Fruitdieet

Fruitdieet


fruitdieet
Je hoort zo nu en dan weleens over een dieet waar je direct geïnteresseerd in raakt.

Voor veel mensen is dit het fruitdieet.

Dit klinkt namelijk als een dieet dat best weleens heel lekker kan zijn.

Je hoeft namelijk geen rare middeltjes te nemen of vieze voeding te eten. Je neemt gewoon fruit.

Wie het heel objectief bekijkt ziet dat dit ook precies is wat je moet doen als je dit dieet gaat volgen. Je mag fruit eten in alle vormen, soorten en maten.

Dat mag je zo veel doen als je zelf wilt. Wanneer jij behoefte hebt aan 35 appels op en dag of 23 sinaasappels op een dag, dan is dit allemaal geen probleem.

Het gevolg is dat je heel snel zal afvallen. Er zijn mensen die door het fruitdieet meer dan tien kilo zijn afgevallen. Zonder dat ze honger hoefden te lijden.

Ze mochten immers zo veel fruit eten als ze zelf wilden. Wanneer je hier over leest als je op zoek bent naar een goed dieet, dan klinkt dit natuurlijk erg aantrekkelijk.

Er is echter ook een keerzijde.

Hoewel de resultaten niet gelogen zijn, is het wel zo dat het fruitdieet ook een aantal flinke nadelen heeft.

Daardoor kan het dus zijn dat je uiteindelijk weer net zo zwaar of zelfs zwaarder eindigt dan op het gewicht waar je mee begon toen je het fruitdieet ging volgen.

Het grote voordeel

Allereerst het grote voordeel van het fruitdieet. Het is nagenoeg onmogelijk om niet af te vallen bij dit dieet. Zodra je eraan begint zal je het verschil direct merken.

Sterker nog, je kunt best wel sterke resultaten boeken in een paar dagen tijd. Het gaat dan over het afvallen van meerdere kilo’s.

Wanneer je dus vlak voor een groot feest zit en je wilt per se een specifieke outfit aan die je nu net niet past, dan kan je daar binnen een week verandering in brengen.

Er zijn zelfs mensen die tussen de zeven en tien kilo in een week afvielen. Dit is dan ook de reden waarom zij hiervoor kiezen.

Dit komt omdat je je calorie-inname tijdelijk zo laag maakt dat je lichaam niet anders kan dan zo veel mogelijk energie uit je reservebronnen halen.

Dit is bijvoorbeeld het opgeslagen vet in je buik, billen en benen. Je lichaam heeft immers energie nodig en als brandstof dient voedsel.

Wanneer je extra brandstof nodig hebt komt dat uit bijvoorbeeld vet.

Je zal na een periode van fruitdiëten merken dat je zeer sterk bent afgevallen. Je houdt dit dieet bijvoorbeeld een week of twee weken aan om maximale resultaten te boeken.

Let wel op dat je daarna moet stoppen. Je kunt hier niet mee door blijven gaan. Dat komt namelijk omdat er ook een keerzijde is.


De nadelen

Het fruitdieet klinkt misschien als het droomdieet. Je mag lekker fruit eten. Je mag ook nog eens zo veel eten als je wilt.

En je valt er meer kilo’s van af dan met elk ander dieet dat je kent. Toch is het allemaal minder aantrekkelijk dan het misschien lijkt.

Het grote nadeel van het fruitdieet is dat je het maar tijdelijk kunt volgen. Een fruitdieet is namelijk een zogenaamd crashdieet.

Dit betekent dat je je lichaam eigenlijk even in elkaar laat storten. Je voedt het zo weinig dat het snel gewicht begint te verliezen. Maar juist daardoor moet je tijdig stoppen.

Wanneer je je lichaam onvoldoende voedt, dan heeft dat namelijk ook effect op je gezondheid.

Je krijgt immers veel belangrijke voedingsstoffen niet meer binnen als je alleen nog maar fruit eet.

Als je lichaam met tekorten te maken krijgt, dan zal dit slecht zijn voor je gezondheid. Je kunt er chronische ziektes van krijgen.

Bovendien raakt je lichaam in een shocktoestand.

Wanneer je dan weer normaal gaat eten, dan is de kans groot dat je zeer snel net zo zwaar of zelfs zwaarder bent dan voordat je het dieet begon.

Je lichaam gaat namelijk snel de tekorten weer aanvullen en houdt alles vast wat het binnenkrijgt.

Een beter idee

Gelukkig is een crashdieet niet de enige mogelijkheid om af te vallen. Er bestaan zelfs flink wat betere ideeën om dit te doen.

Denk daarbij vooral aan het veranderen van levensstijl. Hoe meer je je leven aanpast in een gezonde richting, hoe beter dat voor je zal zijn. Bijvoorbeeld met een dieet.

In de meeste gevallen wordt aangeraden om een dieet te kiezen dat goed uitgebalanceerd is.

Een dieet waarin bijvoorbeeld meer nadruk op eiwitten en minder op koolhydraten komt te liggen.

Vooral koolhydraten maken mensen immers dik, terwijl eiwitten juist positief werken in dit opzicht. Er zijn dan ook een aantal mogelijkheden.

Eén van die mogelijkheden is te vinden in het receptenboek Fitchef. Dit is eerder een levensstijl dan een dieet.

Je kijkt namelijk naar meer dan wat je eet tijdens de grote maaltijden alleen.

Zo is het bijvoorbeeld ook belangrijk dat er regelmaat in je leven komt. Bijvoorbeeld door de eetmomenten die je op een dag hebt wat beter te verdelen.

Het boek van Fitchef kan hierbij een goede hulp blijken. Ook met dit idee bij voeding zijn namelijk mensen tot wel tien kilo afgevallen.

Velen vielen zelfs nog veel meer af. Bovendien konden zij dit op een blijvende manier doen. Vooral omdat de manier waarop Fitchef werkt wat beter voor je lichaam is dan een crashdieet.

Hoe het werkt

Fitchef werkt dus anders dan bijvoorbeeld het fruitdieet. Dat komt omdat hiermee niet naar de korte termijn wordt gekeken.

Er wordt juist aandacht besteed aan de lange termijn. Het is immers de bedoeling dat de kilo’s die je kwijtraakt niet op een later moment gewoon weer terugkomen.

Je kiest bij Fitchef op alle eetmomenten per dag een maaltijd die speciaal voor het afvallen is ontwikkeld. Deze zijn gebaseerd op gezonde eiwitten.

Daardoor hoef je niet naar minder gezonde tussendoortjes te grijpen die vooral koolhydraten bevatten. Zo begint het afvallen. Maar er is meer.

Naast de tussendoortjes heb je ook de drie gebruikelijke maaltijden. Het gaat dan natuurlijk over het ontbijt, de lunch en het diner.

Deze maaltijden bereid je ook aan de hand van recepten die bij het plan horen. Dit zijn recepten die je zelf kunt maken met producten uit de supermarkt. Wel is ook hier op lage koolhydraten gelet.

Door dit samenspel tussen de recepten voor de maaltijden en die voor de tussendoortjes zorg je dus voor koolhydraatarme dagen en zorg je dat je kilo’s kwijtraakt.

Omdat je toch genoeg eet en alle stoffen binnenkrijgt kan je het voor langere tijd volhouden. Zo zijn de verloren kilo’s dus blijvend van je lichaam af.