Sport en dieet

Sport en dieet

sport en dieetDe balans tussen voeding en beweging. Wie een gezond gewicht nastreeft moet twee dingen doen.

Zorgen dat hij gezond eet en zorgen dat hij voldoende sport. Zo doe je dat.

Afvallen is afhankelijk van twee zaken. Zorgen dat je niet te veel ongezond voedsel eet. En zorgen dat je meer verbrandt dan je nuttigt.

Er is dus een grote relatie tussen sport en dieet als je met afvallen aan de slag gaat.

In dit artikel leer je meer over de juiste manier waarop je lichaamsbeweging aan je voedingspatroon koppelt om kilo’s kwijt te raken in plaats van aan te komen.

Al is daar wel ook de nodige praktijkervaring voor nodig.

Meer eruit dan erin

Eigenlijk is het heel simpel. Je voeding bevat calorieën. Dat kan tot drie mogelijkheden leiden.

Mogelijkheid één is dat je precies evenveel binnenkrijgt als je verbrandt. Je blijft dan op hetzelfde gewicht.

Interessanter is een teveel of te weinig aan calorieën.

Je begrijpt waarschijnlijk al wat dit doet met je lichaam. Te veel calorieën zorgt voor overgewicht, te weinig zorgt ervoor dat je afvalt. Daarmee is duidelijk wat je dus moet doen.

Een tekort aan calorieën kan je op twee manieren voor elkaar krijgen.

Het komt er simpelweg op neer dat er meer uit moet gaan dan er naar binnen gaat in je lichaam. Dat kun je doen door sport en dieet.

Sporten om af te vallen

Als je normaal eet en je gaat meer sporten, dan zal je merken dat je gewicht zal afnemen.

Je hebt namelijk je calorie-inname niet veranderd, maar je verbranding verhoogd.

Sporten kan je dus helpen om lichaamsvet kwijt te raken.

Sporten kan je op vele manieren doen. Je kunt het zo breed zien als je wilt.

Zelfs actiever worden in het huishouden kan al helpen. De beste methodes zijn echter bijvoorbeeld hardlopen of gewichtheffen in de sportschool.

Sporten moet je op regelmatige basis doen om het effect te zien en te houden. Wanneer je stopt gaat je verbranding namelijk weer naar beneden. Je kunt met een halfuur tot een uur sporten per dag al heel veel bereiken.

Diëten om af te vallen

Een andere manier is diëten. Je houdt dan je normale verbranding, maar neemt minder calorieën tot je. Zo zorg je dus ook voor een tekort. Dit is vooral aantrekkelijk als je geen tijd hebt om meer te bewegen en actief te sporten.

Sporten is vooral tijdintensief. Daar heb je met diëten geen last van, want je kunt vaak gewoon op dezelfde momenten blijven eten. Het gaat er namelijk vooral om wat je eet. Hoe gezonder je voeding, hoe beter je lichaam zal worden.

Een methode die veel gebruikt wordt tegenwoordig is het VITADIS slanker leven plan. Dit is een dieet gebaseerd op eiwitrijke producten en zes eetmomenten per dag. De producten zijn kant en klaar. Dat maakt het makkelijk.

De combinatie

Als je net begint met afvallen is het aan te raden om het langzaam op te bouwen. Je moet namelijk proberen in elke fase het maximale effect te benutten. Begin daarom eerst met een ander voedingspatroon. Bijvoorbeeld dat van VITADIS.

Als je na enkele weken wat kilo’s bent kwijt geraakt, en sommige mensen raken al heel snel veel kwijt, dan kan je gaan nadenken over een vervolgstap. Bijvoorbeeld door te kiezen voor meer sport en andere lichaamsbeweging.

Wanneer het lichaam namelijk over de eerste schok van de verandering van voeding heen is zal het eraan wennen. Dit houdt in dat het niet meer snel zal afvallen. Het lichaam heeft dan een nieuw duwtje nodig.

Dit is de plek waar sport en dieet samenkomen. Je moet namelijk je nieuwe dieet wel vol blijven houden. Daarnaast ga je langzaam een sportschema opbouwen. Eerst eens per week, daarna vaker.

Levensstijl

Uiteindelijk moet de combinatie sport en dieet een normaal gegeven in je leven worden. Je moet ervoor zorgen dat het een levensstijl wordt. Het moet gaan lijken alsof je nooit iets anders hebt gedaan.

Wanneer dit je lukt zullen de kilo’s die je hebt verbrand blijvend zijn. Je zal niet opnieuw veel te zwaar worden. Dit houdt echter wel in dat je moet kiezen voor een dieet en sport waar je op lange termijn in gelooft.

Klik hier als je vandaag wilt beginnen met afvallen >>