Fitness dieet

Als je een beetje fanatiek sport weet je al wat een fitness dieet is. En zo niet, dan kan het zijn dat je wel een sportliefhebber bent. In dat geval heb je je helden er misschien weleens over gehoord. Wat moet je allemaal wel en niet eten om gezond te zijn.

Een fitness dieet is iets anders dan de diëten die je volgt als je wilt afvallen. De diëten die bij een zeer actieve leefstijl horen zijn namelijk niet alleen maar gericht op zo veel mogelijk lichaamsvet kwijtraken. Er is meer nodig.

Spieren voeden

Wanneer je actief bent in de sportschool dan bouw je spiermassa op. Een beetje flink tillen en sjouwen met gewichten zet je spieren onder druk en die gaan daardoor kapot. Door de juist voeding worden ze daarna dikker en sterker.

De voedingsstof die hier het belangrijkst in is, is eiwit. Eiwit zorgt namelijk voor beter en sneller spierherstel. Wanneer je bodybuilders en fitness-atleten vraagt naar hun eetpatroon dan zal je veel eiwitrijk voedsel tegenkomen door de dag heen.

Dit komt overeen met een dieet dat de laatste tijd veel populariteit aan het winnen is. Het dieet van VITADIS. Met deze methode wordt namelijk ook de nadruk gelegd op eiwit. Vijf van de zes eetmomenten die je krijgt per dag zijn hierop ingericht.

Shakes en repen

Wat veel sporters doen in hun fitness dieet lijkt ook op de methode van VITADIS. De eiwitten nuttigen ze in de vorm van shakes en eiwitrepen. Zo kan je makkelijk het eiwit van bijvoorbeeld een bord eieren in een keer binnenkrijgen.

Ook VITADIS is gebaseerd op deze producten. Dit maakt het voor degene die het volgt makkelijker om het bij te houden. Stel je voor dat je zes keer per dag eieren moest gaan staan koken, dan zou je nergens meer aan toe komen.

Met behulp van de eiwitshakes kun je makkelijk je maaltijden en tussendoortjes nuttigen. De shakes hebben verschillende smaken. Zo raak je ook niet snel uitgekeken. Het effect is hetzelfde als bij een fitness dieet.

Spieropbouw en hongergevoel

Naast het bevorderen van spierherstel doet eiwit nog iets belangrijks voor mensen die willen afvallen. Het zorgt er namelijk voor dat je minder hongergevoel zal kennen. Je zal je eerder verzadigd voelen waardoor je niet steeds naar eten op zoek gaat.

De reden waarom sporters eiwit in hun maaltijden opnemen is echter het positieve effect op de spieropbouw. Vaak nuttigen ze een eiwit product direct na hun sportsessie. Ook bij het ontbijt wordt nog wel eens naar een shake gegrepen.

Anderen kiezen ervoor om de eiwitproducten als tussendoortjes te nemen, simpelweg omdat dit het minst schadelijk voor hun vorm is. Ook bij de VITADIS slanker leven methode is dit het geval. Daar zijn namelijk dagelijks drie tussendoortjes ingeruimd.

Ook als je niet sport

Nu is zo’n fitness dieet heel interessant, maar als je niet sport kan het ook averechts werken. De diëten gaan er namelijk van uit dat je veel lichaamsbeweging krijgt. Dat betekent dus ook dat de hoeveelheid calorieën wat hoger ligt. Zelfs al zijn het goede calorieën.

Dit is natuurlijk niet wat je wilt als je aan het afvallen bent. Het is dan beter om een eiwitrijk dieet te volgen. Dit lijkt op een fitness dieet, maar dan met minder calorieën. Zo word je dus ook niet dik van een teveel aan calorieën.

Veel mensen hebben namelijk te weinig motivatie om te sporten. Ook een druk dagelijks leven kan in de weg staan tussen jou en de sportschool. Dan is het goed om te weten dat het ook anders kan. Bijvoorbeeld door een aangepaste methode te kiezen.

Fitness en afvallen

Lichaamsbeweging is niet de belangrijkste factor in je strijd tegen de extra kilo’s. Het is echter wel een zeer goed hulpmiddel. Wanneer je op je eten let zal je namelijk nog sneller afvallen als je regelmatig beweegt.

Een fitnessprogramma volgen bij een gym bij jou in de buurt kan dan een goed idee zijn. Daar kun je naast je gezonde voeding van de experts van VITADIS ook trainingstips van experts op dat gebied krijgen.

Wil je gezond leven door te sporten en lekker te eten kies nu het VITADIS dieet >>