gezonde tussendoortjes afvallen


gezonde tussendoortjes afvallen
Wanneer je gewicht wilt verliezen, dan is het belangrijk dat je op alle voeding die je op een dag eet let.

Het gevaar zit hem immers meestal niet direct in de drie grote maaltijden, maar juist in de tussendoortjes die je op een dag eet.

Daar valt de winst te behalen.

Denk er maar eens over na. Je begint de dag met een gezond ontbijt.

Om tien uur krijg je echter al weer trek. Dus wat doe je dan?

Je loopt naar de automaat en haalt er een gevulde koek uit. Hartstikke lekker allemaal, maar natuurlijk ook niet zo gezond.

Dit gebeurt meerdere keren op een dag. Een mens heeft gemiddeld namelijk zes of zeven eetmomenten op een dag, dus reken maar uit.

Dat je trek hebt is op zich geen probleem. Het is alleen belangrijk dat je dit op de juiste manier gaat oplossen. Door zo min mogelijk calorieën te nemen.

Gelukkig hoeft dit helemaal niet zo moeilijk te zijn. Er zijn namelijk heel veel alternatieven die je wel goed kunt nemen.

Daar kan je het beste wel wat hulp bij zoeken, want je vergist je al snel in de waarde van tussendoortjes.

Dingen waarvan je dacht dat ze gezond waren blijken dat helemaal niet te zijn.

gezonde tussendoortjes afvallen

Het soort tussendoortje


Dat sommige snacks en broodjes niet zo gezond zijn, daar hoef je niet voor op school te hebben gezeten.

Koekjes, snoepjes, vette happen, al dit soort zaken zijn niet goed voor je gewicht. De kans is daardoor best wel groot dat je dit soort producten toch al niet in je tas had zitten.

Er zijn echter ook een flink aantal producten op de markt waarvan het idee misleidend is. Denk bijvoorbeeld aan de fruitkoeken van bekende merken.

De vulling die hierin zit bestaat voor een groter deel uit suiker dan uit fruit. Daardoor klinkt het heel gezond, maar kom je in werkelijkheid gewoon flink aan.

Het probleem hierbij is ook dat ze vaak handig en makkelijk zijn. Ze zijn per stuk verpakt en je kunt ze zo meenemen.

Daardoor zijn we eraan gewend geraakt om dit soort producten in ons dagelijks voedingspatroon op te nemen.

Het is echter belangrijk dat je dit anders gaat aanpakken.

Wanneer je jezelf er echter een klein beetje in verdiept, dan zal je zien dat ook gezonde tussendoortjes heel gemakkelijk te bereiden en mee te nemen kunnen zijn.

Zeker wanneer je dit doet aan de hand van de tips van een expert op dit gebied. Dit zorgt ervoor dat je snel wat extra afvalt.

Producten en recepten

Het is belangrijk dat je leert herkennen wat de gezonde producten voor een tussendoortje zijn.

Als je een aantal recepten met deze producten kunt verzamelen, dan kan je eigenlijk gewoon een oneindige reeks aan gezonde tussendoortjes blijven bereiden voor jezelf.

Een handige hulp kan Fitchef zijn. Dit is een boek vol met recepten voor gezonde maaltijden.

Tussen al deze recepten staan ook meerdere ideeën voor tussendoortjes. Bijvoorbeeld met groente, fruit of eieren.

Deze kleine maaltjes kan je gemakkelijk zelf maken en meenemen naar bijvoorbeeld je werkplek. Ze zijn geschikt voor elk moment.

Naast de tussendoortjes staan er in het boek ook talloze recepten voor het ontbijt, de lunch en het diner. Daarmee kan je dus je voedingspatroon als geheel een kleine oppepper geven.

Dit kan weleens flink wat verschil maken en ervoor zorgen dat je ineens weer wat kilo’s verliest. Daar was je immers naar op zoek.

De maaltijden en tussendoortjes die in Fitchef staan zijn in grote mate gebaseerd op eiwit. Dit is namelijk de ultieme voedingsstof om een gezond gewicht te bereiken.

Het goede aan Fitchef is echter dat er ook ruimte blijft voor de andere stoffen, vet en koolhydraten. Deze heb je immers ook gewoon nodig.


De werking van eiwitten

Door maaltijden en tussendoortjes op eiwitten te baseren, zorg je ervoor dat je lichaam voldoende gevoed wordt, maar minder calorieën binnenkrijgt.

Eiwitten vullen namelijk goed en hebben een gezonde werking op het lichaam. Ze zijn echter minder calorierijk dan vet en koolhydraten. Dit is een belangrijke factor.

Doordat eiwitten goed vullen heb je er dus minder van nodig.

Wanneer je een tussendoortje neemt dat eiwitrijk is, dan ben je sneller klaar dan wanneer je met koekjes of snacks aan de slag gaat. Zo ben je dus dubbelop aan het vullen met calorieën.

Je voeding bevat al meer en je neemt ook nog eens meer.

Dat je andere producten moet nemen betekent niet dat je direct ook minder lekker gaat eten. Je kunt bijvoorbeeld best lekkere salades maken.

Je kunt ook veel doen met allerlei soorten noten. Die zitten namelijk ook vol eiwitten. Daardoor kan je dus nog altijd gewoon lekkere hapjes maken, zonder dat ze schade aanrichten.

Het grote voordeel hiervan is dat je dus ook niet het risico loopt dat je jezelf gaat ondervoeden.

Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om een maaltijd over te slaan of minder te gaan eten. Dit kan op zich goed zijn, maar alleen als je in de eerste plaats te veel at.

Hele pakket

Wanneer je wilt afvallen, dan is het belangrijk dat je naar je hele levenswijze kijkt. Daarom is het kiezen van de juiste tussendoortjes ook zo belangrijk.

Je kunt aan de hand hiervan namelijk al heel veel bereiken. Je moet immers zorgen dat je minder calorieën binnenkrijgt dan eruit gaan op een dag.

De tussendoortjes van Fitchef die gebaseerd zijn op gezonde eiwitten kunnen hierbij helpen.

Het is dan echter wel belangrijk dat je ook de andere maaltijden op een gezonde manier invult.

Ook dan moet je ervoor zorgen dat je maaltijden die eiwitrijk en caloriearm zijn tot je kunt nemen om gezond te zijn.

Probeer daarnaast ook voldoende lichaamsbeweging te krijgen. Dit kan je helpen bij de verbranding.

Zeker wanneer je je ingaande calorieën door de gezonde tussendoortjes al hebt verlaagd kan dit van goede hulp blijken. Je zal al snel wat beter in je vel gaan zitten.

Wanneer je al deze zaken goed regelt, dan zal je zien dat je sneller bij op je goede gewicht raakt.

Je zal lekkerder in je vel zitten en je zal niet met tegenzin de maaltijden en tussendoortjes die je hebt bereid eten.

 

Ja, wil op een gezonde manier afvallen met het Fitchef receptenboek >>