zoeken mensen naar de ideale methode om thuis af te kunnen vallen.

Hoe doe je dat bijvoorbeeld op het gebied van lichaamsbeweging?

Hoe kan je beginnen met sporten en afvallen thuis?

Dit zou namelijk vooral met betrekking tot benodigde de tijd en de kosten natuurlijk flink efficiënter kunnen zijn.

Het is handig als je een aantal tips kunt verzamelen die je op weg kunnen helpen.

Welke dingen moet je wel en niet doen om in ieder geval een begin met een gezonder leven te kunnen maken?

Hoe kan je aan je lichaam werken zonder dat je dure sportschoolabonnementen nodig hebt?

Naast de tips op het gebied van lichaamsbeweging is het bovendien ook handig om wat tips op andere vlakken te krijgen.

Het is namelijk zo dat je niet alleen van sporten afvalt.

Sterker nog, als je het alleen op lichaamsbeweging richt, dan zal het waarschijnlijk zelfs niet lukken om je streefgewicht te bereiken.

Wat ga je doen?

Sporten thuis kan je op veel manieren aanpakken. Je kunt bijvoorbeeld een simpele hometrainer voor jezelf kopen.

Zo kan je op elk moment van de dag, ongeacht de weersomstandigheden één of twee uurtjes fietsen. Hier kan je al snel flink wat calorieën mee verbranden.

Je kunt natuurlijk ook je echte fiets uit de schuur pakken of je wandelschoenen aantrekken. Al ben je dan natuurlijk niet echt thuis.

Je zal dan in ieder geval de straat nog op moeten om te fietsen of wandelen. Dit is niet precies wat je wilt natuurlijk. Bovendien kan het ook veel effectiever.

Het verbranden met cardio-oefeningen, zoals dit soort lichaamsbeweging heet, is namelijk op het moment zelf wel effectief.

Wanneer je echter van de fiets stapt, of je bent klaar met wandelen en ploft neer op de bank, dan houdt het verbranden verder op. Dit kan voldoende zijn als je slechts een paar kilo kwijt wilt.

Wil je echter meer, dan is het nodig om aan andere dingen te denken. Het is namelijk nodig om dan met weerstandstraining aan de slag te gaan.

Gelukkig kan je ook dit tot op flinke hoogte zelf thuis doen. Je hebt dan wel wat tools nodig om dit in goede banen te leiden.


Weerstandstraining en de voordelen

Het trainen met bijvoorbeeld gewichten of elastieken banden biedt een flink aantal voordelen. Dit is al verschillende keren wetenschappelijk onderzocht.

Daarom wordt vaak ook aangeraden om je hierin te verdiepen wanneer je thuis wilt gaan sporten. Dit komt door de dubbele werking van deze manier van lichaamsbeweging.

Je verbrandt namelijk niet alleen op het moment dat je met het sporten bezig bent, maar ook lang daarna. Dit is namelijk wat de rol van spieren is.

Zij vragen de hele dag energie om op niveau te blijven. Dus als je meer spiermassa hebt, dan verbrand je ook meer. Dit is dus zeer effectief.

Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken. Allereerst door je lichaamsgewicht in te zetten.

Doe bijvoorbeeld pus-ups en sit-ups om je borst- en buikspieren te trainen en doe squats met lichaamsgewicht voor je beenspieren.

Dit zorgt in ieder geval voor een begin. Daarna kan je door naar de volgende stap.

Dit kan je doen door bijvoorbeeld wat sportelastieken aan te schaffen. Je kunt ook een paar dumbbells kopen of een kettlebell aanschaffen.

Daarmee kan je flink wat training doen. Je zal al snel zien dat je spiermassa toeneemt. Dit helpt je met het verbranden van calorieën. Daarna zal je een volgende stap moeten zetten.

Letten op je voeding

Al deze sportadviezen hebben maar beperkte waarde. Je zal er namelijk nog meer voor moeten doen.

Naast het sporten is het ook van groot belang dat je op je voeding gaat letten. Dit doe je door betere voeding te kiezen, maar ook door beter met voeden als geheel om te gaan.

Allereerst moet je de juiste dingen gaan eten. Dit betekent dat je beter op je inname van koolhydraten en vetten gaat letten. Dit moet namelijk omlaag.

Daar zet je tegenover dat je de hoeveelheid eiwitten in je voeding juist wat gaat opvoeren. Dit is erg belangrijk. Eiwitten hebben meerdere goede eigenschappen.

De eerste is dat je sneller vol zit van eiwitten. Het ligt van nature wat zwaarder op de maag dan koolhydraten en vet.

Dit betekent dus dat je eerder stopt met eten omdat het lijkt alsof je al heel veel op hebt. Daardoor eet je dus minder. Dit helpt je de hoeveelheid calorieën te verlagen.

Daarnaast is het zo dat eiwitten een positief effect hebben op je herstel en je spieropbouw. Daarom nemen sporters ook heel veel eiwitten.

Je kunt dan sneller weer presteren en je kunt ook beter presteren. Omdat je als je wilt afvallen ook met sporten en spieren bezig bent is dit dus zeer interessant.

Sporten en afvallen thuis
Hoe pak je het aan?

Je hoeft natuurlijk allemaal niet zelf uit te zoeken wat goed werkt en wat niet. Er zijn namelijk hele goede methodes die al helemaal zijn uitgewerkt.

Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het receptenboek van Fitchef. Dit is namelijk een boek vol eiwitrijke maaltijden die je zelf kunt maken.

Je kunt aan de hand van het boek maaltijden maken voor het ontbijt, de lunch en het diner. Je kunt zelf een aantal ideeën voor gezonde tussendoortjes in het boek vinden.

Daardoor wordt het wel heel gemakkelijk om een voedingspatroon te volgen dat volledig gericht is op gezonde maaltijden vol eiwit.

De combinatie van gezonde voeding en voldoende sporten moeten er voor kunnen zorgen dat je begint af te vallen.

Zo kan je dus thuis, zonder dure abonnementen, al een heel eind komen met betrekking tot het bereiken van een gezond gewicht. Dit was dus precies waar je naar op zoek was.

Je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Sporten kan namelijk beter werken wanneer je zorgt voor zo veel mogelijk variatie.

Dat kan je doen door goed te zoeken naar verschillende schema’s die je op internet kunt vinden. Zo kan je lange tijd zelf aan de slag blijven gaan, gewoon in je eigen woning.
 

Ja, ik wil beginnen met thuis afvallen >>