Keto dieet met eiwitrijke recepten

Kan het keto dieet helpen om mijn doelen te behalen?

Als je op zoek bent naar meer informatie over het Keto dieet met eiwitrijke recepten ben je hier aan het juiste adres. Een andere naam voor het Keto dieet is Ketogeen dieet of koolhydraatarm dieet.

Het is een dieet wat zich richt op het eten van veel eiwitten en vetten, koolhydraten eet je veel minder. Door het dieet zullen de vetten die je eet naar de lever gaan en die zal het omzetten naar energie zodat je je lichaam voor langere tijd sterk kunt houden en actief (zonder dat je moe gaat worden).

Ketogeen is een woord wat komt van het woord ketose, dit wil zeggen de toestand van het lichaam, op het moment dat het niet voldoende glucose heeft om het om te zetten naar energie.

 

Gezondheidsvoordelen Keto dieet

Door je te focussen op het Keto dieet kun je veel voordelen ervaren:

  • Het keto dieet kan je helpen om diabetes type 2 te verlichten. Je gaat hierbij de koolhydraten weghalen uit je eetgewoonten. Suiker ga je ook verbannen net als insuline. Je lichaam krijgt op deze manier alles binnen wat hij nodig heeft.

 

  • De bloeddruk wordt verlaagd dankzij het dieet. Dit is een voordeel want als je bloeddruk te hoog is heb jij een grotere kans op hartziekten en beroertes.

 

  • Als je veel suiker eet heb je een grote kans op tandvleesaandoeningen. Als je suiker uit je maaltijden haalt dan kun je dat dus voorkomen (wat erg fijn is want tandpijn is geen pretje).

 

Voorbeelden van Keto dieet met eiwitrijke recepten

Je bent op zoek naar mogelijkheden van het Keto dieet met eiwitrijke recepten. Er zijn een paar voedingsmiddelen waar je dan aan kunt denken:

  • Varkensvlees: varkenskarbonade en ham (let hierbij wel op toegevoegde suikers).

 

  • Bacon en worst: te vinden bij reformwinkels. Lees altijd goed de etiketten zodat vulstoffen vermeden kunnen worden (zoals soja en suiker).

 

  • Gevogelte: hierbij kun je denken aan gans, kip, fazant, eend, kalkoen en de vrije uitloop hen.

 

  • Gras gevoederd vlees: te denken aan hert, geit, lam en rund.

 

  • Ingeblikte zalm en tonijn, hierbij moet je wel vis, schelpdieren en schaaldieren vermijden (en gebakken vis ook vermijden).

 

Groenten kun je ook volop eten, te denken aan selderij, broccoli, spinazie, kool, spruitjes, sjalotten, boerenkool, knoflook, bieslook, zuurkool, peultjes, bloemkool, olijven en bijvoorbeeld komkommers.

 

Wat ga je vermijden bij Keto dieet met eiwitrijke recepten?

Er zijn wat voedingsmiddelen die je maar beter kunt vermijden bij de Keto dieet met eiwitrijke recepten. Granen kun je maar beter allemaal vermijden, daarbij moet je ook de producten vermijden die van granen zijn gemaakt.

Wat je nog meer gaat vermijden zijn geraffineerde vetten en oliën (te denken aan zonnebloem en maïsolie), melk, tropische vruchten en fruitsap.

Ook zal je in de fabriek gekweekte vis en varkensvlees moeten vermijden en alle kunstmatige zoetstoffen. Sojaproducten vermijd je ook en alcoholische dranken.

 

Tips voor Keto dieet met eiwitrijke recepten

Je gaat beginnen met een Keto dieet met eiwitrijke recepten, en daar ga je beetje bij beetje aan wennen en hoe doe je dat? Om te beginnen ga je minder dan 20 gram koolhydraten per dag nuttigen. Je gaat voldoende water drinken, rond de drie liter per dag.