Dieetadvies

Dieetadvies


Wie op zoek moet naar een dieet kan wel wat adviezen gebruiken. Er zijn immers zoveel verschillende diëten op de wereld.

Het kan ontzettend moeilijk zijn om een juiste keuze te maken. En bij het maken van de verkeerde keuze kan je al snel ontmoedigd raken. Dat willen we natuurlijk voorkomen.

Wanneer je op zoek gaat naar het soort voedingsschema dat bij jou past, dan is het belangrijk dat je een aantal zaken langsloopt die voor jou belangrijk zijn.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar resultaat op de korte termijn, of is het belangrijk dat het dieet dat je volgt blijven werkt?

Dit klinkt misschien als een open deur, maar toch is dit weldegelijk belangrijk.

Soms kan het zijn dat je om een bepaalde reden net even twee of drie kilo kwijt moet.

Dit is natuurlijk heel anders dan wanneer iemand met gezondheidsproblemen zit omdat hij 35 kilo overgewicht met zich meedraagt.

Door de tips die je hier vindt mee te nemen in het bepalen van je keuze wordt het waarschijnlijk een stuk gemakkelijker om het juiste dieet te kiezen.

Dit geldt vooral voor mensen die op zoek zijn naar oplossingen die op de lange termijn werken.

Blijvend afvallen


Wanneer je begint met afvallen, dan is het doel natuurlijk in de meeste gevallen om de kilo’s er blijvend af te houden.

Het gaat er dan om dat je een dieetmethode vindt die dit voor jou kan betekenen. Veel dieetvormen richten zich daarom op koolhydraatrestrictie.

Mensen die veel last hebben van overgewicht hebben vaak een te grote hoeveelheid koolhydraten in hun voedingspatroon.

Het is weliswaar zo dat de mens deze voedingsstof nodig heeft om energie voor het lichaam binnen te krijgen, maar meer dan noodzakelijk werkt averechts.

De overtollige koolhydraten worden in de vorm van vet in het lichaam opgeslagen.

Een goed dieet is dus over het algemeen een dieet waarbij de hoeveelheid koolhydraten die je binnenkrijgt wordt teruggedrongen.

Er zijn diëten waarbij je helemaal geen koolhydraten meer eet. Deze zijn erg streng omdat dit een drastisch terugdringen van wat je mag eten met zich meebrengt.

Er zijn ook diëten waarbij je wel koolhydraten mag eten, maar niet meer dan noodzakelijk.

Dat komt bijvoorbeeld vaak neer op een maaltijd met koolhydraatrijk voedsel en andere maaltijden koolhydraatvrij voedsel.

Dit is een methode die veel mensen succes heeft gebracht en hen blijvend liet afvallen. Dit is dan ook beter vol te houden.

Letten op koolhydraten


Hoe gaat zo’n dieet waarbij je let op koolhydraten in zijn werk? Allereerst is het dan belangrijk om te weten dat koolhydraten in bijna elk product dat je eet of drinkt kan zitten.

Er zijn dan ook verschillende soorten koolhydraten. De snelle variant is de variant die uit je voedingspatroon moet verdwijnen terwijl de langzame variant beperkt moet worden.

Snelle koolhydraten zitten in de bekende voedingsproducten die ongezond zijn. Koekjes, snoep, chips, snacks, fastfood en meer van dit soort producten moet je laten staan bij deze diëten.

Ook witbrood, witte pasta en witte rijst bevatten veel snelle koolhydraten. Dit moet dus ook uit je voeding verdwijnen.

Daartegenover zet je maaltijden waarin geen of heel weinig koolhydraten zitten. Een dieet waarin deze methode wordt gevolgd is VITADIS Low Carb 2.0.

In vijf van de zes dagelijkse maaltijden zitten geen koolhydraten en in de zesde in sommige gevallen ook niet. Zo dring je de koolhydraatinname terug.

De maaltijden die bij VITADIS horen zijn eiwitrijk. Dit is een voedingsstof die veel voordelen biedt voor mensen die kilo’s kwijt willen.

Eiwit gaat namelijk hongergevoelens tegen. Dit zorgt ervoor dat je je lange vol voelt.

Met als gevolg dat je minder snel naar tussendoortjes grijpt bijvoorbeeld. Bovendien zitten in de eiwitmaaltijden zelf ook geen koolhydraten.

Andere doelen


Natuurlijk is afvallen om gezondheidsredenen een belangrijke aanleiding voor veel mensen om anders met voeding om te gaan.

Er zijn echter meer redenen om af te vallen. Deze hebben vaak met uiterlijk te maken. Je wilt bijvoorbeeld een paar kilo’s kwijt om er beter uit te zien.

Ook in zo’n geval kan VITADIS Low Carb 2.0 een goed dieet zijn. Het heeft namelijk blijvende effecten.

Wanneer je dus net iets lekkerder in je vel wilt komen te zitten, dan is dit precies datgene wat daarbij kan helpen. Veel mensen hebben het dieet om deze reden geprobeerd en met succes gevolgd.

Het kan echter ook zo zijn dat er slechts tijdelijk enkele kilo’s af moeten. Bijvoorbeeld om een outfit voor een feestje te kunnen passen.

In zulke gevallen kan het nog weleens voorkomen dat je een crashdieet moet volgen. Crashdiëten werken heel goed, maar moeten wel goed gevolgd worden omdat het anders gevaarlijk kan zijn.

Je eet zo min mogelijk voor een bepaalde periode wanneer je en crashdieet volgt. Meestal een week of twee weken. Daardoor val je in korte tijd veel af.

Na twee weken moet je echter wel stoppen omdat je anders je gezondheid in gevaar brengt. De kans is groot dat je daarna weer aankomt.

Manier van leven


Uiteindelijk draait afvallen vooral om de manier van leven die je aanhangt. Wie in overvloed leeft loopt kans om te dik te worden.

Door beter op je voeding te letten en er mogelijk ook meer bij te bewegen kan je hier veel tegen doen. Of dit nu in de vorm van een crashdieet is of niet.

Wie echter blijvende resultaten wil zien, doet er goed aan een dieet te kiezen voor de lange termijn.

Zoals eerder aangegeven kan VITADIS Low Carb 2.0 zo’n dieet zijn.

Niet alleen omdat het de koolhydraten en calorieën terugdringt, maar vooral ook omdat het een levensstijlverandering brengt.

Met dit dieet ga je namelijk meer regelmaat in je leven brengen. Je eet de juiste dingen op de juiste momenten.

Daardoor is de kans dat je een overvloed aan bijvoorbeeld koolhydraten binnenkrijgt direct en stuk kleiner.

Dit zorgt ervoor dat je blijven kilo’s kwijtraakt. En dat is weer positief voor je gezondheid.

Wie dus op zoek is naar een dieet voor de lange termijn moet er vooral aan denken dat je ook een lange strijd met het gewicht moet durven voeren.

Er is geen snelle oplossing die ook nog eens blijvend is. Een dieet dat goed vol te houden is werkt dan het beste.