Sapvasten

Gezonder en slanker dankzij sapvasten


sapvasten
Een gezond leven leiden is helemaal niet gemakkelijk. Eet u te veel dan wordt u dik, eet u te weinig, dan krijgt u onvoldoende gezonde voedingsstoffen binnen.

De juiste tussenweg, die is niet gemakkelijk te vinden.

Toch zijn er methoden die heel goed kunnen helpen bij het oplossen van dit probleem.

De bekendste van allemaal is misschien wel sapvasten. Mogelijk heeft u al eens van deze methode gehoord.

Het is namelijk de manier om een gezond leven te leiden en een gezond gewicht te bereiken. Het is wel zeer belangrijk om dit op de juiste manier toe te passen.

Sapvasten gebeurt in zogenaamde kuurtjes.

Dat betekent dat u een korte periode volgens de regels van het sapvasten moet leven en daarbuiten een normaal, maar gezond voedingspatroon moet nastreven.

Dat het slechts om korte periodes gaat is zeer belangrijk bij deze methode. Wie zich daar niet aan houdt zal namelijk met verschillende problemen worden geconfronteerd.

De gezonde bedoelingen die u er dan mee had worden volledig teniet gedaan in zulke gevallen.

De periode van sapvasten wordt in hippe kringen ook wel de detox-kuur genoemd.

Anderen noemen het ontgiften. Dit zegt ook iets over het proces dat in het lichaam plaatsvindt tijdens deze periode.


Op de goede manier

Hoe ziet dit er dan uit, die goede manier van sapvasten? Het is goed om te weten dat het voor u helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om het op de juiste wijze aan te pakken.

Om te beginnen is het belangrijk om te begrijpen dat u zichzelf gedurende deze periode gewoon moet voeden.

U mag weliswaar geen vast voedsel eten, maar het is niet de bedoeling dat u louter water gaat drinken.

Alles wat u tot u neemt zal in sapvorm komen. Dit kan op zichzelf wel hele positieve verrassingen met zich meebrengen.

Hoe beginnen? Wel, u kiest een periode met een kop en een staart, meestal is dit één volledige week van zeven dagen. In die periode houdt u zich aan de regels van het sapvasten.

Dat betekent: geen vast voedsel en al zeker geen bewerkt voedsel. Ook is bijvoorbeeld het drinken van alcohol gedurende deze week niet toegestaan.

Dit is allemaal nodig om het optimale resultaat te bereiken.


De uitwerking op uw lichaam

Wat doet een sapvastenkuur nu eigenlijk met u? Allereerst valt u ervan af. Dat komt omdat u geen dikmakende stoffen zoals suiker binnenkrijgt.

Of in ieder geval in hele lage mate, omdat het alleen uit natuurlijke producten komt. Daarnaast krijgt u ook vrijwel geen snelle koolhydraten binnen.

Aan de andere kant krijgt u wel vezels binnen. Zoals u misschien wel weet is dit goed voor de spijsvertering. Uw stofwisseling komt er dus van op gang.

Suikers remmen deze namelijk flink af. Door de moderne keuken met veel bewerkt voedsel hebben veel mensen hier last van.

Dat u slanker wordt is niet het enige effect dat merkbaar is. Er zijn talloze andere gezondheidsvoordelen te noemen.

In de eerste plaats bijvoorbeeld het feit dat u meer energie lijkt te hebben en zich daardoor ook vrolijker voelt.

Daarnaast zijn bijvoorbeeld uiterlijke kenmerken als een gladdere huid en gezonder gebit uitwerkingen die veel mensen die een sapvastenkuur hebben gedaan hebben ervaren.

Ook voelt u zich minder vermoeid omdat u minder last heeft van slapeloosheid dan voorheen. Al deze voordelen samen maken dat u zich over het algeheel als mens beter in uw vel gaat voelen.

Dit is allemaal in zeven dagen te bereiken.

De sappen die u gebruikt

Nu is het natuurlijk ook belangrijk om te weten welke sappen u gaat gebruiken. Bedenkt u zich wel goed dat sappen uit pakken uit de supermarkt geen goede opties zijn.

U moet de sappen die u tot u gaat nemen gedurende deze week bij voorkeur zelf maken. U kunt hier allerlei soorten groente en fruit voor gebruiken.

Er zijn echter wel een aantal soorten die enigszins de voorkeur genieten. Dit zijn de producten waarvan bekend is dat ze een extra goed effect hebben op het lichaam.

Wanneer u deze sappen net iets vaker maakt en drinkt, dan zullen de effecten nog net iets sterker zijn.

Een goed voorbeeld hiervan is de rode biet. Sterker nog, door de opkomst van het sapvasten zijn de sterke krachten en positieve effecten van de biet herontdekt door voedingsdeskundigen.

Bovendien is het sap goed te drinken. Zeker wanneer u er een mengsel met een andere groente of fruit van maakt.

Denk bijvoorbeeld aan wat groene bladgroente en een wat zoetere fruitsoort. Dit blijkt vaak veel lekkerder dan veel mensen ooit hadden durven denken.

Zo kan gezond leven dus ook gewoon heel lekker zijn zonder dat dit echt veel moeite hoeft te kosten.

Belangrijke overwegingen

Een sapvastenkuur kan een heel goed idee zijn. Wanneer u echter gaat sapvasten, dan dient u wel met een aantal zaken rekening te houden.

Zo is de staat van uw gezondheid heel belangrijk. Bent u bijvoorbeeld diabetespatiënt, dan is het sterk af te raden om een sapvastenkuur te volgen.

Wanneer u twijfelt of u ook met uw gezondheidsproblemen beter niet aan de kuur kunt beginnen, raadpleeg dan eerst uw arts.

Zo heeft u in ieder geval zekerheid. Over het algemeen zijn de meeste gezondheidsklachten in combinatie met een sapvastenkuur geen probleem.

Wat daarnaast belangrijk is, is dat u zich goed aan de timing houdt. U kunt een kuur ongeveer een week volhouden. Probeer dit dan ook niet langer vol te houden.

Uw lichaam zal dan al snel ondervoed raken. U kunt wel de kuur meerdere malen herhalen, maar laat daar dan wel enige tijd tussen zitten.

Twee of driemaal in een jaar is meer dan voldoende. Uw lichaam moet ook de kans krijgen de kuur goed te verwerken.

Veel effecten zijn namelijk tot ver na de week waarin u de sappen heeft gedronken nog merkbaar. Het is belangrijk dit ten volle te benutten voor u opnieuw begint.

 

Ja, ik wil afvallen en gebruik maken van het Fitchef recepten boek >>