Energieverrijkt dieet

Energieverrijkt dieet


Energieverrijkt dieet
Wie denkt aan diëten denkt aan afvallen. Om enkele kilo’s kwijt te raken is anders eten immers vaak de oplossing.

Zeker wanneer je het combineert met wat uurtjes in de sportschool of een andere actieve bezigheid. Dat kan echter wel moeilijk zijn vol te houden. Daarom zoek je naar oplossingen.

Wie anders omgaat met voeding kan merken dat zijn energie afneemt. Dat is logisch, de voedingsstoffen die je uit je voedingspatroon haalt zijn meestal juist die stoffen die energie leveren.

Denk aan suikers of koolhydraten. Het gevolg is dat je minder kracht of puf hebt om je oefeningen te doen.

Het kan zelfs zo zijn dat je als je een streng dieet volgt helemaal geen energie meer over lijkt te hebben. Dit is natuurlijk geen fijn idee.

Straks kan je al je huishoudelijke taken ook niet meer uitvoeren. Daar zit je natuurlijk helemaal niet op te wachten. Het is logisch dat je naar een oplossing zoekt.

Veel mensen denken die oplossing te vinden in het veranderen van het voedingspatroon. Ze stoppen met het dieet wat ze volgen.

Soms vallen ze helemaal terug in hun oude patroon, maar anderen kiezen voor andere dieetvormen. Een populaire vorm is het energieverrijkt dieet. Veel mensen denken hierin de oplossing te vinden.

Calorieën


Wanneer je aan een dieet denkt, dan denk je al snel aan een restrictie van voedingsmiddelen. Toch is dit niet helemaal juist.

Een dieet is niets anders dan de manier van leven met betrekking tot voeding die jij erop na houdt. Dat kan dus van alles betekenen.

Een energieverrijkt dieet is hier een voorbeeld van. Dit dieet wordt vaak gebruikt in ziekenhuizen. Wanneer patiënten een zware operatie achter de rug hebben bijvoorbeeld.

Ze hebben dan voeding nodig die hen helpt sneller te herstellen. Voeding waar ze snel veel kracht en energie van krijgen.

In de praktijk komt dit neer op voeding waar veel calorieën in zitten. Ze moeten immers snel wat sterker worden of aankomen.

De voedingswaarde van de producten die ze geserveerd krijgen is vele malen hoger dan bij een normaal voedingspatroon. Hier schuilt dan ook het gevaar in.

Wie niet om medische redenen aan een energieverrijkt dieet begint kan dus een averechts effect verwachten. In plaats van af te vallen kom je aan.

Je neemt immers veel meer calorieën tot je dan je eigenlijk nodig hebt. Je voelt je wel energieker, maar je betaalt er een prijs voor.

Een voorbeeld


Wie aan een energieverrijkt dieet begint krijgt eigenlijk een soort vrijbrief om flink met ongezonde voeding aan de slag te gaan.

Dit kan natuurlijk even werken in het geval van ziekenhuispatiënten die door hun operatie flink verzwakt zijn. Zij moeten immers juist aankomen

In zulke gevallen wordt er vaak voor gekozen om van veel voedingsmiddelen de ongezonde variant te kiezen.

Denk bijvoorbeeld aan de normale frisdranken vol suiker, in plaats van de light-varianten. Zo kan gemakkelijk de hoeveelheid calorieën, suikers en koolhydraten worden opgevoerd.

Ook worden maaltijden extra zwaar gemaakt door elementen toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan meer sauzen of de dikkere varianten van sauzen.

Mayonaise bijvoorbeeld. Of het toevoegen van room aan allerlei gerechten in de vorm van creme fraiche. Dit wordt vaak gedaan in energieverrijkte diëten.

Het aantal calorieën gaat voor mensen die willen afvallen op deze manier natuurlijk veel te ver omhoog.

In plaats van kilo’s kwijtraken en slanker worden zullen ze juist alleen maar verder aankomen. Dit is dus niet de oplossing voor mensen die op zoek zijn naar het verliezen van gewicht.

De oplossing


Wat wel kan helpen is op zoek gaan naar een dieet of leefwijze waarbij het beste van beide werelden wordt gecombineerd.

Dit betekent dus dat je op zoek moet naar voeding waarvan je afvalt, maar tegelijkertijd ook genoeg energie krijgt om te kunnen sporten, het huishouden te doen en andere taken te volbrengen.

Een voorbeeld hiervan is VITADIS Low Carb 2.0. Dit is eerder een levensstijl dan een dieet. Dit is belangrijk om te weten.

Je gaat immers niet per definitie minder eten, maar je gaat anders eten. Dit kan namelijk ook een flink verschil maken waar het gaat om je gewicht.

Het VITADIS Low Carb 2.0 voedingspatroon bestaat uit verschillende fases. Je gaat anders eten omdat je er meer regelmaat in brengt.

Je hebt meerdere eetmomenten per dag en door je daar aan te houden zal je minder snel een hongerig gevoel krijgen en ben je altijd gevuld.

Bovendien zijn de maaltijden die je neemt in grote lijnen niet gebaseerd op koolhydraten en calorieën.

Het gaat namelijk voornamelijk om proteïnen, of eiwitten, die in de maaltijden verwerkt zitten. Wel neem je eenmaal per dag een gezonde maaltijd van gewone producten.

Daarmee vul je je energievoorraad aan zonder uit de bocht te vliegen.

Balans vinden


Door zowel de gezonde maaltijden als de eiwitrijke producten te nemen vind je de juiste balans in je voedingspatroon.

Het gaat erom dat je voldoende brandstof binnenkrijgt, maar ook niet meer dan dat. De koolhydraten die je immers niet gebruikt worden omgezet in lichaamsvet.

Dit kan per dag al snel flink oplopen omdat we driemaal zoveel binnenkrijgen.

Door de slechte koolhydraten uit bijvoorbeeld witbrood, witte pasta en ongezonde koekjes, snoepjes en snacks uit te sluiten ben je al een heel eind op weg.

De energie haal je uit de gezondere varianten van koolhydraten die je in sommige groentes vindt. Zo krijg je niet te veel hiervan binnen.

Wie zich goed aan de methode van VITADIS Low Carb 2.0 houdt zal merken dat het bereiken van een gezond gewicht zonder jezelf uit te hongeren en zonder je energie te verliezen.

Bovendien leer je jezelf een andere manier van omgang met voeding om. Zo kan je zorgen dat de resultaten die je boekt ook echt van blijvende aard zijn.

Samenvattend is het dus zo dat een energieverrijkt dieet niet de oplossing is voor mensen die na een periode van streng diëten een gebrek aan energie voelen in hun lichaam.

Deze dieetvormen zullen een averechts effect hebben en je komt er snel door aan. Dit heeft dus als gevolg dat je alles wat je hebt opgebouwd weer kwijtraakt.

 
Begin NU met het Vitadis dieet waarbij je afvalt en je toch energiek voelt >>