Snel 10 kilo afvallen dieet

snel tien kilo afvallen dieetIedereen wil graag afvallen. Het is alleen wel zo dat iedereen het liefst het zo snel mogelijk voor elkaar wil krijgen.

Iedereen zoekt dan ook naar de magische manier om zo vlug als het kan bijvoorbeeld vijf of tien kilo kwijt te raken.

Welk dieet moet je daar voor volgen en wat moet je doen?

Er zijn wel methodes waarmee het mogelijk is om dit voor elkaar te krijgen.

Wanneer je echter snel tien kilo wilt afvallen, dan zal je heel streng voor jezelf moeten zijn.

Je zal spartaans moeten leven gedurende een periode om ervoor te zorgen dat dit lukt. Zelfs dan is het nog moeilijk voor veel mensen.

Wil je het desondanks toch proberen, dan zal je een aantal dingen moeten gaan doen. Je moet je gaan bezighouden met een andere manier van eten.

Je moet ook de manier van lichaamsbeweging onder de loep nemen. Die twee dingen samen moeten precies kloppen. Als dit lukt, dan komt het goed.

Het begint echter bij voeding. Je moet voor korte tijd zorgen dat je zo min mogelijk calorieën binnen krijgen.

Dit doe je door een zogenaamd crashdieet te volgen. Er zijn heel veel varianten hiervan.

Ze komen echter wel allemaal ongeveer op hetzelfde neer. Dit soort diëten werken als volgt.


Hoe werkt een crashdieet

Zoals gezegd moet je dus zorgen dat je gedurende een korte periode zo min mogelijk calorieën binnenkrijgt. Dit zijn meestal periodes van vijf, zeven, tien of veertien dagen.

Je doet dit door bijvoorbeeld maar één, caloriearm, voedingsmiddel centraal te stellen in je voedingspatroon. Dit houd je dan gedurende de periode vol.

Een beroemd voorbeeld is het fruitdieet. Dit komt in veel vormen, er zijn namelijk veel soorten fruit. Je eet bijvoorbeeld een week lang alleen maar sinaasappels.

Hoeveel sinaasappels je wilt eten maakt niet uit. Zolang je dit maar dag in, dag uit gedurende de periode volhoudt. Dit zorgt natuurlijk dat je flink afvalt.

Ander vormen die je misschien kent zijn het soepdieet, het yoghurtdieet en het brooddieet. Al deze diëten zorgen ervoor dat je heel weinig calorieën tot je neemt.

Dit is ook de reden waarom je afvalt. Je lichaam is er immers niet aan gewend zo veel calorieën minder te krijgen. Daardoor val je af.

Het grote nadeel hiervan is dat je dit natuurlijk maar kort kunt volhouden. Je kan er wel voor een korte tijd veel effect mee veroorzaken, maar daarna moet je weer normaal gaan eten.

Dit heeft ook tot gevolg dat je daarna dus weer je normale gewicht bereikt. Dit is waarschijnlijk niet wat je voor ogen had.

Naast de voeding

Naast het weinige eten moet je gedurende de week of twee weken dat je het volhoudt ook proberen zo veel mogelijk te sporten. Daarmee verbrand je namelijk meer calorieën.

Dit is een extra duw in de goede richting om kilo’s kwijt te raken. Hiervoor moet je namelijk in een zo groot mogelijk calorietekort terecht komen.

Door iedere dag te sporten kan je heel veel bereiken op het gebied van vetverlies. Dit geldt in alle gevallen.

Je kunt deze effecten namelijk ook bereiken als je een ander dieet dan een crashdieet volgt. Lichaamsbeweging is immers altijd goed voor je. Ook voor je algehele gezondheid is dit belangrijk.

Daarom kan je er ook voordeel van hebben als je een ander programma volgt. Denk bijvoorbeeld aan een methode zoals die van Fitchef.

Dit is een methode waarbij er aandacht is voor zo veel mogelijk eiwitrijke voeding. Die eet je dan op alle eetmomenten van de dag. Naast het diner ook de lunch en het ontbijt.

Bovendien is dit ook wel wat gezonder dan een crashdieet. Je kunt het namelijk veel langer volhouden. Je kunt dit dan ook een beter een levensstijl noemen dan een dieet.

Wanneer je er eenmaal aan begint, dan kan je in theorie de rest van je leven ermee aan de slag gaan.


Wat zijn de voordelen?

Het belangrijkste voordeel van Fitchef is dat je wel gewoon genoeg voeding kunt eten iedere dag.

Een crashdieet is immers gebaseerd op te weinig eten, dit is dan ook de reden waarom je dit niet zo lang vol kunt blijven houden. Dan raak je immers ondervoed.

Fitchef is zelfs nog iets specifieker. Het is immers zo dat je in dit voedingsplan ook gewoon koolhydraten en vetten mag nemen.

Zolang de verhouding tussen de drie stoffen maar goed is.

Eiwitten moeten de boventoon voeren, dit zorgen immers dat je het gezondst blijft.

Eiwitten zijn beter in dat opzicht dan koolhydraten en vet.

Het boek van Fitchef bevat 105 recepten. Die zijn voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes.

Zo kan je dus letterlijk op alle eetmomenten van de dag iets gezonds tot je nemen zonder dat je jezelf hoeft uit te hongeren.

Dit is een veel betere manier om een gezond gewicht te bereiken dan met de strenge crashdiëten.

Bovendien hoef je er niet na twee weken mee te stoppen. Sterker nog, als je verstandig bent dan stop je er zelfs nooit meer mee.

Zo blijf je op je goede gewicht zonder dat het je heel veel moeite hoeft te kosten. Je kunt alles namelijk gewoon in de supermarkt kopen.

Het grote verschil

Het grote verschil tussen een crashdieet en een methode zoals bijvoorbeeld die van Fitchef is dat je de ene maar kort kunt volgen en de effecten alleen op korte termijn merkbaar zijn terwijl je de andere de rest van je leven zou kunnen volgen. Dit werkt veel beter.

Het is immers zo dat je nadat je stopt met een crashdieet weer terugvalt in je oude gewoontes, maar dat je bij Fitchef daadwerkelijk je leven verandert.

Daardoor is het beter mogelijk om het gewicht wat je na enige tijd bereikt hebt vast te houden. Dit is beter voor je gezondheid dan dat je gaat jojo’en.

Het is bovendien zo dat iedereen Fitchef kan volgen.

Crashdiëten daarentegen zijn niet geschikt voor bijvoorbeeld mensen die medische problemen hebben, vrouwen die zwanger zijn en mensen die geestelijk niet sterk zijn.

Het kan namelijk tot allerlei fysieke ongemakken leiden als je het te ver doorvoert. Daarom is het niet direct aan te raden om deze weg te kiezen.

Het kan daardoor misschien wel wat langer voor je de tien kilo die je kwijt wilt daadwerkelijk kwijt bent.

Het is echter wel zo dat je het op een veel gezondere manier aanpakt. Bovendien is het blijvend.