Snel afvallen zonder pillen te slikken

De mens is een complex leven. Iedereen wil een gezond, fit en actief leven, maar de meeste mensen willen er het liefst niet te veel moeite voor hoeven doen.

Wanneer we te zwaar zijn willen we best afvallen, maar dan wel via een snelle methode. Gelukkig zijn er dan ook een aantal manieren waarop u dit voor elkaar kunt krijgen.

Het goede daarbij is dat u daarvoor geen rare pillen uit verre landen hoeft te slikken of andere middelen hoeft te nemen waarvan de herkomst niet altijd even goed duidelijk is.

De methodes liggen namelijk veel dichter bij het gebruikelijke concept.

Het doel

Wanneer u wilt gaan afvallen, dan doet u dit waarschijnlijk met een doel. Dit kan van alles zijn.

U kunt bijvoorbeeld met gezondheidsproblemen kampen waardoor er noodzaak is om uw gewicht beter in de hand te houden.

Het kan ook zo zijn dat u net iets slanker wilt zijn met het oog op een aanstaande gebeurtenis. U wilt bijvoorbeeld die ene jurk of dat ene pak kunnen passen op een naderende bruiloft.

Het is belangrijk om te weten wat uw doelen zijn omdat u aan de hand hiervan een snelle methode kunt bepalen die voor u kan werken.


Snel afvallen met een dieet


De eerste methode om snel af te vallen is door een extreem streng dieet te volgen. Dit wordt ook wel een crashdieet genoemd.

U eet dan gedurende een korte periode zeer weinig. Bijvoorbeeld maximaal 800 calorieën op een dag.

Wanneer u dit bijvoorbeeld vijf of tien dagen volhoudt, dan is uw lichaam hier nog niet aan gewend en blijft het verbranden alsof u 2.000 calorieën op een dag eet.

De 1.200 overgebleven calorieën komen dan uit uw reserves waardoor u uw buikvet bijvoorbeeld gaat verbranden. Deze methode kan snel vijf tot tien kilo aan gewichtsverlies opleveren.

Het nadeel


Crashdiëten hebben echter ook enkele keerzijdes. Allereerst zijn ze maar korte tijd vol te houden. Houdt u dit langer vol, dan zullen er negatieve effecten door ondervoeding optreden.

Daardoor bent u wel slanker, maar niet gezonder. Dit is waarschijnlijk niet de intentie die u had toen u wilde gaan afvallen.

U deed dit waarschijnlijk juist om wel gezonder te leven. Bovendien is een crashdieet niet voor iedereen. Iemand met diabetesklachten kan dit bijvoorbeeld absoluut niet doen.

Dit is veel te gevaarlijk voor de suikerspiegel van zulke personen en kan tot problemen leiden waar u liever niet mee geconfronteerd wordt.

Wanneer te gebruiken


Stel dat u niet onder de diabetici valt, dan kunt u zich natuurlijk afvragen of een crashdieet wel iets voor u is. U gebruikt deze dieetvormen wanneer het doel bijvoorbeeld is om een aantal kilo’s kwijt te raken voor een bepaalde deadline.

De eerder genoemde bruiloft is hier een goed voorbeeld van. Wilt u in een bepaalde jurk of een specifiek pak passen, dan kan tijdelijk zeer sterk lijnen een goede optie zijn.

Daarna kunt u dan weer uw normale voedingspatroon oppakken. Zo bent u snel een aantal kilo’s kwijt zonder dat er een pil aan te pas heeft hoeven komen.

Over een andere boeg

Weinig eten kan dus een goede optie zijn om snel af te vallen. Het kan echter ook het overwegen voor u waard zijn juist die andere zijde van het afvallen verder uit te diepen.

Wanneer u meer gaat bewegen gaat u immers meer verbranden. Dit kan zelfs als u niets aan uw voedingspatroon doet dus al een voordeel opleveren.

Wanneer u wel enigszins aan uw voeding sleutel kunt u zelfs door intensief te gaan sporten een heleboel kilo’s aan lichaamsvet in korte tijd verbranden. Dit kan wanneer u dit goed aanpakt heel effectief zijn.

Blijvende resultaten


Deze methode kan iets gezonder zijn dan wanneer u voor een crashdieet zou kiezen. Het is immers zo dat u veel beweegt en daardoor al heel gezond bezig bent.

Daarnaast blijft u nog gewoon gezond eten. U hoeft dus niet bang te zijn dat u onvoldoende stoffen binnenkrijgt. Dit alles heeft als effect dat de kilo’s die u verbrandt ook veel sneller blijvend verdwenen zullen blijken.

Dit is voor bijvoorbeeld iemand die om gezondheidsredenen moet afvallen natuurlijk vele malen aantrekkelijker dan een dieet van korte duur waar alleen effecten op korte termijn zijn te zien. Dat is een belangrijke overweging.


Nadelen aan sporten


Hoewel men het eigenlijk altijd alleen maar over de voordelen van veel sporten heeft, zijn er ook een aantal nadelen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook een aantal gezondheidsrisico’s aan sporten.

U kunt namelijk altijd geblesseerd raken. Dit geldt ook eigenlijk voor alle vormen van sport. U kunt vallen of zich verstappen of iets overbelasten.

Dit kan soms wel een flinke tijd in beslag nemen om te herstellen. Soms kan het zelfs tot bijvoorbeeld doktersbezoek of ziekenhuisbezoek leiden. Daarnaast heeft u dus ook voldoende rust nodig om te herstellen.

U kunt dus niet oneindig veel uren blijven sporten iedere dag.

Andere manieren


Er zijn heel veel kleine gewoontes die u kunt aanleren waardoor u al snel enkele kilo’s kunt kwijtraken zonder dat u daar pillen voor hoeft te slikken.

U kunt bijvoorbeeld wat langzamer kauwen op uw voeding. Daardoor verteert u het beter en valt u dus af. Ook het maken van verstandige keuzes kan al snel veel goeds doen.

Geen frisdrank, maar water is bijvoorbeeld zo’n keuze. Zoals ook yoghurt in plaats van een koekje als tussendoortje een goede keuze is.

Wanneer u al dit soort stappen maakt, dan kunt u zonder dat u er heel veel moeite voor hoeft te doen al snel enkele kilo’s afvallen.

En verder


Het is belangrijk om te bedenken dat het verliezen van overbodig lichaamsvet niet alleen snel moet gebeuren. Het gaat er vooral ook om dat het op een goede manier gebeurt.

De kilo’s die u kwijtraakt wilt u immers niet weer opnieuw terugzien. Het is daarom belangrijk om voor u zelf een tijdlijn opstelt.

Wat wilt u bereiken op welk moment? Wilt u over enkele weken tijdelijk slanker zijn dan ooit, of wilt u juist over een jaar nog altijd gezonder en slanker zijn.

Het is belangrijk om dit soort afwegingen te maken zodat u de juiste methode kunt kiezen.