Koolhydraatarme producten kopen

 

Koolhydraatarme producten kopen


Wie wil afvallen moet op zijn koolhydraatinname letten. Daar zijn vrijwel alle experts het wel over eens.

Veel dieetvormen zijn dan ook gebaseerd op koolhydraatrestrictie.

Het volgen van zo’n dieet is niet heel moeilijk, wanneer je weet wat je moet doen. Je zal dus eerst moeten leren.

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te begrijpen wat koolhydraten zijn en wat ze doen.

Zodra je dit weet begrijp je al beter waarom koolhydraatrestrictie goed voor jou kan zijn.

Zeker wanneer je blijvend kilo’s kwijt wilt is koolhydraatarm eten vaak de juiste weg om te bewandelen.

Ook is het belangrijk om te weten in welk voedsel je koolhydraten terugvindt. Dit zit namelijk in veel meer dan je misschien altijd gedacht had.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten koolhydraten zijn en dat de ene soort minder schadelijk is dan de andere soort.

Als laatste is het ook nog belangrijk om te weten wat het verschil tussen koolhydraatvrij en koolhydraatarm is. Dit maakt namelijk veel uit voor het soort dieet dat je volgt.

Wanneer je dit allemaal weet, dan kun je bepalen welke producten koolhydraatarm zijn. Je kunt deze producten dan kopen om jouw maaltijden voor elke dag mee te koken.

Wat zijn koolhydraten?

Koolhydraten zijn voedingsstoffen. Ze zijn terug te vinden in bijvoorbeeld suiker en zetmeel. Alle voeding waarin suiker of zetmeel zit bevat daardoor dus ook koolhydraten.

Koolhydraten zijn eigenlijk de benzine voor je lichaam. Dat komt omdat je lichaam ze gebruikt voor energie door ze om te zetten in glucose.

Het is daarmee ook duidelijk dat koolhydraten niet per se slecht zijn. Hoewel sommige diëten dit misschien wel lijken te zeggen.

Mensen hebben koolhydraten nodig als voedingsstof om hun dagelijkse gang van zaken te kunnen doen. Je hebt immers brandstof nodig voor alles wat je doet.

Er zijn verschillende soorten koolhydraten. Zo zitten ze in melkzuur, in fruitsuikers en in pure suiker. Vooral de koolhydraten uit pure suiker zijn niet aan te raden voor een mens.

Dit zijn de koolhydraten die vaak zorgen voor overgewicht. Aan de andere kan zijn de koolhydraten uit fruitsuikers dus vaak juist goede brandstof.

Daarom is het ook belangrijk om het verschil tussen koolhydraatarm en koolhydraatvrij leven te kennen. Koolhydraatvrij is vaak niet heel erg gezond.

Zeker niet wanneer je het over langere periode probeert vol te houden. Je kan dan essentiële voedingsstoffen en vitamines te weinig tot je nemen. Dit is natuurlijk niet wat je wilt.

Waar vind je koolhydraten?

Wanneer je besluit om beter op je inname van koolhydraten te gaan letten, dan is het belangrijk dat je leert in welke voeding je koolhydraten vindt en om welk soort koolhydraten het gaat.

Zo weet je welke producten je wel en welke je niet moet meenemen als je boodschappen doet.

Allereerst is het belangrijk dat je weet dat vrijwel alle snacks, snoepjes, junkfood en andere snelle voeding vol zit met koolhydraten.

Vrijwel alle voedingsmiddelen die zijn gemaakt voor de lekkere trek bevatten immers pure suiker of zetmeel. Daardoor is het zo slecht voor jouw gezondheid.

Dit betekent dus dat je al deze zaken beter kunt mijden. Maar er is meer. Ook in brood, pasta en rijst kun je veel koolhydraten terugvinden.

Dit is in de witte vorm nog sterker dan in de bruine vorm, dus wit brood, witte rijst en witte pasta bevatten meer slechte koolhydraten dan de bruine varianten.

koolhydraatarme producten kopen

Wanneer je dus koolhydraatarm gaat leven is het belangrijk om eerst het junkfood en snelle tussendoortjes de deur uit te doen.

Daarna is het belangrijk om vervangers te vinden voor het witte brood en de witte rijst die je tot nu toe graag at. Dit zijn belangrijke stappen als je wilt afvallen.

Wat dan wel?

Nu klinkt dit natuurlijk allemaal erg negatief. Zelfs zaken waarvan je dacht ze goed voor je waren kunnen weleens veel minder gezond blijken.

Er is echter geen reden om bang te zijn. Er zijn nog genoeg soorten voeding die je prima kunt gebruiken als je wilt afvallen. Zoals gezegd is het immers ook belangrijk om niet zonder koolhydraten te leven.

Zo kun je bijvoorbeeld brood en rijst vervangen voor bruine varianten en de porties iets kleiner maken. Je kunt dan je hoeveelheid groente en fruit iets opvoeren.

In veel groentes zitten namelijk wel de goede koolhydraten waar je lichaam iets aan heeft. Denk bijvoorbeeld aan broccoli, tomaat en komkommer.

Bovendien kun je er een goede dieetvorm op na houden. Een voorbeeld hiervan is het gezonde receptenboek van Fitchef.

Dit plan is gebaseerd op voedingsmiddelen die voornamelijk uit eiwitten bestaan. Eiwitten zijn een goede vervangende stof voor koolhydraten.

Het heeft namelijk een aantal positieve eigenschappen. Met Fitchef maak je hier ten volle gebruik van.

Deze gezonde recepten probeer je dan uiteraard ook koolhydraatarm te houden door de juiste gezonde producten te kiezen.

Het gaat er bij Fitchef echter om dat er een goede balans tussen eiwitten, koolhydraten en vetten in je voedingspatroon ontstaat. Dit is het gezondst.

Welke producten koop je?

Tegenwoordig wordt het steeds gemakkelijker om koolhydraatarme producten te kopen.

Zo komen er steeds meer varianten van allerlei bekende voedingsmiddelen op de markt die koolhydraatarm zijn. Bijvoorbeeld door de ingrediënten te vervangen.

Denk bijvoorbeeld aan stevia in plaats van suiker, dit is een veel gebruikt vervangmiddel.

Er zijn echter ook zeer veel gewone voedingsmiddelen die je gewoon kunt blijven eten. Over sommige dingen zal je zelfs verbaasd zijn.

Veel fruit is bijvoorbeeld ondanks de fruitsuikers gewoon te eten. Aardbeien, ananas, sinaasappel, bosbessen, het kan allemaal gewoon gegeten blijven worden.

Ook veel vlees en vis kan nog altijd gewoon worden klaargemaakt. Bijvoorbeeld kip. Maar ook zalm, tonijn en heilbot zijn koolhydraat arm.

Dat geldt ook voor rundersteak, mager gehakt en varkenskoteletten. Dit kun je gewoon ’s avonds op tafel zetten zonder dat je er snel dik van wordt. Zolang je het met mate eet.

Wanneer je je goed aan deze richtlijnen houdt kun je zonder al te veel problemen afvallen en gezond worden of blijven.

Bovendien heb je hierdoor genoeg variatie in je voeding om niet snel verveeld te raken en terug te grijpen op ongezonde voeding. Dat is een belangrijke voorwaarde om succes te hebben.

Wil je ook afvallen? Klik NU hier als je je streefgewicht wilt behalen >>