Soorten diëten

Soorten diëtenAls je wilt afvallen zijn er allerlei soorten diëten. Je kunt op allerlei soorten manieren op je voeding letten en daardoor minder overgewicht met je mee dragen. Om goed uit te vinden wat bij jou past moet je echter wel weten wat elk dieet inhoudt.

Er is namelijk een flink verschil tussen de verschillende ideeën die bestaan over hoe je moet eten om gezond te zijn. Veel van het een en weinig van het ander staat haaks op de theorie dat je juist weinig van het een en veel van het ander moet eten.

Kilo’s kwijtraken

De belangrijkste gedachte die je in je hoofd moet houden is dat je een dieet volgt om lichaamsvet kwijt te raken. Dit is iets anders dan gewicht verliezen. Je kunt namelijk ook spiermassa kwijtraken, maar dit wil je juist niet.

Let daarom op dat je niet een dieet gaat volgen waarbij je jezelf moet uithongeren. Want wanneer je te weinig gezonde voeding binnenkrijgt zal je merken dat je zwakker wordt en spiermassa kwijtraakt. Je verbranding wordt dan alleen maar slechter.

Spiermassa behouden doe je met behulp van een eiwitrijk dieet. Dit zijn diëten waarin producten die veel eiwitten bevatten op de voorgrond worden gezet. Gezonde eiwitten zijn dan het hoofdbestanddeel van je dagelijkse voedingspatroon.

Koolhydraatarm dieet

Veel eiwitten houdt vaak in dat je ook weinig koolhydraten in je voeding zal opnemen. Koolhydraten komen in veel vormen. Koolhydraten worden door het lichaam snel omgezet in suikers en suikers zijn de reden waarom je dik wordt.

Je vindt koolhydraten bijvoorbeeld in brood en pasta. Daarbij is de witte variant altijd de boosdoener. Witbrood is erger dan bruinbrood en witte pasta ongezonder dan volkoren pasta. Je kunt door deze keuzes dus al beginnen met het terugdringen van koolhydraten.

Je kunt ook voor soorten diëten kiezen waarin je de gezonde producten krijgt toegestuurd. Een voorbeeld hiervan is het VITADIS slanker leven plan. Hierbij krijg je tot wel dertig verschillende soorten eiwitproducten.

Caloriearm dieet

Een bekende vorm van diëten is het caloriearme dieet. Dit betekent dat je let op je calorie-inname per dag. Door minder calorieën tot je te nemen dan je op een dag verbrandt kom je namelijk in afvalmodus.

Caloriearme diëten zijn vaak ook koolhydraatarm en eiwitrijk. Eiwitten bevatten namelijk minder calorieën dan koolhydraten. Toch is het wel belangrijk dat je goed oppast met caloriearme dieetvormen.

Caloriearm is namelijk één van de soorten diëten die snel uit de hand kunnen lopen. Als je niet oppast neem je namelijk veel te weinig per dag. Dit is ongezond omdat je dan lichamelijk verzwakt. Let daarom op dat je niet te weinig calorieën neemt.

Glutenvrij dieet

Het glutenvrije dieet is de laatste jaren steeds meer voorgekomen. Eigenlijk is dit een dieet voor mensen die met allergieën kampen. Het werd voorgeschreven aan mensen die niet gezond waren doordat hun lichaam op voeding reageert.

Het is echter een dieet dat voor iedereen kan werken. Daarom dat ook steeds meer mensen die geen allergie hebben zich eraan wagen. Toch is een glutenvrij dieet niet altijd aan te raden. Het is namelijk niet iets wat je even tijdelijk zou moeten doen.

Dit is overigens wel een overeenkomst met de eiwitrijke voedingspatronen van het VITADIS slanker leven plan. Eiwitrijk eten is een levensstijl die je eigenlijk ook na je eerste dieetfase moet blijven volhouden. Zo blijf je fit en gezond en komt je overgewicht niet terug.

Populaire diëten

VITADIS is een populair dieet. Eerder zijn de methodes van Montignac en Sonja Bakker lang populair geweest. Hoewel deze methodes nog altijd hetzelfde werken zijn toch veel volgers op zoek gegaan naar andere manieren.

VITADIS is een methode die gericht is op het zo divers mogelijk houden van je voedingspatroon. Dit is ook het verschil met de andere soorten diëten waarover je hier hebt kunnen lezen. Die zijn meer gericht op wat je niet mag.

Als je een dieet kiest let dan vooral op of ze eiwitrijk en koolhydraatarm zijn. Als dat het geval is, dan is de kans groot dat het om de VITADIS methode gaat.

Klik nu hier als je wilt beginnen met afvallen >>