Koolhydraatarm dieet weekmenu

Koolhydraatarm dieet weekmenu


Koolhydraatarm dieet weekmenu
Koolhydraten spelen een centrale rol in de omvang van ons lichaamsgewicht.

Te veel koolhydraten en je komt aan, te weinig koolhydraten en je valt af.

Dit klinkt natuurlijk heel simpel. Eigenlijk is dat het ook.

Maar het werkt alleen als je het op de juiste manier aanpakt. Er zitten wel enkele voorwaarden aan.

Er zijn voorstanders van koolhydraatvrij eten. Er zijn ook experts die zeggen dat het beter is om koolhydraatarm te eten.

Je hebt namelijk wel nog in beperkte mate koolhydraten nodig om er energie uit te halen.

Wanneer je een menu gaat samenstellen, dan zal je ook aan koolhydraten moeten denken. De methode van Fitchef is een goed voorbeeld.

Je kunt dit ook doen aan de hand van voedingstabellen. In deze schema’s staat namelijk precies aangegeven hoeveel er van elke voedingsstof in een bepaald product zit.

Daardoor kan je dus precies de juiste hoeveelheid per dag meten. Dit is nodig om te zorgen dat je koolhydraatrestrictie op de juiste manier toepast.

Het kan echter best lastig zijn om aan alle voorwaarden te voldoen over langere periode. Zo bestaat bijvoorbeeld de kans dat je veel terugvalt op dezelfde producten.

Dat heeft weer tot gevolg dat je in een sleur kan raken. En dat kan weer zorgen dat je je gaat vervelen en dat je je gezonde dieet opgeeft.

Recepten

Het is nodig om hier een antwoord op te vinden. Je wilt immers niet eerst heel hard werken om af te vallen en vervolgens weer beginnen met aankomen simpelweg omdat je je verveelt.

Het is dan fijn om een beetje hulp te krijgen bij het samenstellen van het menu. In de ideale situatie doe je dit per week.

Het beste kan je dit doen aan de hand van bijvoorbeeld vooraf samengestelde recepten.

Je kunt hier bijvoorbeeld een receptenboek zoals Fitchef voor gebruiken, maar er zijn ook dieetvormen waarbij je andere producten krijgt aangereikt.

Het voordeel van vooraf samengestelde recepten is dat je zelf minder denkwerk hebt.

Het is daarbij belangrijk dat je alle drie de grote maaltijden kunt laten invullen. Je hebt niet alleen recepten nodig voor het diner, maar ook voor het ontbijt en de lunch.

Als je koolhydraatarm wilt leven, dan zal je dit namelijk de hele dag moeten doen. Dit is de enige manier om succes te kunnen boeken.

Het is daarom juist voor de lunch en het ontbijt van belang dat je goede hulp krijgt. Brood is bijvoorbeeld een zeer grote bron van koolhydraten.

Dit moet je dus eigenlijk uit je dagelijkse voedingspatroon schrappen. Maar dan heb je wel de wens om makkelijke, maar gezonde, alternatieven te hebben voor overdag.

Levensstijl

Het beste is het om een methode te kiezen waarbij naar je levensstijl gekeken wordt. Veel koolhydraten zitten immers ook in bijvoorbeeld tussendoortjes.

Je moet dit dus allemaal aanpakken als je koolhydraatarm wilt gaan leven. Je moet letterlijk heel je leven gaan omgooien.

Een voorbeeld van een dergelijk methode is die van Fitchef, met een boek vol recepten.

Dit is namelijk een methode die zowel uit gezonde maaltijden als uit ideeën voor de tussendoortjes bestaat.

Daardoor kan je dus flinke stappen zetten bij het streven naar een dieet dat koolhydraatarm is. Met name omdat de recepten op balans zijn gebaseerd.

Bovendien krijg je eiwitrijke recepten geleverd. Dit maakt het dus makkelijk om voor je dieet een weekmenu samen te stellen.

Je hebt namelijk een hele voorraad aan maaltijden waaruit je kunt kiezen. Alle recepten die bij dit plan zitten, zijn gebaseerd op gezonde producten die je op een lekkere wijze klaarmaakt.

Het helpt je daardoor gemakkelijker je koolhydraatbeperking te bereiken. Daar tegenover staat dat je meer eiwit tot je neemt.

Eiwit is een wat gezondere voedingsstof dan koolhydraten zijn. Je bent namelijk eerder verzadigd en er zitten minder calorieën in. Dit helpt bij het afvallen.


Eiwitrijk

De voordelen van eiwitrijk voedsel zijn best groot in aantal. Daarom wordt het ook vaak aangeraden aan mensen die kilo’s willen of moeten kwijtraken.

Eiwitten helpen namelijk op vele manieren om een lichaam gezonder te maken. Dit is ook de reden waarom het centraal staat in het Fitchef receptenboek.

Naast het feit dat er minder calorieën in zitten raak je sneller verzadigd. Hiermee wordt bedoeld dat je eerder een gevoel hebt dat je vol zit.

Je hebt dus minder nodig om het gevoel te hebben dat je genoeg hebt. Daardoor pak je dus dubbel winst. Je eet minder en er zit minder caloriehoeveelheid in je voeding.

Je krijgt ook recepten ter vervanging van tussendoortjes. De hoeveelheid koolhydraten die je neemt gaat daardoor ook drastisch omlaag.

Je hebt namelijk in de meeste tussendoortjes te maken met een koolhydraatoverschot.

Een kleine reep is al genoeg voor bijvoorbeeld twintig procent van je dagelijkse koolhydraatbehoefte.

Omdat tussendoortjes een belangrijke factor zijn in het veroorzaken van overgewicht is dit dus een belangrijk punt van aandacht voor mensen die willen afvallen.

Het vervangen van tussendoortjes door iets beters kan op dat vlak wonderen verrichten. Dit is dan ook de reden waarom veel mensen goede resultaten hebben geboekt.

Niet geheel uitsluiten

Er is een verschil tussen koolhydraatvrij en koolhydraatarm eten. De meeste experts raden een dieet van koolhydraatarm voedsel aan.

Volgens hen is het belangrijk om toch nog enige hoeveelheden aan koolhydraten binnen te krijgen.

Je haalt hier als mens immers ook gewoon je brandstoffen uit om te kunnen leven.

De experts wijzen erop dat je net als bij andere voedingsstoffen ook negatieve effecten ervaart als je te weinig koolhydraten binnen krijgt.

Je kan dan allerlei kwalen oplopen. Daardoor heb je dus eigenlijk het tegenovergestelde bereikt van wat je wilde.

Je bent weliswaar afgevallen, maar je bent alleen maar ongezonder geworden.

Wil je wat beter op je calorieën letten, focus je dan niet alleen op koolhydraten. Een alternatief is bijvoorbeeld het kiezen voor wat meer lichaamsbeweging.

Denk bijvoorbeeld aan een wat intensiever sportschema. Daarmee kan je zorgen dat je net iets meer gaat verbranden. Wat weer zorgt voor gewichtsverlies.

Probeer ook te variëren in de hoeveelheden koolhydraten per dag. Door dit in je menu te regelen kan je je lichaam blijven stimuleren.

Je lichaam moet namelijk zo lang mogelijk doen over het gewend raken aan een bepaald patroon. Door je koolhydraten te variëren kan je langer profijt hebben.

Wil je vandaag nog beginnen met afvallen? Kies nu voor het fitchef receptenboek >>