Snel afslanken

Heel veel mensen willen zo snel mogelijk afslanken. Ze willen in een korte tijd snel afvallen in gewicht en dan het liefst binnen een week al het gewenste resultaat zien.

Als mensen snel willen afslanken kunnen ze dat beter in kleinere stapjes doen, zodat het lichaam kan wennen aan de nieuwe hoeveelheid voedingsstoffen.

Zo behoud je veel langer een goed resultaat. Ook kan je snel afslanken door meer aan lichaamsbeweging te doen.

Dit kun je al met kleine aanpassingen in het dagelijks leven bewerkstelligen. Er zit wel een nadeel aan snel afslanken. En dat is dat er ook zogenaamde crash diëten zijn.

En dat kan dan echt gevaarlijk zijn voor het lichaam.

Snel afslanken door beweging en gezondere voeding

Beweging is een goede manier om snel af te slanken. Het is sowieso gezonder voor je lichaam om dagelijks voldoende te bewegen.

Zo blijf je soepel. Je kan met wat meer beweging sneller calorieën verbranden en hierdoor dus wat sneller afvallen. Er is een keuze om die beweging te krijgen door middel van de sportschool bijvoorbeeld.

In de sportschool kan je een schema laten maken om snel af te slanken. Of maak zelf een schema waarbij je je elke week of maand opnieuw uitdaagt meer oefeningen te doen.

Het nadeel van de sportschool kan zijn dat je er weinig tijd voor hebt of weinig tijd voor vrijmaakt. En dat is zonde van het abonnement.

Meer beweging in het dagelijks leven

Als je niet het type bent voor de sportschool, dan kan je beweging ook in je leven toepassen met een aantal kleine aanpassingen.

Het kan wel lastiger zijn om dit toe te passen, want je bent snel geneigd om de gewoontes weer over te nemen die je al had. Maar je kan bijvoorbeeld wat vaker de fiets dan de auto nemen.

Of loop de trap op in plaats van direct de lift te pakken. Het beste is om elke dag minstens een half uur te bewegen.

Zo kan je elke dag een half uur voordat je dag begint of juist aan het eind van de dag een stuk wandelen.

Maak het leuk voor jezelf en kies het soort beweging dat bij je past. Beweging helpt ook bij de vertering van je eten.

Gezonde voeding helpt zeker bij snel afslanken

Het is goed om met gezonde voeding af te vallen. Het kan soms een hele uitdaging zijn om je hele voedingspatroon om te gooien.

Je bent immers gewend om op een bepaalde manier te eten. Als je bereid bent om gezondere voeding te nemen, dan is het sowieso belangrijk dat er veel groenten en fruit wordt gegeten.

Ook zijn noten en vette vis goeie producten op te eten. Het beste is om suikers en ongezonde vetten zoveel mogelijk te laten staan. Deze hebben behoorlijk veel invloed op het gewicht.

Koolhydraten kun je beter laten staan

Het is dus goed om koolhydraten te laten staan. Koolhydraten zitten in granen, suiker, alcohol en zetmeel bijvoorbeeld.

Koolhydraten worden door het lichaam omgezet in vet en dat is juist wat niet gewenst is als men snel wilt afslanken.

Het is raadzaam om deze producten dan helemaal niet in huis te hebben. Anders is de verleiding veel te groot om toch wel koolhydraten te gaan eten.

Het is handig om snel af te slanken als je omgeving hier ook toe bereid is. Zo kan je je aan elkaar optrekken en elkaar helpen als dat nodig is.

Als er niemand is in huis die ook snel wil afslanken, zorg er dan in ieder geval voor dat diegene die snel wilt afslanken wel de support krijgt.

Eiwitten en gezonde vetten zijn goed

Wat wel goed is om te eten zijn eiwitten en gezonde vetten. Deze zitten bijvoorbeeld dus in noten en vette vis.

Eiwitten en vetten zorgen voor meer vetverbranding en je lichaam kan deze stoffen sneller verteren. Bovendien dragen ze bij aan de opbouw van spiermassa.

Dat is dus extra handig en gezond als je richting de sportschool gaat.

Crash dieet, wat is dat nou eigenlijk?

Het ging al even over het hokje crash diëten. Maar wat is dat nu eigenlijk? Crash diëten is een dieet waarbij je opeens heel weinig calorieën tot je neemt om af te vallen.

Een voorbeeld van zo’n dieet is een shake dieet. Je drinkt dan voor een bepaalde periode shakes die je aanlengt met water.

In de shakes zitten weinig calorieën en de shakes zorgen ervoor dat je geen hongergevoel krijgt. Zo ga je van gemiddeld 2000 calorieën naar opeens maar 500 calorieën per dag.

Je lichaam verliest snel in gewicht. Dat klinkt idealer dan het is.

Je houdt je lichaam eigenlijk voor de gek en je hebt kans, als je de shakes langer drinkt, dat je je spiermassa gaat aantasten omdat je een tekort aan voedingsstoffen hebt.

Ook wordt het dan voor je maag en darmen lastig om na die periode gewoon voedsel te verteren. Het gevaar is ook dat de kilo’s er snel weer aan zitten als je weer begint met normaal eten.

Want dan ga je dus weer van een tijdje 500 calorieën per dag binnenkrijgen, naar 2000 of meer calorieën.

Wees geduldig met snel afslanken

De beste manier om dus snel af te slanken is door gezonde voeding binnen te krijgen en meer te bewegen. Deze combinatie zorgt voor het beste resultaat.

Het kan soms wat langer duren dan gewenst, maar wees niet ongeduldig als je niet binnen een week resultaat hebt.

Elk lichaam is anders en reageert dus ook anders op voeding en beweging. Je lichaam moet wennen aan alle veranderingen en dat kost nu eenmaal tijd.

Laat een diëtist helpen

Wat kan helpen om snel af te slanken, is om een diëtist te nemen. Een diëtist weet precies de voedingswaardes van voedsel en kan advies geven over wat men wel en niet moet eten.

Een diëtist kan een heel voedingsschema maken en houdt nauwlettend in de gaten hoe het lichaam reageert. Bovendien kan een diëtist ook wat mentale support geven in het proces van snel afslanken.