Hartstichting dieet 5 dagen

Hartstichting dieet 5 dagen


Hartstichting dieet 5 dagen
Er zijn twee redenen om te willen afvallen. De eerste is dat je er gewoon beter uit wilt zien in de spiegel. Dit is voor de meeste mensen de belangrijkste reden.

De andere reden is echter dat het noodzakelijk is voor je gezondheid.

Overgewicht kan veel gezondheidsproblemen met zich meebrengen. Dit is dan ook een belangrijke reden om beter op je voeding te willen letten.

Door af te vallen kunnen ontstane problemen vaak afnemen. Je kunt ook tijdig de boel omkeren door alvast een aantal kilo af te vallen.

Een dieet is dan vaak een belangrijk onderdeel van je strijd tegen de kilo’s. Door anders met voeding om te gaan moet het immers zo zijn dat je wat van je overgewicht kwijtraakt.

Er zijn echter veel diëten op de markt, dus het kan moeilijk zijn de juiste te kiezen.

Het hartstichtingdieet


Wat vaak voorkomt is dat mensen voor het hartstichtingdieet kiezen als ze willen afvallen.

De naam doet immers vermoeden dat dit een zeer gezond dieet is dat goed is voor jou hart. Waarom zo de hartstichting het anders gebruiken?

Daar zit echter wel direct de valkuil. Het is belangrijk om te weten dat het hartstichtingdieet niet van de hartstichting is.

Waarom het wel zo heet kan niemand duidelijk uitleggen. Het is wel slim bedacht, want iedereen onthoudt de naam makkelijk.

Anders dan bijvoorbeeld het dieet zonder naam, zoals het ook wel genoemd wordt.

Nu de verwarring over de naam uit de weg is geruimd kan gekeken worden naar de voordelen en de nadelen van dit dieet.

Die zijn er namelijk in overvloed. Zo kan je er ook achter komen of het dieet bij jou en jouw doelen past.

Hoe werkt het


Wanneer je het hartstichtingdieet gaat volgen, dan moet je je heel strikt aan de stappen houden. Als je dit niet doet werkt het immers niet.

Daarom zijn er ook een aantal vormen. Bijvoorbeeld 3 dagen, 5 dagen en 10 dagen. In dit geval hebben we het over het 5 dagen dieet.

Zoals de naam al zegt moet je dit dieet 5 dagen volgen. Dat klinkt heel kort voor een dieet. En dat is het eigenlijk ook.

Dat komt omdat het heel snel en effectief is voor de korte termijn. Dit heeft te maken met de manier waarop het werkt.

Het dieet lijkt namelijk in grote lijnen op de vele crashdiëten die je kent. Je eet voor een korte periode heel weinig.

Daardoor moet je lichaam uit de reserves die je hebt opgeslagen in de vorm van vet putten om energie te krijgen.

Je eet ongeveer 900 calorieën op een dag. Dit is dus minder dan de helft als je een vrouw bent en slechts ongeveer een derde als je een man bent, van je normale dagelijkse caloriebehoefte.

Dit is ook de reden waarom het zo sterk werkt.

Het soort voeding


Je voedingspatroon voor de dagen die je gebruikt om het dieet te volgen is ongeveer hetzelfde voor elke dag.

Je eet ’s ochtends een bruine boterham, met de lunch een bruine boterham en met het diner wat vlees en verse groente, maar niet teveel, alles bij elkaar misschien 200 gram.

Door zo weinig te eten zal jouw lichaam snel vet afstoten. Dit betekent dat je binnen enkele dagen tijd een aantal kilo’s kwijt kunt zijn.

Zo zijn er schattingen van drie tot vijf kilo voor het vijf dagen dieet. Dit is natuurlijk veel meer dan je van andere diëten mag verwachten.

Een voordeel voor sommigen is dat je weliswaar weinig eet, maar wel veel mag. Zo is pindakaas op een boterham ’s ochtends geen enkel probleem.

Ook cheddarkaas moet kunnen. Omdat het maar voor korte tijd is kan dit je erdoorheen helpen omdat je wel varieert.

De nadelen


Natuurlijk zitten er ook nadelen aan het hartstichtingdieet. Allereerst heeft het niet zo veel met je hart te maken.

Als je het dus om gezondheidsredenen wilt doen, dan kan dat weleens tegenvallen.

Daarnaast zijn er een aantal nadelen die te vergelijken zijn met de nadelen van crashdiëten. Denk bijvoorbeeld aan het wegvloeien van energie.

Of denk aan het ontstaan van tekorten van noodzakelijke stoffen zoals vitamines en mineralen. Dit kan zorgen voor gezondheidsproblemen op lange termijn.

Tot slot is er nog het nadeel van de tijdelijkheid. Wie het hartstichting dieet volgt zal merken dat het slechts een tijdelijke oplossing blijkt te zijn.

Het dieet werkt goed zolang je het volgt. Wanneer de dieetdagen echter om zijn zullen de kilo’s weer terugkomen. Dit is dus geen substantiële oplossing.

Een alternatief


Wanneer dit soort zaken belangrijk zijn, dan is het misschien beter om naar alternatieven te kijken.

Het volgen van een dieet om gezondheidsredenen of om blijvend kilo’s kwijt te raken kan je dan beter op een andere manier doen.

Een voorbeeld is het VITADIS slanker leven plan. Dit is namelijk een dieet voor de lange termijn.

Dat komt omdat er niet naar snelle, kortdurende oplossingen wordt gezocht, maar naar een manier om langer effect te hebben.

Waar het bij dit dieet om gaat is dat je zorgt dat je de manier van leven die je aanhangt verandert. Je gaat regelmatiger eten en je gaat gezonder eten.

Zo zorg je dat je een gezonder lichaam krijgt en daar hoort een gezonder gewicht bij.

De extra motor


Een belangrijk extra onderdeel van het hartstichting dieet 5 dagen is dat je erbij gaat sporten. Door te bewegen verbrand je namelijk extra veel calorieën.

Het doel hierachter is uiteraard dat je nog sneller afvalt. Hoe meer je op een dag verbrandt, hoe meer kilo’s je kwijtraakt.

Dit is iets wat je ook kunt overnemen bij andere diëten. Lichaamsbeweging is altijd goed. Niet alleen om af te vallen, maar ook om gezonder en sterker te zijn.

Wanneer je beter in je vel zit kan je bovendien meer aan. Dit kan helpen bij het volhouden van een dieet.

Wanneer je het juiste voedingsplan kiest en daarbij voldoende beweegt, dan is de kans groot dat jij jouw doelen gaat bereiken.

Of dit nu enkele kilo’s afvallen om je uiterlijk te verbeteren is, of dat je meerdere kilo’s blijvend kwijt wilt voor een betere gezondheid.
Wil je op een snelle en gezonde manier afvallen probeer NU het Vitadis dieet >>