Dieetwijzer

Dieetwijzer


Dieetwijzer
Heb je al langere tijd te maken met overgewicht? Ben je je er ongezonder door aan het voelen? Dan wordt het misschien eens tijd om hier iets aan te gaan doen.

Er zijn heel veel manieren om af te vallen. Het kan dus ingewikkeld zijn om de juiste te vinden.

Dit is een belangrijke reden waarom mensen het moeilijk vinden om te beginnen met afvallen.

Ze zijn simpelweg overweldigd door het enorme aanbod aan diëten, sportmethodes en andere levensveranderende manieren om gewicht te verliezen.

Ze kunnen daarbij well wat hulp gebruiken om de juiste te kiezen.

Een manier om deze hulp te krijgen is door het bekijken van een dieetwijzer. Hierin staan de beste diëten op een rij en kan je snel zien wat geschikt is voor welke situatie.

Het kan namelijk best zijn dat een bepaald dieet voor jou niet werkt en een andere juist wel.

Wat je moet weten


Er zijn een aantal dingen die je moet weten voor je aan je dieet begint. Allereerst is het belangrijk dat je voor jezelf bepaalt wat jouw doel is.

Niet alleen op het gebied van het aantal kilo’s dat je kwijt wilt, maar ook waarom je ze kwijt wilt.

Als het bijvoorbeeld tijdelijk nodig is om wat kilo’s kwijt te raken, dan zijn daar drastische kortwerkende methodes voor aan te wijzen.

Heb je echter een gezondheidsprobleem en moet je blijvend afvallen, dan werken die methodes juist weet niet.

Verdiep je ook in de methode die een bepaald dieet voorschrijft. In sommige gevallen moet je exact doen wat voorgeschreven staat.

Als je er ook maar iets van afwijkt werkt het al niet meer. Dit kan erg frustrerend zijn. Let hier vooraf goed op.

Zorg ook dat je alle voor- en nadelen van elke methode op een rij hebt. Zo kan je zien of deze methode het jou waard is.

Als je bijvoorbeeld veel kan afvallen, maar dat de consequentie is dat je wekenlang hoofdpijn hebt, dan kan dat misschien afschrikken.

Crashdiëten


Populaire vormen van dieet zijn crashdiëten. Dit zijn voedingsmethodes waarbij je korte tijd jezelf uithongert. Door dit te doen dwing je je lichaam je reserves op te gebruiken.

Het gevolg van de afnemende reserves is dat je afvalt en slanker wordt.

Een crashdieet is zeer effectief op korte termijn. In de eerste week kan je vijf tot zeven kilo afvallen.

Er zijn eigenlijk geen andere diëten die vergelijkbare resultaten kunnen overleggen op zulke korte termijnen. Dit maakt de crashdiëten dan ook zeer populair.

Het nadeel van crashdiëten is dat ze maar kort werken. Je kunt maar een week tot twee weken op deze manier leven.

Als je daarna weer normaal gaat eten zal je de kilo’s die je kwijt was ook weer terugkrijgen. Het is dus echt een methode voor een snelle oplossing.

Gezondheidsdiëten


Veel diëten zijn gebaseerd op gezondheidsaspecten. Mensen die met een bepaalde allergie kampen bijvoorbeeld, krijgen een dieet voorgeschreven waar bepaalde voedingsstoffen in geweerd worden.

Bekende vormen zijn bijvoorbeeld het glutenvrije dieet en het suikerarme dieet. Deze worden vaak voorgeschreven door een arts nadat een gezondheidskwaal aan het licht komt.

Het is echter niet zo dat alleen mensen die ziek zijn van deze vormen van dieet kunnen profiteren. Ook anderen kunnen er bijvoorbeeld enkele kilo’s door kwijtraken.

Zo is het bekend dat veel sporters glutenvrije diëten of koolhydraatarme diëten volgen zodat zij in betere vorm raken.

Het nadeel hiervan mag duidelijk zijn. De stof die geweerd wordt, kom je dus ook tekort in je dagelijkse voedingspatroon.

Wanneer je geen allergie hebt, en je kiest ook geen vervangende voeding, dan kan je dus gezondheidsklachten krijgen. Het is dus belangrijk dat je hier op let als je een dergelijk dieet gaat doen.

Een dieet als levensstijl


Dan zijn er nog diëten die zich presenteren als levensstijl. Dit zijn vaak de hippe diëten van dat moment. Denk aan Montignac of aan Sonja Bakker.

Toch zijn er ook varianten in deze groep die echt heel goed kunnen werken voor langere tijd.

Het veranderen van een levensstijl is erop gericht om slechte gewoontes op het gebied van eten af te leren. Soms gaat dit nog verder en wordt ook een gebrek aan beweging aangepakt.

Daarom dat deze vormen niet als dieet, maar als levensstijl worden aangemerkt.

Het moeilijke aan deze vormen is dat je je er voor lange tijd aan moet binden. Het is echt de bedoeling dat je de rest van je leven volgens deze methode blijft voeden.

Wanneer je dit doet zal je namelijk blijvende resultaten boeken. Je valt af tot een gezond gewicht en daarna blijf je daar op.

Voorbeelden


Een voorbeeld van een dieet dat eigenlijk een verandering van levensstijl is, is VITADIS. Het plan van VITADIS richt zich erop dat je gezonder gaat eten.

Bovendien richt het zich erop dat er regelmatiger gegeten wordt. Deze twee zaken samen moeten zorgen dat je gezonder wordt.

Het gezondere eten doe je aan de hand van de producten die bij het plan horen. Deze neem je vijf keer per dag op ongeveer hetzelfde tijdstip.

Dit zijn vijf van de zes eetmomenten. Het zesde eetmoment is een gewone maaltijd die je bijvoorbeeld kunt maken aan de hand van gezonde recepten. Dit zorgt voor regelmaat.

De producten van VITADIS zijn vooral gebaseerd op eiwit. Dit is een voedingsstof die honger tegengaat. Je raakt er goed door gevuld.

Bovendien helpt het je spiermassa onderhouden. Dit is weer goed voor je verbranding. Zo sla je dus twee slagen in een keer.

Beste oplossing


Nu je een beter beeld hebt van de verschillen tussen de soorten diëten kan je een betere inschatting maken van wat passend is voor jouw situatie.

In de dieetwijzer heb je kunnen zien wat de voor- en nadelen van de verschillende soorten diëten zijn.

Wanneer je twijfelt kan je altijd advies vragen. Bovendien is het altijd een goed idee om de minst drastische vorm voorkeur te geven.

Dit betekent dat de levensstijlmethodes bij iedereen kunnen passen.

Je zal zien dat je al snel resultaten boekt en je beter in je vel gaat zitten. Je zal je gezonder voelen en beter in het leven staan.

Bovendien zal je energieniveau sterk toenemen als je gezonder gaat leven. Een dieet is dus altijd aan te raden.

Wil je ECHT afvallen? Klik nu hier en probeer het Vitadis dieet >>

afvallen