Hartstichting dieet

Hartstichting dieet


Afvallen met fruit en yoghurt
Wanneer de gezondheid in het geding komt, is het tijd om je levenswijze te veranderen. Zeker wanneer je welvaartsziektes of diabetes oploopt.

Hoewel dit niet altijd het gevolg van overgewicht en ongezond leven hoeft te zijn hangt dit wel vaak samen.

Een gezond gewicht kan veel betekenen voor je gezondheid. Hoe zwaarder je bent, hoe groter de kans op verschillende aandoeningen is.

 

Dit is gelukkig te voorkomen door je eetpatroon in de gaten te houden. Bijvoorbeeld met een dieet. Zo kan je gezonder leven.

Het is voor veel mensen echter de vraag wat voor hen een goed dieet is. Er zijn immers veel verschillende varianten en je hoort over elk dieet net zo veel goede als slechte dingen.

Een dieet dat in ieder geval gezond klinkt is het hartstichting dieet. Dit is wat je hierover moet weten.

Het soort dieet


Hart- en vaatziekten worden vaak in verband gebracht met overgewicht.

Wanneer je dus een voedingsschema kunt volgen dat goed is voor je hart, dan weet je zeker dat de kans dat jij later een hartaanval krijg een stuk kleiner wordt. Dit is een logische gedachte.

Het is echter niet zo dat het hartstichting dieet een dieet van de hartstichting is. Het is bekend onder die naam maar het heeft niets met de stichting te maken.

Wanneer je dus dacht dat je een specifiek dieet voor een gezond hart aan het volgen was, dan klopt dit dus niet.

Dat neemt echter niet weg dat er voordelen en nadelen aan dit specifieke dieet zitten.

Het heeft dan niets met je hart te maken, je kunt er wel op een andere manier profijt van hebben.

Je kan echter ook tegen andere zaken aanlopen. Daarom is het goed om meer te weten te komen.

Snel afvallen


Het grote voordeel van het hartstichting dieet is dat je er heel snel mee kunt afvallen. Bepaalde doelen die je voor jezelf stelt zijn prima te bereiken met dit dieet.

Je kunt bijvoorbeeld in een week tijd vijf tot zeven kilo afvallen als je het goed aanpakt.

De reden hiervoor is dat dit dieet een soort crashdieet betreft. Je eet voor korte periode extreem weinig. Daardoor zal je dus al snel meer verbranden dan je binnenkrijgt.

Het gevolg is uiteraard dat je kilo’s kwijtraakt. Zo verlies je dus in het begin tot wel een kilo per dag.

Het hartstichting dieet is vooral goed te gebruiken als je snel een paar kilo kwijt moet.

Door niet of nauwelijks te eten en door meer te sporten kan je snel kilo’s verbranden uit je reserves. Daardoor pas je misschien net in die broek of jurk op dat feest.

Het wordt ook wel gebruikt voor ziekenhuispatiënten die een zware operatie moeten ondergaan en daarvoor snel een aantal kilo’s moeten afvallen.

Het hartstichting dieet en het ziekenhuisdieet liggen qua vorm heel dicht bij elkaar. Ook de werking is ongeveer hetzelfde, namelijk in korte tijd veel afvallen.

Wat zijn de nadelen?


Natuurlijk zijn er interessante voordelen, maar het is ook belangrijk dat je de nadelen kent. Er is namelijk ook wel wat aan te merken op deze methode van afvallen.

Dit is onder meer terug te voeren op wat je allemaal wel en niet mag.

Het hartstichting dieet draait zoals gezegd om weinig eten. Dat betekent dat je dus bijvoorbeeld ’s ochtends slechts een geroosterde bruine boterham met wat pindakaas eet.

Of 150 gram hüttenkäse en meer niet. Met de lunch beleg je een boterham met wat tonijn.

Hieruit kun je al afleiden dat het dieet maar tijdelijk te volgen is. Het is immers zo dat je heel weinig eet, wat dus ook betekent dat je maar heel weinig voedingsstoffen binnenkrijgt.

Op langere termijn kan dit voor ongemakken zorgen. Het volgen van het hartstichting dieet is dus echt een tijdelijke oplossing.

Je kunt dit dieet enkele dagen volgen. De maximale periode is ongeveer twee weken. Dat betekent dus ook dat er maar een hele korte periode van profijt van is.

Na twee weken houdt het simpelweg op. Je kunt bovendien niet direct opnieuw beginnen.

De gevolgen


Dat je in het begin veel kilo’s kwijtraakt is natuurlijk lekker. Op de lange termijn is het echter anders. Het verlies in gewicht is niet blijvend.

Wanneer je weer normaal gaat eten na een periode van het volgen van het ziekenhuis dieet, is de kans groot dat je weer aankomt.

Dit is ook wel bekend als het jojo-effect. Wat staat voor periodes waarin je heel slank bent door het dieet en periodes waarin je zwaarder bent omdat je niet dieet.

Het is dus geen substantiële vorm van afvallen te noemen. Wanneer je blijvende effecten wilt is dit dus niet de weg.

Een ander nadeel is dat je lichaam uit balans raakt doordat je steeds van patroon verandert.

Je lichaam kan bijvoorbeeld in de spaarstand raken waardoor je extra snel aankomt in periodes waarin je normaal eet. Dit maakt een gezond gewicht dus alleen maar moeilijker.

Een plan zoals VITADIS


Wie dus meer op zoek is naar blijvende resultaten zal dat op een andere manier moeten proberen voor elkaar te krijgen.

Hoewel het hartstichting dieet zeker goede dingen heeft, zoals calorierestrictie, is het niet helpend voor de gezondheid.

Een betere optie kan het zijn om een plan te kiezen waar meer naar je totale levensstijl gekeken wordt.

Door bijvoorbeeld je maaltijden anders in te delen kan je al heel veel problemen voorkomen. Je gaat dan gezonder eten en valt dus af.

Een plan dat dit in zich heeft is het VITADIS slanker leven plan. Dit bestaat uit zes eetmomenten per dag waarvan er vijf bestaan uit VITADIS producten die vooral gericht zijn op eiwit.

Dit zorgt dat je geen slechte voedingsmiddelen tot je neemt.

Het resultaat


Wanneer je kiest voor een dieet of plan dat zich meer richt op je levenswijze, dan is de kans dat je blijvende resultaten boekt flink groter.

Alleen is het nadeel dan wel dat je er langer op moet wachten om je doel te bereiken.

Het is dus flink afhankelijk van jouw doelstelling welk dieet het best bij jou past.

Wanneer je op korte termijn snel moet afvallen, bijvoorbeeld om een mooie outfit te passen voor een feestje, dan is een dieet zoals het hartstichting dieet prima te volgen.

Is echter je gezondheid in het spel, dan zal je toch voor de blijvende lange termijn oplossing moeten kiezen.

Dit is namelijk de enige manier om op een goede manier met je gezondheid om te gaan. Korte, snelle, maar vooral tijdelijke oplossingen werken dan niet.

Klik hier als je op een gezonde manier wilt afvallen onder toezicht van professionals >>