Dieetpillen

Dieetpillen


De magische pil die je in een kap van je buik af helpt bestaat dan misschien nog niet, maar iets wat er op lijkt is wel op de markt.

Er zijn namelijk verschillende soorten pillen en tabletten te krijgen die helpen als je wat wilt afvallen. Het kan goed zijn om deze supplementen te gebruiken als je op dieet gaat.

De meeste pillen en tabletten bevatten stoffen die een positief effect hebben op je stofwisseling en verbranding. Er zitten bijvoorbeeld stoffen in als gember of het extract van rode bieten.

Daarnaast is er nog een pil waar iets wat je misschien niet direct verwacht in zit. De stof chroom helpt namelijk ook bij het afvallen.

Chroom zit ook in heel veel voeding die we normaal gesproken eten. Het is dus sowieso zo dat je een bepaalde hoeveelheid chroom dagelijks tot je neemt.

Chroom helpt de spijsvertering verder op gang. Daar worden de pillen vaak genomen om dat nog verder te verbeteren. Zo val je wat sneller af.

Naast de werking op de spijsvertering, heeft chroom ook effect op andere zaken. Deze zaken kunnen zorgen dat het afvallen net iets gemakkelijker gaat.

Want de strijd tegen de kilo’s is vaak al moeilijk genoeg. Dus als dergelijke pillen kunnen helpen, dan kan dit positief zijn en je motiveren om het vol te houden.

Werking van supplementen


De pillen worden vaak ook wel voedingssupplementen genoemd. Ze zijn een aanvulling op de voeding die je dagelijks eet.

In het geval van bijvoorbeeld chroom of gember zit dit in een klein pilletje dat je op een bepaald moment op de dag slikt. De stoffen worden dan langzaam in het lichaam losgelaten en in komen in het bloed.

In vrijwel alle gevallen stimuleren de pillen en de stoffen die erin zitten de stofwisseling. Je zorgt dus dat je voeding wat beter en wat vollediger afgebroken wordt.

Dit laat wat minder ruimte om reserves over te houden die worden opgeslagen in de vorm van lichaamsvet. Dit is natuurlijk ook wat je wilt.

Chroom heeft bovendien nog een ander effect. Het zorgt namelijk dat je minder gevoelens van honger hebt. Dit is te vergelijken met de werking van eiwit.

Het is om die reden ook zo dat veel dieetvormen op eiwitrijk voedsel zijn gebaseerd. Denk bijvoorbeeld aan diëten die gebruikmaken van shakes.

Dit brengt ook je bloedsuikerspiegel beter in balans. Dit is een belangrijke factor. Je bent dan namelijk niet alleen minder vatbaar om dik te worden.

Je bent ook minder vatbaar voor diabetes. Dankzij chroom kan je namelijk beter in staat worden gesteld om een gezond lichaam te krijgen en te houden.

 

De pillen in je dagelijkse patroon


Het is niet zo heel moeilijk om aan de verschillende dieetpillen te komen. Een groot deel van de supplementen is vrij verkrijgbaar.

In Nederland gelden voor veel van de middelen geen wettelijke regels waar het gaat om de hoeveelheid waarin je het inneemt. Dit geldt echter alleen voor de pillen die zijn goedgekeurd.

De middelen en stoffen die in de pillen zitten zijn vaak ook al terug te vinden in onze voeding. Dat betekent dus dat je al een bepaalde hoeveelheid op gewone wijze tot je krijgt.

Het is dus verstandig om niet meer te nemen dan je nodig hebt om optimale hoeveelheden te bereiken. Dit kan je met internetonderzoek makkelijk achterhalen.

Bedenk je ook dat de pillen alleen niet direct zorgen dat je afvalt. Als je de pillen neemt maar de rest van je dag vult met junkfood en frisdrank, dan zullen ze je niet veel profijt brengen.

Het is dus ook nodig dat je naast het nemen van de supplementen een aantal andere dingen doet.

Wanneer je dus wilt gaan afvallen, maak dan een plan. Dit hoef je niet helemaal zelf te doen. Er zijn veel diëten en levensstijlen te vinden die gericht zijn op een gezond gewicht en een gezond leven.

Als je dit volgt, dan is de kans groot dat je zal afvallen. De pillen kunnen daar extra in helpen.

Het maximale eruit halen


Wie het maximale uit het de pillen wil halen, gaat dus ook diëten en sporten. Een goed idee kan het zijn om een vorm te kiezen waarin dit allemaal is geïntegreerd.

Denk bijvoorbeeld aan het caveman dieet. Een ander voorbeeld is het VITADIS Low Carb 2.0 plan. Dit kan veel voordelen bieden.

VITADIS Low Carb 2.0 is gericht op eiwitrijk voedsel. Eiwitten zorgen dat je minder honger hebt.

Wanneer je dus de eiwitshakes van VITADIS tussen de maaltijden die je gedurende de dag neemt drinkt, dan zal je geen trek hebben in bijvoorbeeld koekjes en snoepjes.

Dit helpt je dagelijkse hoeveelheid calorieën terug te dringen.

Bij een levensstijl als VITADIS mag je meerdere malen per dag eten. Uiteindelijk gaat het om zes eetmomenten. Drie van die momenten zijn ingeruimd voor normale maaltijden.

Deze zijn echter niet vrij in te vullen. Het is wel de bedoeling dat je dit doet aan de hand van gezonde producten en de recepten die je bij het plan krijgt.

De andere drie maaltijden zijn als tussendoortjes aangemerkt. Dit zijn de momenten waarop je kiest voor de eiwitrijke dieetshakes van VITADIS.

Samen zal je op deze manier minder calorieën per dag eten. Dit is nodig om af te vallen. Je kunt alleen afvallen als je minder binnenkrijgt dan je verbrandt op een dag.

Op natuurlijke wijze


De pillen zijn vooral handig omdat het moeilijk kan zijn om van alle stoffen die je kunnen helpen op natuurlijke wijze in voldoende mate tot je te nemen zijn.

Dat komt omdat de hoeveelheden die in je voeding zitten wel heel laag kunnen zijn. Je zou dan heel veel moeten eten. Dit werkt natuurlijk averechts.

Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor chroomtabletten, dan vul je daarmee de hoeveelheden aan die je uit je dagelijkse groente en fruit haalt.

Dit is vooral ook aan te raden omdat er in fruit bijvoorbeeld ook veel suikers. Dit is dan weer negatief voor je wens om af te vallen. Je hebt immers niets aan suikers.

Chroom is bijvoorbeeld ook goed voor de bloedsuikerspiegel. Rode bieten werken weer positief op de bloedsomloop.

Dit soort werkingen kan je dan direct meepakken als je de tabletten neemt.

Dit is ook nodig om je wens om af te vallen tot werkelijkheid wilt maken. Daarom worden de pillen dan ook op de markt gebracht.