Ik ben aan het afvallen maar zie geen resultaat. Hoe kan dat?

Ik ben aan het afvallen maar zie geen resultaat. Hoe kan dat?


Er zijn maar weinig dingen vervelender. Je bent druk bezig met afvallen. Maar wat je ook doet, het wil maar niet lukken. Je vraagt je af waarom. Een gerechtvaardigde vraag.

Afvallen is moeilijk. Je moet namelijk met heel veel factoren rekening houden. Het klinkt immers zo simpel, meer verbranden dan innemen.

Maar hoe doe je dat dan precies? Wat moet je doen en wanneer moet je het doen? Zulke tips kunnen je al heel veel helpen.

Het is dus belangrijk uitzoekt of je de dingen die nodig zijn wel goed uitvoert. Stel nu dat je bijvoorbeeld het verkeerde eet. Dan zal dat dus niet goed zijn voor het doel dat je voor ogen hebt. Dat moet dan dus anders.

Je eet teveel


Het allerbelangrijkste waar je rekening mee moet houden is natuurlijk de hoeveelheid voeding die je binnen krijgt. Wat je ook eet, als je er teveel van neemt, dan is al snel een probleem voor je dieet en de doelen die je daarbij hebt.

Dit geldt dus ook als je een dieet volgt waarbij je specifieke dingen wel of niet mag eten. Als jij een bepaalde soort voeding neemt, maar veel te veel, dan zal je toch te dik worden. Het gaat er immers om dat je meer verbrandt dan dat je inneemt.

Dit geldt dus zelfs voor gezonde voeding. In elke voeding zit namelijk een aantal calorieën. Ook alle soorten groente en fruit hebben dit bijvoorbeeld. Wanneer je dus veel te veel groente en fruit eet zal je eerder aankomen dan afvallen.

Kies ervoor om je eten over de dag te verdelen. Door je eten beter te verdelen heb je nooit te maken met een overschot.

Je hebt namelijk nooit lekkere trek vlak voor of vlak na je eten. Dit kan veel schade aanrichten die je eigenlijk niet wilt.

Je sport niet genoeg


Om af te vallen moet je zorgen dat je verbranding omhoog gaat. Door meer calorieën te verbranden zorg je dat je balans doorslaat naar de afvalstand. Wanneer je niet, of te weinig beweegt, dan kan dit dus een negatief effect hebben.

Sporten kan je op vele manieren doen. Je kunt beginnen met meer dingen die je met de auto deed in het verleden nu op de fiets te gaan doen.

Ook kan je meer een rol nemen in het huishouden. Dit zijn allemaal manieren om lichaamsbeweging in je leven te brengen.

Echt sporten kan je onderverdelen in cardio-oefeningen en krachtoefeningen. Wanneer je cardio-oefeningen gaat doen, dan kies je bijvoorbeeld voor fietsen of zwemmen.

Wanneer je dit meer doet kan je dus ook meer verbranden. Wanneer je dit te weinig doet dan zal dit negatief zijn voor je verbranding.

Krachtoefeningen zijn bijvoorbeeld bodybuilden of powerliften. Deze oefeningen hebben als bijkomend voordeel dat je spiermassa groter wordt.

Meer spierweefsel is ook een belangrijke motor om je verbranding op gang te houden. Wanneer je dus regelmatig aandacht aan je spieren besteedt zal je hier profijt van hebben.

De randzaken


Er zijn veel redenen waarom je niet afvalt. Dit hoeft niet alleen met voeding of beweging te maken te hebben.

Er zijn namelijk ook nog heel veel andere redenen waarom het afvallen niet werkt. Deze randzaken lijken onbelangrijk, maar kunnen net het verschil maken.

Denk bijvoorbeeld aan het krijgen van voldoende rust. Wanneer je slecht slaapt dan heeft dit effect op de mate waarin je afvalt.

Je stofwisseling wordt namelijk langzamer van te weinig slaap en te weinig rust. Dit kan een reden zijn waarom je minder afvalt.

Denk niet alleen aan je voeding, maar ook aan vocht. Wanneer je de hele dag drankjes met veel suiker drinkt, dan krijg je op deze manier dus alsnog heel veel calorieën binnen. Zorg dus dat je dit zo snel mogelijk vervangt door water.

Eten op de juiste manier


Niet alleen te veel eten kan een probleem zijn. Ook het eten van de verkeerde dingen kan je afvalproces schaden. Let erop wat je eet, zelfs als het weinig is.

Het gaat namelijk om het aantal calorieën. Soms kunnen kleine dingen veel calorieën bevatten.

Ook te snel eten kan een flink effect zijn. Wanneer je te snel eet dan eet je veel te veel. Het duurt namelijk even voordat je hersenen het signaal krijgen dat je maag vol is. Wanneer je dus snel door eet, dan merk je te laat dat het teveel is.

Te weinig eten kan net zo gevaarlijk zijn. Wanneer je namelijk te weinig eet, dan kan je lichaam in de spaarstand raken.

Dat betekent dat het extra zuinig omgaat met de stoffen die binnenkomen. Deze worden extra lang vastgehouden. Daardoor val je dus ook niet af.

Een crashdieet is ook een mogelijk probleem. Dit werkt korte tijd en daarna krijg je een tik terug. Daardoor heb je dus maar kort profijt van je crashdieet en krijg je daarna juist problemen.

Dit is dus niet de juiste manier om af te vallen.

Hoe moet het dan wel?


Als je op de juiste manier wilt diëten, kies dan voor een dieet dat ook een levenswijze verandert. Bijvoorbeeld door het VITADIS slanker leven plan te gebruiken. Je hebt dan zes eetmomenten op een dag. Dit werkt beter.

Niet alleen omdat je zes keer per dag minder eet en je verbranding dus op goed niveau blijft, maar ook omdat je gezondere dingen neemt.

Je krijgt namelijk alle nodige voedingsstoffen binnen. Bijvoorbeeld omdat de voedingsmiddelen op eiwit zijn gebaseerd.

Eiwit zorgt dat je minder honger krijgt. Daarnaast zorgt het dat je spieren beter in orde blijven. Dit helpt namelijk bij de verbranding.

Daarom is het verstandig om je in dit soort dieetmethodes te verdiepen. Daarmee kan je dan je voordeel doen.

Tot slot is het belangrijk dat je bij een methode zoals deze ook gewoon kunt blijven eten wat je wilt. Een keer per dag eet je namelijk een normale goede maaltijd.

Je kan dan gewoon normale producten zoals groente en mager vlees koken of grillen.

Als je deze tips ter harte neemt, dan is de kans vele malen groter dat je toch succes zal hebben met je dieet. Je zal dan toch afvallen en het door jou gewenste gewicht bereiken. Door een aantal dingen te veranderen kan je al veel bereiken.

Klik hier als je wilt beginnen met het VITADIS dieet >>