Fruit en groente dieet


Fruit en groente dieet
Je kent de reclame vast wel.

Het voedingscentrum adviseert ons al jaren dat twee groente en twee stuks fruit per dag onderdeel moeten zijn van een gezond voedingspatroon.

Wanneer je dus precies die twee dingen gaat combineren en er een dieet van maakt, dan moet dat haast wel tot een succes leiden, toch?

Toch zit het wel iets genuanceerder.

Natuurlijk zijn groente en fruit goed bestanddelen van een gezond patroon, maar daarmee ben je er nog niet.

Het beste is het namelijk om een volledig en gevarieerd eetpatroon erop na te houden.

Dat doe je door te zorgen dat er een goede balans tussen de verschillende voedingsstoffen ontstaat.

Daarom is het vooral ook belangrijk dat je zorgt voor voldoende variatie. Dit betekent dus dat je niet alleen maar op groente en fruit gericht kunt zijn.

Het is dan ook belangrijk dat je op zoek gaat naar een dieet of eetpatroon dat je hierbij kan helpen. Dit maakt het stukken gemakkelijker.

Een goede methode is die van Fitchef. Dit is namelijk een boek vol met recepten waarin aandacht is voor het binnenkrijgen van voldoende van alle stoffen.

Dit betekent dat je dus zowel voldoende vitamines, mineralen, koolhydraten, vetten als eiwitten iedere dag tot je neemt. Daarbij is vooral de laatste belangrijk.

Hoe passen groente en fruit hierin

Nu vraag je je natuurlijk af op welke manier groente en fruit hierin passen. In de eerste plaats moet je dan aan gezonde, langzame koolhydraten denken.

Daarnaast zijn er veel soorten plantaardige eiwitten te vinden in vooral groente. Dit is erg belangrijk in het systeem van Fitchef.

De recepten in het boek zijn namelijk altijd eiwitrijk. Dit is belangrijk omdat een goede dosis eiwitten je helpt bij het krijgen van een gezond lichaam en het op het gezonde gewicht blijven.

Eiwitten zijn namelijk minder calorierijk dan koolhydraten en vetten. Daardoor kan je hier dus meer van hebben.

Je hebt echter niet meer nodig. Het is namelijk zo dat je van eiwitten eerder vol gaat zitten. Dat betekent dus dat je er ook van nature al minder van gaat eten.

Je hebt namelijk veel eerder het gevoel dat je vol zit als je eiwitrijk eet. Daardoor val je dus af.

Het is dus belangrijk om vooral groente te eten waar wat meer eiwitten in zitten. Een beroemde variant is de kikkererwt.

Dit is misschien wel de meest eiwitrijke voeding die geen vlees of vis is.

Natuurlijk moet je nu niet iedere dag kikkererwten op het menu zetten. Maar wat vaker in je voedingspatroon passen kan positief zijn.


Het voordeel van deze manier

Het grote voordeel van afvallen met Fitchef, met daarin dus bijvoorbeeld voldoende ruimte voor groente en fruit, is dat je niet bang hoeft te zijn dat je enorm veel honger zult hebben.

Dit is immers vaak het geval bij allerlei soorten diëten. Dit komt omdat je van alles niet mag.

Bij Fitchef gaat het er niet om wat je niet mag, maar juist om wat allemaal wel mag.

Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat je gewoon fruit kunt eten als tussendoortje wanneer je daar zin in hebt.

In andere dieetvormen kan het weleens voorkomen dat dit niet mag omdat er te veel suiker in zit.

Het is echter ook zo dat er allerlei vitamines en vezels in zitten. Dit is ook de reden waarom het in de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden van het voedingscentrum zit.

Je hebt deze stoffen immers net zo goed nodig voor een gezond leven. In de gevarieerde recepten van Fitchef kom je hetzelfde tegen.

Het is wel belangrijk dat je goed bedenkt wanneer je welk product neemt. Zo haal je er optimaal voordeel uit.

Bovendien is het zo dat je ook weer niet te veel moet nemen.

Dan gaan de positieve effecten namelijk weer net zo hard verloren. Dit wil je natuurlijk voorkomen als dat mogelijk is.

 

Wat zijn de verdere voordelen

Er zij nog meer voordelen dan een beter gewicht alleen. Je hebt namelijk groente en fruit nodig omdat het allerlei gezondheidseffecten met zich meebrengt.

Het verliezen van overtollig lichaamsvet is slechts één van de voordelen die je ervan kunt meepakken. De andere voordelen zijn op andere vlakken te vinden.

Zo zorgt het er bijvoorbeeld voor dat je beter kunt slapen. Dit komt omdat je lichaam beter tot rust komt omdat er minder slechte stoffen in blijven opgeslagen.

Dat heeft weer tot gevolg dat je er ook meer energie van krijgt. Zowel doordat je meer slaapt als dat je minder energie kwijt bent aan de gifstoffen.

Beter uiterlijk. Naast het gewicht zijn er ook andere uiterlijke voordelen van meer groente en fruit in een uitgebalanceerd dieet.

Zo is de kans bijvoorbeeld behoorlijk groot dat je er een betere huid en betere nagels van kunt krijgen. Dit is natuurlijk net zo veel waard als een beter gewicht.

Uiteindelijk zijn de vitamines, vezels en mineralen dus net zo belangrijk als de eiwitten. Dit is dan ook de filosofie die past in de methode van Fitchef.

Ook in deze recepten is het namelijk zo dat alles zo veel mogelijk gevarieerd en gebalanceerd moet zijn. Zo pak je de meeste voordelen mee.

Een gezond leven

Zoals uit het voorgaande blijkt is gezond leven vooral gebaseerd op balans en variatie. Dit geldt dus ook niet alleen voor je voedingspatroon.

Dit geldt ook voor andere dingen die je doet in je leven. Denk bijvoorbeeld aan de lichaamsbeweging die je krijgt. Dit is net zo belangrijk.

Het is namelijk door goed te eten mogelijk om het aantal calorieën dat je binnenkrijgt terug te dringen. Het is echter wel zo dat je moet zorgen dat er ook meer calorieën uitgaan.

Je moet immers in een calorietekort terechtkomen om af te vallen. Eet dus niet alleen meer sinaasappels, maar sport ook meer.

Door regelmatig een halfuur tot een uur te sporten zorg je dat je verbranding op gang komt.

Omdat je doordat je meer groente en fruit eet ook meer energie hebt is dit helemaal niet zo’n grote opgave als het misschien lijkt. Een uurtje wandelen of fietsen heb je al snel volbracht.

Wanneer je al deze onderdelen goed op orde hebt, dan is de kans groot dat de kilo’s er snel af zullen vliegen. Bovendien zullen ze niet zo snel ook weer terugkeren.

Het blijkt namelijk best goed mogelijk om de maaltijden van Fitchef vol te blijven houden.
 

Ja, ik wilt het recepten boek van Fitchef >>