Hellofresh alternatief

Een alternatief voor Hellofresh


In recente jaren is Hellofresh snel opgeklommen. Het bedrijf dat maaltijdboxen prepareert en verstuurt speelt een belangrijke rol in de bewustwording van het belang van een gezond voedingspatroon.

Er zitten veel voordelen aan het gebruik van Hellofresh. Zo kan je er bijvoorbeeld enkele kilo’s lichaamsvet door kwijtraken en ben je minder vatbaar voor bepaalde aandoeningen.

Er zitten echter ook een aantal nadelen aan. Het is daarom goed om te weten dat er ook een aantal alternatieven voorhanden zijn.

Gezond eten en leven kan namelijk op meerdere manieren. Die manieren worden hier nader uiteengezet zodat je een duidelijk beeld krijgt.

Het is vooraf vooral belangrijk om goed te weten wat Hellofresh eigenlijk inhoudt.

Het is eigenlijk heel simpel. Je neemt als consument een abonnement en je krijgt recepten en ingrediënten toegezonden.

Dit zijn altijd gezonde maaltijden aan de hand van natuurlijke producten. Meerdere malen per week kan je een box met bijvoorbeeld verse groente toegezonden krijgen.

De recepten zijn simpel om te maken. Je besteedt dus eigenlijk het denkwerk met betrekking tot de avondmaaltijd uit aan Hellofresh.

Het enige wat je nog zelf hoeft te doen is te zorgen dat de maaltijd wordt klaargemaakt. Dit neemt nooit meer dan een halfuur in beslag.

Hellofresh alternatief

De voordelen

Aan Hellofresh, maar ook aan andere diensten die maaltijdboxen leveren, zitten een aantal goede voordelen.

De meest voor de hand liggende voordelen zijn natuurlijk dat je geen boodschappen meer hoeft te doen en dat er altijd gezonde keuzes voor je worden gemaakt.

Juist de combinatie van die beide aspecten bleek door de toegenomen drukte in het leven steeds vaker fout te lopen bij mensen.

Snel boodschappen doen waarbij de keuze eerder op bijvoorbeeld magnetronmaaltijden viel zorgde voor een toename van overgewicht in Nederland.

Dit is overigens ook in veel andere westerse landen waarneembaar. De maaltijdboxen lossen dit deels op.

Een ander voordeel is de variatie en de nadruk op gezond en duurzaam. Ook de verpakkingsmaterialen zijn bijvoorbeeld allemaal recyclebaar of afbreekbaar.

Daardoor help je als consument niet alleen jezelf aan een beter leven, maar draag je ook bij aan de omgeving om je heen.

Terwijl het ook nog eens zeer gemakkelijk is omdat alles eigenlijk zonder dat je er iets voor hoeft te doen in je schoot wordt geworpen.

De boxen worden namelijk aan huis bezorgd zodat je direct aan de slag kunt. Het is dus vooral geschikt voor mensen die beter af zijn met een zorg minder aan hun hoofd.

De maaltijdboxen zijn dan een oplossing.

De nadelen

Nu klinkt dit allemaal heel aantrekkelijk, maar er zitten ook een aantal nadelen aan. Gezond is namelijk maar een relatief begrip wanneer je naar de maaltijdboxen kijkt.

Zo wordt er bijvoorbeeld geen rekening gehouden met bijvoorbeeld allergieën.

De allergenen worden wel genoemd, maar daar heb je natuurlijk niets aan wanneer je met een bepaald voedselallergie te kampen hebt.

Je zit namelijk vast aan de ingrediënten die in de boxen geleverd worden.

Je kunt namelijk niet te veel verwachten op het gebied van variatie in de box, alleen variatie van dag tot dag wordt bekeken.

Er is nog weleens wat rumoer over de ingrediënten van de box.

De producten zijn bijvoorbeeld niet altijd biologisch. Wanneer ze dit wel zijn, dan zijn ze soms tegen het overrijpe aan.

Dit betekent dus dat de maaltijd niet altijd even lekker als ze zouden kunnen zijn wanneer de producten wel van de allerhoogste kwaliteit zouden kunnen zijn.

Ook dit komt doordat de box wordt samengesteld in de distributieruimte van Hellofresh, je hebt zelf geen invloed op de keuze.

Dit zijn dan ook de twee grootste nadelen met betrekking tot de maaltijdboxen die in de afgelopen jaren snel op zijn gekomen onder de consument.

Het alternatief

Natuurlijk hoef je niet perse een abonnement op een maaltijdboxaanbieder te nemen om gezond te kunnen leven. Er zijn namelijk een aantal goede alternatieven voorhanden.

Het beste voorbeeld is misschien wel het receptenboek van Fitchef. Dit is namelijk deels gelijk aan de opzet van de maaltijdboxen, alleen dan met een essentieel verschil.

Fitchef geeft je namelijk meer vrijheid om gezonde maaltijden aan te passen aan jouw wensen.

Dit komt omdat je een boek vol gezonde recepten krijgt, waarna je zelf kunt bepalen welk recept je op welke dag wilt maken.

Je bent dus niet direct afhankelijk van de ingrediënten die je krijgt van de aanbieder.

Fitchef is mogelijk nog iets gezonder dan de maaltijdboxen zijn. Er is namelijk bijvoorbeeld ook rekening gehouden met de juiste ratio tussen de belangrijke voedingsstoffen.

Je krijgt dus de juiste hoeveelheid eiwitten, maar ook de juiste hoeveelheden koolhydraten en vetten binnen. Het boek is er dan ook vooral op gericht dat je gezond gaat leven.

Dit betekent niet alleen dat je een gezond gewicht bereikt, maar ook voldoende energie hebt om je dagelijkse bezigheden te kunnen doen.

Daarnaast zijn koolhydraten en vetten nodig voor allerlei processen in het lichaam. In de recepten van Fitchef is hier dan ook rekening mee gehouden.

Fitchef is net als de maaltijdboxen niet direct te omschrijven een dieet, maar eerder als een gezonde levensstijl.

Het verschil is wel dat je wanneer je de recepten van Fitchef wilt gaan maken, je zelf de boodschappen zal moeten doen.

Dit kan een voordeel zijn, omdat dit je meer vrijheid geeft. Het kan echter ook een nadeel zijn omdat je dan dus tijd moet maken om een keuze tussen de vele recepten te maken en om boodschappen te doen.

Wat echter wel een groot voordeel is, is dat het om meer dan alleen het diner gaat. Tussen de recepten zitten ook ontbijt- en lunchmaaltijden.


Conclusie

Wie gezond wil leven kan best een geschikt voedingspatroon vinden in de maaltijdboxen zoals die van Hellofresh.

Wie echter ook een paar kilo’s kwijt wil moet aan meer denken dan aan verse producten alleen. Het receptenboek van Fitchef staat vol recepten waarin hier dan ook veel aandacht wordt besteed.

Zo kan je dus op een bijna net zo gemakkelijke manier niet alleen gezond eten, maar ook nog eens het ideale gewicht bereiken.

Bovendien heb je zelf veel meer vrijheid in wat je per dag wilt eten. Je kunt dit namelijk doen aan de hand van de recepten in plaats van aan de hand van wat je geleverd krijgt in de box.

Klik hier als je elke dag lekker wilt eten en wilt afvallen >>