Koolhydraatarme crackers

Koolhydraatarme crackers


Koolhydraatarme crackers
Wie wil afvallen moet oppassen met koolhydraten.

Vrijwel alle experts zijn het erover eens dat koolhydraten, of een overvloed daaraan, een belangrijke rol spelen in overgewicht en de ziektes die je daarvan kunt krijgen.

Dat klinkt als een simpele opgave, maar het kan nog best ingewikkeld zijn.

 

Koolhydraten vind je namelijk bijna overal. Dat komt omdat ze uit pure suiker, maar ook uit lactose en fructose komen.

Waardoor je dus bijna het hele palet aan voedingsmiddelen erbij kunt betrekken.

Dat maakt het uiteraard ook niet bepaald gemakkelijker om goed en gezond te eten. Daar zijn echter wel oplossingen voor.

Veel voeding is namelijk ook in koolhydraatarme vorm te krijgen. Zo kun je dus zorgen dat je toch goed en gezond eet, zonder dat je dingen hoeft te laten.

Zeker wanneer je dit aanvult met voedingsstoffen die van nature al koolhydraatarm zijn. Zo krijg je nooit te veel koolhydraten binnen.

Wanneer je dit op de juiste manier toepast zal je met gemak flink wat kilo’s kunnen verliezen.

Het volgen van het juiste voedingsschema is namelijk zeer belangrijk als het gaat om het bereiken van een gezond gewicht.

Een aantal simpele veranderingen kunnen daarin al heel veel voor jou betekenen als je het goed aanpakt.

Kopen of zelf maken

Buiten de producten die van nature koolhydraatarm zijn kun je ook veel producten die dit van nature niet zijn in koolhydraatarme vorm krijgen.

Je kunt ze vaak kopen, maar je kan ze ook zelf maken. Dit hangt af van hoeveel tijd je hebt en hoe goed je bent in de keuken. Al is het vaak niet moeilijk.

Een goed voorbeeld van een product dat van nature niet koolhydraatarm is, maar die je wel in koolhydraatarme vorm kunt krijgen of maken is de cracker.

Normaal gesproken zit er in crackers zetmeel. Zetmeel is een bron van koolhydraten. Dit betekent dus dat je al snel te veel binnen krijgt als je dit eet.

Door het traditionele meel te vervangen kun je hier echter al heel veel aan doen. Zo is bijvoorbeeld bekend dat in noten nauwelijks koolhydraten te vinden zijn.

Meel dat gemaakt is van noten kan dan dus een goede vervanger zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan amandelmeel.

Het is niet heel moeilijk om de crackers zelf te maken. Het maken van het deeg met behulp van het amandelmeel, een ei, wat olijfolie en wat zout en peper is zo gebeurd en het afbakken doe je vervolgens in de oven.

Dit stelt dus niet veel voor. De crackers kan je daarna zo opeten.

In je voedingspatroon


Door koolhydraatarme producten op te nemen in je voedingspatroon als vervanger van de dingen die je eerst at zal je afvallen. Je gaat dit al heel snel merken.

Dit komt omdat je lichaam minder overvloed aan brandstoffen heeft en dus elders gaat zoeken. Bijvoorbeeld in je vetreserve.

Je kunt dit ook gemakkelijk doen door diëten te volgen die gebaseerd zijn op weinig koolhydraten. Bijvoorbeeld een levenswijze die meer gericht is op het eten van eiwitten.

Dit is het soort methode dat ook in het receptenboek van Fitchef te vinden is. Dit betekent dat je producten neemt die vooral eiwitten bevatten.

De Fitchef-recepten zijn er voor verschillende maaltijden. Dit zijn altijd goede gevarieerde maaltijden met gezonde, normale producten.

Dit is bijvoorbeeld een goed mogelijkheid om de koolhydraatarme crackers te nemen. Of je ze nu zelf maakt of in de winkel koopt maakt daarbij niet uit. Het gaat er vooral om dat je gezond eet.

Je kunt ze dan beleggen met bijvoorbeeld tomaat en komkommer. Zo heb je een gezonde en luchtige maaltijd die ook nog eens goed in je voedingspatroon om af te vallen past.

Al is het dan wel zo dat je misschien wat weinig binnenkrijgt aangezien het je avondeten betreft. Je kunt het dus beter anders aanpakken.

Afvallen en gezond blijven

Het gaat er vooral om dat je afvalt en gezond blijft. Dat doe je door koolhydraten terug te dringen.

Maar let wel op, als je te veel koolhydraten uit je voeding wegsnijdt dan is dat ook niet goed voor je.

Je kunt dan tekorten in bepaalde vitamines en mineralen oplopen.

Wanneer je dus gaat bepalen wat je wel en niet eet, is het belangrijk om erop te letten dat je wel voldoende koolhydraten binnenkrijgt.

Het is niet vast te omschrijven hoeveel koolhydraten precies genoeg is, maar vaak wordt als stelregel ongeveer 300 gram per dag aangeraden.

Het kan moeilijk zijn om dit goed te verzorgen als je een druk leven hebt. Een boterham meer of minder kan bijvoorbeeld al een groot verschil maken.

Wanneer je dus de crackers zelf moet maken, dan kan dat veel tijd kosten die je niet hebt. Al snel merk je dan dat het niet zal lukken.

Een oplossing zoals die van Fitchef kan dan goed werken. De maaltijden zijn altijd gevarieerd waardoor je altijd weet dat je goed zit.

Bovendien kan je regelmaat in je leven inbouwen op deze manier. Je eet dan namelijk op alle eetmomenten per dag een gezonde maaltijd of een gezond tussendoortje.

koo;hydraatarme crackers
Variatie

Wel is het goed om koolhydraatarme crackers en andere koolhydraatarme producten in je patroon op te nemen voor de variatie in je voedingsschema.

Variatie is vaak de sleutel gebleken voor mensen die willen volhouden. Het blijkt vaak moeilijk te zijn om een bepaald dieet te blijven doen als je altijd hetzelfde moet eten.

Wanneer je de verschillende elementen samenvoegt, denk er dan ook aan om voldoende lichaamsbeweging te krijgen.

Door genoeg te bewegen kan je je verbranding een extra duwtje geven. Wanneer die verbranding zich richt op je reserves, dan zal je dus sneller afvallen.

Dit is natuurlijk precies datgene wat je wilt bereiken.

Bedenk je wel dat koolhydraten de brandstof van de motor van het lichaam vormen. Dus wanneer je daar minder van binnenkrijgt, dan zal je ook minder energie hebben.

Dit maakt sporten misschien wat lastiger en intensiever dan je gewend bent. Dit betekent echter wel dat je op de juiste weg bent.

Wanneer je dit allemaal weet vol te houden, dan moet het ook goed mogelijk zijn om snel af te vallen. Je kan dan dichterbij je streefgewicht komen of dat gewicht zelfs bereiken.

Dit betekent dat je gezonder bent en dat je je ook beter over jezelf zal voelen. Je bent dan geslaagd in je missie.

Ja, ik wil VANDAAG nog beginnen met afvallen >>