Spiergeheugen

Spiergeheugen


Spiergeheugen
Wanneer het over afvallen gaat, dan gaat het over het algemeen over twee zaken. Allereerst gaat het over voeding. Bijvoorbeeld over diëten.

Daarnaast zal je veel horen en lezen over lichaamsbeweging. Wat werkt wel en wat werkt niet in de sportschool bijvoorbeeld.

Het zal dan vaak ook over krachttraining en andere sporten waarbij je spiermassa ontwikkelt gaan. Dit zijn namelijk vaak de juiste soort sporten om te helpen bij het afvallen.

Dat komt omdat spiermassa goed is voor de verbranding. Het zijn als het ware kleine motortjes die brandstof nodig hebben.

Er is echter meer over spieren te vertellen en het effect dat spiermassa op jouw lichaam kan hebben. Zo kan het bijvoorbeeld gaan over spiergeheugen.

Dit is vooral handig wanneer het even niet zo lekker gaat en je weer terug in het ritme probeert te komen.

Wat is spiergeheugen?


De eerste vraag die je jezelf zal stellen is natuurlijk wat spiergeheugen eigenlijk is. Heel simpel gezegd is het zo dat je spieren gewend raken aan wat je met je lichaam doet.

Wanneer je dus zwaar traint en je stopt een periode, dan zal je nadat je weer begint snel weer zwaar kunnen trainen.

Om het wat beter uit te leggen werkt het ongeveer als volgt. Spiergeheugen is een term voor het feit dat spieren beter groeien wanneer ze al eerder flinke groei hebben doorgemaakt.

Wanneer je dus ooit veel met gewichten bezig was blijft die ontwikkeling altijd hangen in je lichaam, ook als je een tijd stopt.

Er zijn veel voorbeelden in de praktijk hiervan. Zo zijn er bijvoorbeeld professionele bodybuilders die een tijd uit competitie waren en al hun spiermassa zagen wegvallen.

Bij hun comeback hadden ze echter snel hun oude niveau weer te pakken. Dit is het gevolg van het feit dat spieren eerder de training al eens hebben doorlopen.

Wat heb jij hieraan?


Nu is de vraag natuurlijk wat jij hieraan hebt. Dat is heel simpel. Het kan je helpen bij het afvallen.

Het heeft immers te maken met de snelheid waarop je spieren kunnen groeien als je aan het trainen bent.

Het is immers inmiddels ruimschoots bekend dat sporten en andere lichaamsbeweging een positief effect hebben op de verbranding van calorieën in het lichaam.

Daarbij is bovendien bekend dat sporten waarbij de spieren groeien nog effectiever zijn op dit vlak. Wie wil afvallen moet dus op zoek naar meer spiermassa.

Daarin zit overigens ook direct een belangrijke wetenschap. Gewicht op zich is niet gevaarlijk. Spiermassa weegt immers ook.

Het is echter een flink verschil of je een extra kilo spiermassa hebt, of een extra kilo lichaamsvet. Zorg dus altijd dat als je gaat afvallen, dat je dan vet kwijtraakt.

Makkelijk voor later


Het grote profijt hiervan zal je later in je leven hebben. Zoals het je misschien wel bekend is wordt een mens van nature zwaarder naar mate de jaren vorderen.

De stofwisseling gaat langzamer werken en onze levens veranderen waardoor we minder actief worden. Bijvoorbeeld omdat we zitten werk doen.

Dit houdt dus ook in dat de kans op overgewicht steeds groter wordt naar mate de jaren vorderen. Hier wil je natuurlijk iets aan doen.

Bijvoorbeeld door te sporten en spieren op te bouwen. Wie hier al op jonge leeftijd mee begint heeft hier later veel aan.

Dit is te danken aan het spiergeheugen dat je op jongere leeftijd opbouwt.

Je lichaam is als het ware gewend geraakt aan de grotere spiermassa en de celkernen van de spiermassa blijven altijd bestaan, ook als je ze niet traint. Zelfs als dit vele jaren het geval is.

Wanneer je dan weer begint met trainen zullen je celkernen weer geactiveerd worden en zal je sneller groeien in spiermassa.

Natuurlijk is het zo dat je als je ouder wordt niet meer het strakke lichaam kunt opbouwen van een twintigjarige, maar je kunt wel snel groei zien. Dit helpt bij het op gang brengen van verbranding.

Levensstijl


Het sporten moet eigenlijk onderdeel van je levensstijl zijn. Wanneer je altijd voldoende beweegt heb je minder last van toenemend gewicht.

Wanneer dit om wat voor reden dan ook een tijd heeft stilgestaan is het altijd aan te raden om het trainen weer op te pakken.

Bij een gezondere levensstijl hoort ook gezondere voeding. Dit kan je bereiken door bijvoorbeeld een dieet te volgen.

Het is dan wel belangrijk dat je kiest voor een dieet dat blijvende resultaten kan verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan het VITADIS slanker leven plan.

Waar het sporten zorgt dat je meer gaat verbranden, en al helemaal als de spiermassa groter wordt, daar zorg je met gezonde voeding dat het aantal calorieën in je voeding omlaag gaat.

Je snijdt namelijk de ongezonde tussendoortjes en andere voedingsmiddelen eruit.

Bijkomend voordeel


Er is nog een ander bijkomend voordeel van VITADIS. Dit hangt ook weer samen met het trainen van je spieren.

Het VITADIS plan bestaat namelijk uit zes eetmomenten per dag. Vijf daarvan zijn gevuld met VITADIS producten die bestaan uit eiwitten.

Eiwitten hebben een positief effect op het onderhouden van spieren. Ze zorgen dat het herstel na een training vlotter verloopt en ze voeden de spieren waardoor ze sterk blijven.

Wanneer je dus VITADIS combineert met een trainingsschema, dan is de kans dat je flink wat spiermassa opbouwt aanwezig.

Die massa kan je dus op een later moment weer van pas komen als je wilt trainen om wat vet te verliezen.

Hoe meer je opbouwt, hoe beter je verbranding zal werken. Zo gaan de verschillende onderdelen van een gezonder leven dus hand in hand.

Tot slot


Sporten is altijd aan te raden. Wanneer je af wilt vallen is het echter extra belangrijk om voldoende lichaamsbeweging te krijgen.

Van het trainen van je spieren heb je extra veel profijt. Zowel nu als op latere leeftijd.

Combineer dit altijd met gezond eten. Wie beter op zijn eten let zal meer energie hebben en meer kunnen verbranden.

Daarmee zal je dus sneller het gewicht van je dromen kunnen bereiken. Door te sporten en gezond te eten kan je dus heel veel bereiken.

Pas wel op dat je alles op de juiste manier aanpakt. Er bestaat altijd een risico dat je te veel wilt in de sportschool. Dit kan blessures veroorzaken.

Of je kunt overtraind raken. Dit heeft een averechts effect op je spiergroei. Zorg dus dat je training en rust in balans hebt met elkaar.

Ja, ik wil sporten en diëten combineren >>