Platte buik krijgen


Platte buik krijgen
Het is de droom van bijna ieder mens.

Het gaat dan over het krijgen van een mooi lichaam met een mooie platte buik.

Dat doe je door een aantal facetten van je leven op de juiste manier aan te pakken. Je moet letten op je sportpatroon, je rust en werk en op je voeding.

Door deze drie onderdelen goed in balans te brengen zorg je ervoor dat je lichaam ook de ideale vorm krijgt.

Dit klinkt heel makkelijk, maar het is heel veel werk. Als je echter weet hoe je het goed moet aanpakken, dan is het heel goed haalbaar voor iedereen. Zonder dat het te zwaar wordt.

De verhouding tussen rust en werk is misschien nog wel het allermoeilijkst.

Je moet namelijk nee kunnen zeggen.

Wanneer vrienden en bekenden iets leuks gaan doen, maar jij bent moe, dan zal je naar je lichaam moeten luisteren.

Het is dan beter om niet met ze mee te gaan maar juist uit te rusten.

Je hebt dit ook nodig voor een ander belangrijk onderdeel van het krijgen van een platte buik. Je zal namelijk ook veel moeten gaan sporten.

Bovendien moet je dit heel intensief gaan doen. Dit is nodig om je calorieën te gaan verbranden. Om goed te presteren moet je uitgerust en fit zijn.

een platte buik krijgen
Sporten en bewegen

Wanneer je een sportief en strak lichaam wilt, dan zal je je daar ook naar moeten gedragen. Dat betekent dat je veel lichaamsbeweging moet gaan zoeken.

Dat begint met het doen van allerlei klusjes in en om het huis. Alle huishoudelijke taken bijvoorbeeld. Hoe meer je bezig bent, hoe beter.

Daarnaast moet je aan sport gaan doen. Je kunt dit op twee verschillende manieren aanpakken.

Je kunt kiezen voor duursport, maar je kunt ook kiezen voor krachtsport. Je kunt zelfs de keuze maken om beide te combineren. Je moet dan wel de nadruk op één van beide leggen.

In beide gevallen zal het helpen om meer calorieën te verbranden. Al is het bij duursport wel zo dat je juist vooral verbrandt tijdens het sporten.

Bij krachtsporten verbrand je net iets minder op het moment zelf, maar wel wat meer op lange termijn. Dit is voor veel mensen zeer aantrekkelijk.

Bovendien helpt het bij krachtsporten mee dat je spiermassa opbouwt. Dit helpt je lichaam strak en goed gevormd te maken.

Als je een platte buik hebt, dan wil je immers ook graag je buikspieren laten zien. Dit is immers het mooiste onderdeel van een strakke, gezonde buik dat je kunt hebben.

Je voeding

Hoeveel je ook sport, het zal pas echt effect hebben wanneer je ook de juiste voeding erbij neemt. Je kan dit doen door de dingen op elkaar te laten aansluiten.

Je hebt de voeding nodig die jouw sportprestaties verbeteren. Wanneer je veel krachtsport doet, dan heb je bijvoorbeeld veel eiwitten nodig. Een voedingspatroon vol eiwitrijk voedsel is dan gewenst.

Dit kan je bijvoorbeeld doen door de recepten die in het boek van Fitchef staan klaar te maken. Deze zijn immers allemaal gebaseerd op eiwitrijk voedsel.

 

Dit is belangrijk omdat het goed voor je figuur is, maar ook goed voor je spieren. Die voeden zich namelijk op eiwitten. Daarom eten prof sporters ook veel eiwitten.

Door eiwitten herstelt je lichaam gemakkelijker en beter. Dit geldt ook voor je spiermassa. Je bouwt immers spieren op door ze eerst kapot te maken tijdens trainingen.

Vervolgens ga je herstellen door rust. Dit bevorder je door voldoende eiwit te nemen. Door alles in elkaar te passen heb je de meeste kans op een platte buik.

Fitchef bevat maaltijden voor elke moment van de dag. Je hebt ontbijtrecepten, lunchrecepten en dinerrecepten.

Daarnaast heb je verschillende opties voor tussendoortjes in het boek staan.

Deze kan je allemaal gebruiken en zo krijg je veel eiwitten binnen waardoor je er beter uit gaat zien. Dit is echter niet het enige voordeel.

Het tweede voordeel

Een ander voordeel van het eten van eiwitrijk voedsel is het effect dat de voedingsstof zelf heeft. Het is immers zo dat eiwitten meer vullen dan koolhydraten en vetten.

Je eet er dus minder van dan van de andere stoffen. Dit helpt je dus als vanzelf al bij het afvallen.

Daarnaast zitten er minder calorieën in eiwitten dan in vet en in koolhydraten. Daardoor heb je dus dubbelop voordeel.

Je eet al minder en het is ook nog eens minder machtig dan andere voeding die je zou kunnen eten. Dit helpt natuurlijk bij het zorgen dat je in een calorietekort komt.

Het calorietekort is namelijk de reden waarom je afvalt. Dit verklaart ook waarom je de drie facetten in balans moet brengen.

Je moet je inname verlagen door betere voeding, je afgifte verhogen door meer en betere beweging en je energie voor beide op niveau houden door voldoende te rusten daartussen.

Een boek als dat van Fitchef helpt je dus al één van deze drie onderdelen onder controle te krijgen.

Daardoor kan je meer aandacht besteden aan het op orde krijgen van de andere twee onderdelen.

Vooral het vinden van het juiste sportschema en dit op de juiste manier uitvoeren kan immers best wel moeilijk blijken.

Alternatieve vormen

Om een platte buik te krijgen kan je ook wat alternatieven kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om het laatste randje vet dat je nog hebt door een crashdieet te laten verdwijnen.

Dit doe je door een korte periode even heel weinig calorieën tot je te nemen per dag.

Daarnaast kan je je sportschema extreem verhogen. Je neemt een week of twee vrij en vult je dagen van begin tot eind met beweging.

Daardoor verbrand je zo extreem veel dat je direct een aantal extra kilo’s kwijt bent. Dit kan echter best lastig zijn omdat het behoorlijk zwaar is.

De ideale manier is dus een gezond voedingspatroon en voldoende rust en beweging zonder in één van de drie vormen een extreme variant op te zoeken.

Juist door alles in balans te houden zal blijken dat je de beste resultaten kunt boeken. Zo krijg je de platte buik die je wenst en kan je hem nog behouden ook.

 

Ja, ik wil afvallen met behulp van de Fitchef receptenboek >>