Koolhydraatarm snoep

Koolhydraatarm snoepHet grote probleem voor veel mensen, als het gaat om afvallen, is dat men veel dingen niet meer mag.

Er zijn veel zaken die je niet meer mag eten of drinken wanneer je een dieet volgt.

Dit is soms moeilijk vol te houden en dat kan problemen opleveren.

Dit komt vooral omdat de dingen die niet meer in je mond mogen verdwijnen vaak juist de lekkere dingen in het leven zijn.

Het zijn juist de dingen die je graag at, die nu achter slot en grendel moeten verdwijnen om je uiteindelijke doel te halen. Denk bijvoorbeeld aan je favoriete koekjes en die overheerlijke snoepjes.

Tegenwoordig zijn daar echter oplossingen voor gevonden. Er zijn immers allerlei manieren waarop je een dieet toch lekker en gevarieerd kunt houden.

Een voorbeeld hiervan is de uitvinding van koolhydraatarm snoep. Zo kun je toch nog snoepen zonder dat het je grote problemen met je dieet oplevert.

Koolhydraatarme voeding is de afgelopen jaren zeer populair geworden onder de makers en volgers van diëten.

Er zijn verschillende dieetvormen waar koolhydraten zo veel mogelijk of soms zelfs geheel worden uitgesloten.

Het Fitchef receptenboek is hier een voorbeeld van. Het is belangrijk dat je leert hoe koolhydraatarm snoep daarin past.

Het soort dieet

Een koolhydraatarm dieet draait dus om het verminderen van koolhydraten in je dagelijkse voedingspatroon. Het gaat er om dat je precies het juiste aantal koolhydraten binnenkrijgt.

Is het teveel, dan zul je al snel overgewicht krijgen. Neem je te weinig, dan mis je essentiële bouwstoffen.

Er bestaat dan ook een verschil in het soort koolhydraten die je kunt eten.

De koolhydraten in sommige voedingsmiddelen, zoals bijvoorbeeld havermout of in veel groente en fruit, worden als goede koolhydraten beschouwd.

Deze zijn gezond en dragen bij aan een gezond leven, zolang je ze met mate tot je neemt.

Er zijn echter ook slechte koolhydraten. Dit is de variant die je eigenlijk alleen maar vult, maar niet bijdraagt aan het voeden van je lichaam.

Dit is bijvoorbeeld te vinden in brood en pasta, maar dus ook in snoep en junkfood. De slechte koolhydraten komen over het algemeen uit suikers.

Dit is dan ook de belangrijkste reden waarom snoep en bijvoorbeeld koekjes als eerste overboord gegooid worden in koolhydraatarme diëten, maar ook in andere voedingsplannen.

Om hier iets aan te kunnen veranderen zijn er tegenwoordig veel varianten snoep en koek die koolhydraatarm zijn. Deze kunnen helpen een dieet vol te houden.

Het verschil

Een belangrijke vraag die veel mensen zich daarbij stellen is natuurlijk de vraag hoe dit mogelijk is.

Als de suikers in snoepjes echte dikmakers zijn, hoe kunnen er dan snoepjes op de markt komen die bijvoorbeeld geen suikers bevatten en toch zoet zijn?

Dit komt onder meer doordat men verschillende stoffen heeft ontdekt die suikers kunnen vervangen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan stevia, splenda en tagathose.

Deze middelen worden steeds vaker gebruikt om voeding en drankjes zoet mee te maken. Bijvoorbeeld door het in snoepgoed te gebruiken.

Dit betekent dus dat het mogelijk wordt om zo nu en dan toch gewoon een snoepje te nemen.

Voor veel mensen is het moeilijkste van een dieet namelijk dat ze iets wat ze altijd met plezier namen, nu niet meer mogen. Het verbod maakt de wens om het te nemen alleen maar groter.

Er zijn dan ook veel varianten van het snoepgoed te vinden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan lolly’s, spekjes, kauwgom, drop en winegums.

Let hierbij wel op dat het om koolhydraatarme snoepjes gaat en niet om koolhydraatvrije snoepjes.

Er is altijd nog een bepaalde hoeveelheid koolhydraten aanwezig. Dit is erg belangrijk.

Gebruiken bij het afvallen

Wanneer je wilt afvallen, dan is gezond eten en voldoende bewegen zeer belangrijk. Dit betekent dus ook dat je je zo goed als mogelijk is aan de richtlijnen van het dieet dat je volgt moet houden.

Bijvoorbeeld door niet te veel te snoepen.

Dit betekent dus ook dat je als je een zak koolhydraatarme snoepjes aanschaft, het niet de bedoeling is dat je die in een beurt geheel leegeet.

Je zal dan nog steeds veel te veel binnenkrijgen. Het is vooral aan te raden om een zoet snoepje van natuurlijke middelen te nemen als je echt zoete trek hebt.

Een dieet volhouden is gemakkelijker wanneer er wat ruimte is voor andere voeding. Dit is bijvoorbeeld ook het geval in het receptenboek van Fitchef.

Hier krijg je 105 recepten aangeleverd, waarvan je per dag een combinatie kan maken zoals jij dat zelf wenst. Je eet namelijk altijd in een goede ratio van koolhydraten, eiwitten en vetten.

Daardoor kun je dus gewoon vaak datgene eten wat je lekker vindt.

Zeker wanneer je dit bijvoorbeeld met verse producten van bijvoorbeeld de groenteboer of uit de supermarkt maakt.

Je bent dus niet gebonden aan exact hetzelfde eten iedere dag. De kans dat het je gaat tegenstaan wordt daardoor flink kleiner.

Koolhydraatarm is beter dan koolhydraatvrij

Er is ook een voordeel aan het feit dat er nog wel enkele koolhydraten in de snoepjes zitten.

Het is immers belangrijk dat het lichaam koolhydraten blijft binnenkrijgen. Er zitten immers ook vitamines in de koolhydraten.

Een tekort hieraan zou schadelijk zijn voor de gezondheid. Dit is dus niet aan te raden.

Bovendien heb je koolhydraten nodig voor een ander belangrijk onderdeel van het gezond afvallen. Koolhydraten helpen ook bij het leveren van energie aan het lichaam.

Die energie heb je nodig om te kunnen sporten en bewegen. Lichaamsbeweging is de andere belangrijke factor als het gaat om afvallen. Zonder koolhydraatinname wordt dit erg lastig.

Het gaat er dus om de juiste balans te vinden. Dit kun je doen door een dieet te volgen en zo nu en dan een snoepje te nemen voor de afwisseling.

Dit helpt je door moeilijke periodes heen en zorgt er daardoor voor dat je niet zal terugvallen in je oude gewoontes. Dit is natuurlijk belangrijk als je gezond wilt blijven.

Als je je naast de snoepjes verder aan je dieet weet te houden, bijvoorbeeld door Fitchef, dan is de kans dat je gemakkelijk zal afvallen en blijvend gewicht verliest flink groter.

Zonder dat je daarbij het gevoel hoeft te hebben dat je iets niet mag of kan nemen. Zo is afvallen een stuk minder lastig dan het lijkt.

 

Ja, ik wil op een makkelijke manier veel kilo’s kwijtraken >>