Spinningfiets dieet

Spinningfiets dieet


Wie wil afvallen heeft twee speerpunten waar hij zijn leven om moet laten draaien. Allereerst moet je gezond eten. Maar daarnaast moet je ook veel bewegen.

Door te bewegen zorg je namelijk dat je verbranding op gang blijft. En daarmee raak je calorieën kwijt.

Er zijn veel manieren waarop je aan je dagelijkse beweging kunt komen. Dat hoeft niet altijd de meest intensieve sportmethode te zijn.

Je kunt bijvoorbeeld ook al heel veel bereiken door alle huishoudelijke taken zelf uit te voeren. Toch is sporten een betere optie.

Het soort lichaamsbeweging


Wie serieus wil afvallen gaat meer bewegen. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Je hebt namelijk zeer veel keus als het gaat om sport en bewegen.

Daarom moet je aan een aantal belangrijke zaken denken als je een keuze maakt voor een sport.

Die keuzes hebben allemaal te maken met een diepere gedachte. Het is namelijk belangrijk dat je iets gaat doen wat je ook vol kunt houden.

Als je een sport kiest waar je snel op uitgekeken raakt zal je eerder afhaken. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Veel mensen kiezen daarom voor de twee meest natuurlijke vormen van bewegen die we kennen.

Lopen of fietsen. Maar ook van die vormen zijn weer tientallen varianten te onderscheiden. Een bekende variant is spinning.

Veel mensen hebben deze vorm al aangenomen als favoriete lichaamsbeweging.

Wat is spinning?


Waarschijnlijk heb je mensen om je heen er al vaak over horen praten. Je weet dus dat spinning een vorm van fietsen is.

Maar hoe het precies zit, dat is je nog altijd een raadsel. Daarom kan je hier wat meer uitleg vinden over dit fenomeen.

Spinning is een intensieve vorm van fietsen op een stationaire fiets, ook wel een hometrainer genoemd.

Het gaat daarbij wel om een specifiek soort hometrainer, namelijk één met een vliegwiel die jou in beweging houdt. Daarmee ga je aan de slag met een reeks oefeningen.

Die oefeningen bestaan uit het fietsen op verschillende tempo’s en met verschillende weerstand. Door deze afwisselingen duurt een gemiddelde spinningtraining ongeveer een uur.

In dat uur zal je flink aan het werk moeten om de doelen te halen. Dit is wat de training zo effectief maakt.

Groepsverband of met video’s


Voor velen is het leuke aan spinning dat je het niet alleen doet. Het is namelijk niet gemakkelijk om op je zolderkamer in je eentje een spinningtraining af te werken.

De meesten doen dit dan ook op de sportschool onder leiding van een instructeur.

De instructeur op de sportschool kan dan commando’s geven. Zo weet je precies wanneer je welke weerstand moet hebben en welk tempo je moet fietsen.

Dit is bijvoorbeeld handig op het moment dat er een blokje interval moet worden gedaan met korte sprints.

Hoewel groepsverband voor velen de voorkeur heeft, kan je wel ook in je eentje spinning doen. Vaak gebeurt dit dan in virtuele vorm aan de hand van bijvoorbeeld een trainingsvideo op dvd.

Zo ben je wel alleen, maar word je toch gecoacht. Dit is een alternatief voor groepstraining.

Het verband met dieet


Zoals eerder gezegd gaat afvallen het best als je een combinatie van gezonde voeding en veel bewegen maakt.

Wanneer je dus alleen aan spinning zou doen, dan hoeft dit niet direct voldoende te zijn om kilo’s kwijt te raken. Daar komt meer bij kijken.

Allereerst moet je je goed bedenken dat je om af te vallen meer calorieën kwijt moet dan er binnenkomen.

Sporten, bijvoorbeeld spinning, is daar een handig hulpmiddel bij.

Wanneer je intensief traint zal je namelijk flink verbranden. Je moet dan wel zorgen dat je dit er niet aan de andere kant weer bij eet.

Wanneer je dus besluit te gaan sporten, zoek hier dan ook een goed dieet bij. Bij voorkeur een dieet waarbij je flexibel kunt zijn.

Een goed voorbeeld van een dergelijk dieet is VITADIS. Vooral omdat je deze methode niet direct als dieet hoeft te zien.

Hoe pak je het aan?


Een levensstijl zoals die van VITADIS houdt in dat je zes eetmomenten per dag hebt waarvan je er vijf vult met de producten van VITADIS.

Deze producten bieden je de stoffen die je nodig hebt, maar zorgen dat je geen lege calorieën tot je neemt.

Je ligt dan dus op het gebied van voeding lekker op schema. Om nu je zogenaamde calorietekort te creëren, komt het sporten in het spel.

Daarmee verhoog je je verbranding door de training. Dit zorgt ervoor dat je kunt afvallen.

Wat daarbij wel belangrijk is, is regelmaat. Je moet bij voorkeur meerdere malen per week een training doen.

Dat kan in het begin zwaar zijn, maar je lichaam zal hier beter mee om kunnen gaan naar mate je verder komt, je conditie wordt namelijk beter.

Wanneer je zowel je sportschema als je nieuwe voedingspatroon weet vast te houden, dan zal je al snel resultaten gaan zien.

Door het calorietekort zal je lichaam namelijk in reserves gaan tasten voor de benodigde energie voor verbranding. Het resultaat is dat je begint af te vallen.

Levenswijze


Het is belangrijk dat je als je eenmaal bent begonnen ook doorzet. Successen boeken met een dieet en spinning doe je door gedurende lange tijd vol te houden.

Zo zorg je namelijk dat het verlies van kilo’s van blijvende aard is.

Wanneer je te vroeg opgeeft en terugvalt in je ongezonde patroon, dan kan je weer zwaarder worden. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Om het wat gemakkelijker te maken is VITADIS een goede oplossing.

Naast de vijf eetmomenten waarop je de producten die bij het dieet horen neemt, mag je ook eenmaal per dag eten wat je wilt. Je kookt dan gewoon een maaltijd.

Het is dan natuurlijk wel het beste als je gewoon een normale gezonde maaltijd met verse producten uit de supermarkt klaarmaakt.

Het is echter wel zo dat je door deze variatie langer in staat bent vol te houden. Dit is een belangrijke sleutel tot succes.

Wanneer je op de juiste manier je spinning trainingen volgt en op de juiste manier met voeding omgaat, dan zal je met zekerheid enkele kilo’s kwijtraken.

Dit kan flink oplopen als je langere tijd blijft volhouden. Zo kan ook jij dat gewenste strakke figuur bereiken.

Wil je sporten en diëten combineren? volg nu het VITADIS dieet >>