Er weer goed uitzien na een keizersnede

Een bevalling brengt u natuurlijk veel goeds in uw leven. U bent immers de moeder van een gezonde zoon of dochter nu.

Dat was het natuurlijk allemaal waard. Niet alleen de negen maanden zwangerschap, maar ook de keizersnede en de twee maanden hersteltijd erna.

Nu is het echter zo dat het tijd wordt om weer terug in vorm te komen. Want u voelt zich simpelweg wat onzekerder en wat minder goed in uw vel zitten.

U vraagt zich dus af hoe u snel kunt afvallen na een keizersnede. Gelukkig zijn daar een aantal manieren voor.

Woord vooraf


Het is belangrijk om te weten dat niet alleen het feit dat u gedurende de zwangerschap aankwam meewerkt aan het feit dat uw lichaam iets meer is gaan hangen.

U heeft ook erna wat langer rust moeten houden. Dit betekent dus dat u iets meer achterstand heeft dan andere vrouwen.

Het is dan ook belangrijk dat u op meerdere fronten probeert te zorgen zo gezond mogelijk te leven de komende tijd.

De combinatie van gezonde voeding en voldoende bewegen kan hierin dan ook een hele belangrijke rol spelen. Zelfs wanneer u niet lijkt af te vallen kunt u er dan toch beter gaan uitzien.

Beginnen bij voeding

Afvallen begint eigenlijk altijd bij voeding. Het is logisch dat u tijdens de zwangerschap bent aangekomen. Dit kan tot wel twintig kilo oplopen.

Omdat u inmiddels haast een jaar verder bent sinds het begin van uw zwangerschap is het dus ook zo dat uw verbranding enigszins is veranderd.

Simpelweg uw oude voedingspatroon oppakken kan weleens onvoldoende blijken om weer op een mooi gezond gewicht te komen.

Dit betekent dat u er dus wat extra aandacht aan zal moeten besteden. Dat is minder moeilijk dan u denkt. Het begint immers bij het maken van verstandige keuzes.

Bijvoorbeeld door net iets minder te eten.

Denk ook aan vocht


Wanneer het over voeding gaat, dan denken mensen eigenlijk altijd aan eten. Eigenlijk valt wat u drinkt hier natuurlijk ook gewoon onder.

Hier valt bovendien zeer veel winst te behalen. Verruil de zoete drankjes bijvoorbeeld voor water of thee. Als u thee neemt, doe dat dan zonder suiker.

Dit geldt overigens ook voor koffie. Wanneer u de suiker achterwege laat dan kan dit al een flink verschil maken.

Zelfs al lijkt het maar een heel klein beetje, de verhouding tot wat het voor effect heeft is veel groter dan wat u denkt. Water en thee of koffie zonder toevoegingen helpen bij snel afvallen.

Gewoontes van maken

Het is belangrijk dat u van veel dingen een gewoonte maakt. Dit geldt voor zaken zoals langzaam eten en goed kauwen. Dit zorgt namelijk voor een betere spijsvertering.

Dit heeft weer als gevolg dat u af zal vallen. Dit is niet het enige wat helpt. Denk bijvoorbeeld ook aan beweging. U kunt dit al doen door een aantal taken in het huis iedere dag te doen.

U kunt bijvoorbeeld ook vaker de fiets pakken. Daardoor krijgt u net iets meer lichaamsbeweging en zullen de kilo’s er net iets gemakkelijker af gaan. Het samenspel hierin is ook belangrijk voor het resultaat.

Gewoontes afleren

Was u al voor uw bevalling een snoeper en is dat tijdens de zwangerschap zo gebleven? Dan wordt het tijd om dit nu af te leren.

Veel mensen hebben hele kleine gewoontes die samen best wel een flink effect op het lichaam kunnen hebben. Een goed voorbeeld hiervan is dus snoepen.

Stukjes chocolade gedurende dag en dit dan ook iedere dag herhalen is hier een goed voorbeeld van. Of iedere avond een koekje bij de koffie nemen.

Zelfs iets te veel glazen wijn in de avonduren kunnen flink aantikken. Wanneer u dit soort gewoontes afleert, dan zal dit in uw voordeel werken.

Betere keuzes maken

Ook het doen van uw boodschappen moet wat bewuster gebeuren voortaan. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor het ontbijt.

Als u vroeger gewoon een boterham smeerde, dan is nu misschien halfvolle of magere yoghurt een betere optie.

Hier zitten namelijk minder koolhydraten en minder calorieën in. Daardoor krijgt u dus ook minder op een dag binnen en bij voldoende verbranding zal dit ervoor zorgen dat u net iets sneller zal afvallen na een keizersnede.

Dit geldt overigens ook wanneer u uw zwangerschap niet met een keizersnede hebt hoeven afsluiten. Gezondere keuzes zijn altijd aan te raden om af te vallen.

Gematigd bewegen

Het feit dat u een keizersnede heeft gehad heeft ook een voordeel. Ook al ziet u dit zelf misschien niet zo.

U mag namelijk lange tijd niet aan allerlei zeer intensieve vormen van sport en workouts deelnemen.

Springen en dergelijke is immers helemaal niet goed voor uw gezondheid zo kort na de bevalling.

Dat betekent dat u het dus vooral van cardiotraining moet hebben. Lange wandelingen bijvoorbeeld. U hoeft zich dan niet bovenmatig in te spannen en ziet ook nog eens wat meer van de wereld.

Wandelen is namelijk nog altijd één van de beste manieren om te bewegen, mits over langere tijd.

Andere zaken

Het kan zijn dat het lijkt alsof uw buik ondanks het afvallen toch wat blijft hangen. Dit kan een effect zijn van de keizersnede.

Wanneer u na enige tijd weer wat intensiever mag gaan sporten, dan kan het een goed idee zijn om aandacht te gaan besteden aan wat buikspieroefeningen bijvoorbeeld.

Dit zorgt ervoor dat u over het geheel wat strakker en gezonder eruit gaat zien. Daardoor kunnen delen die wat zijn gaan hangen tijdens de zwangerschap en na de keizersnede worden bijgetrokken.

Door een simpel programma te volgen met lichte gewichtjes of uw lichaamsgewicht is hier veel in te bereiken.

Samenvattend

De beste manier om snel af te vallen na een keizersnede is door beter op uw voeding te gaan letten. U moet niet alleen terug naar uw voedingspatroon van voor de zwangerschap, u moet zelfs nog iets strakker gaan leven.

Dit is vooral een mindset. Door bewust bezig te zijn met wat u eet maakt u betere keuzes.

Daarnaast kunt u met behulp van gematigd sporten een begin maken en wat verder op in uw herstel met wat intensiever sporten een vervolg geven aan het strakker in uw vel zitten.