Dieet

Iedereen volgt een dieet om een bepaald doel te bereiken. De meeste mensen willen afvallen als ze een dieet volgen. Waarschijnlijk jij ook anders was je niet op deze pagina. Ik zal in deze blog informatie geven over welke diëten je het best kunt volgen voor welk doel.

Een van de bekendste dieet is misschien wel het eiwitten dieet.

 

  • Eiwitten dieet

Een eiwit dieet word vooral gebruikt door sporters. Een eiwit dieet zorgt er voor dat je geen honger meer krijgt. Je kunt een eiwit dieet ook gebruiken als je wilt afvallen. Veel sporters willen meer spieren om hun sport goed uit te kunnen oefenen of dit nou voetbal, tennis, fitness of hockey is.

Je doel is om goed te worden in je sport en een eiwitrijk dieet kan je daar bij helpen. Maar wat veel mensen niet weten is dat je een eiwit dieet ook kunt gebruiken als je wilt afvallen. Een eiwit dieet zorgt er voor dat je minder honger krijgt door je een vol gevoel te geven.

Je kunt eiwitten op verschillende manieren binnen krijgen bijvoorbeeld door een dieet te volgen waardoor je dieet shakes moet drinken. Je kunt je eiwitten ook uit eten halen in kip, ei, vis en tonijn zitten veel eiwitten.

Het is veel makkelijker om een eiwit dieet te nemen zo weet je precies wat je eet en hoeveel voedingsstoffen je binnen krijgt. Vaak kiezen mensen voor een eiwit dieet omdat ze niet al te veel moeite willen doen om goed en zichtbaar resultaat te zien.

Ja, ik wil op een gezonde manier afvallen >>

Een calorie arme dieet is ook een goede manier om af te vallen.

  •  Calorie arm dieet.

Bij een calorie arme dieet staat het verminderen van calorieën centraal. Een calorie arme dieet zorgt er voor dat je door middel van een voedingsschema gaat afvallen. Je ben vaak bezig met het tellen van calorieën.

Als je een calorie arm dieet wilt volgen wees dan gedisciplineerd en hou je aan het voedingsschema, soms is dat erg lastig. Afvallen bestaat voor 80% uit gezond eten en voor 20% uit sporten. Het is dus mogelijk om af te vallen zonder te sporten. Sporten zorgt er wel voor dat alles in een stroom versnelling gaat.

 

Dieet tips

  • Stop met roken en frisdrank. Dit zorgt er voor dat jij straks makkelijker op je streefgewicht komt.
  • Stop met het eten van ongezonde vetten. Het eten van ongezonde vetten is geen probleem, gezonde vetten zijn bijvoorbeeld vis, olijfolie en noten.
  • Eet minder koolhydraten. Koolhydraten zorgen er voor dat je langzamer gaat afvallen of helemaal niet afvalt koolhydraten zitten bijvoorbeeld in rijst, pasta en aardappelen.
  • Suikers zorgen voor een vertraging in het afval proces.  Suikers verhogen de bloeddruk en zorgen er voor dat je sneller last krijgt van bepaalde ziektes zoals hart-en vaatziektes.

Zo zijn er nog veel meer tips, ik wil u daar niet te veel mee lastig vallen maar de belangrijkste kunt u hier terug vinden.

Dieet motivatie

Als je een dieet wilt volgen moet je er echt achter staan. Je moet onthouden dat afvallen niet van zelf gaat. Een truc die je misschien kunt gebruiken is om elke dag een planning te maken die misschien 5 minuten van je dag gaat innemen. In die planning komt te staan wat je allemaal gaat doen om af te vallen.

Als de dag voorbij is ga je je zelf beoordelen door vinkjes te zetten achter de activiteiten die je had moeten doen. Heb je veel meer vinkjes dan kruisjes dan heb je een goeden dag achter de rug en kun je trots zijn op je zelf.

Wat ga ik eten? Ga ik vandaag sporten? hoelang en met wie? Wees hierin ook realistisch. Probeer niet in een keer heel veel dingen te doen waardoor je gaat afvallen. Wanneer je dit doet zul je merken dat je het niet lang gaat volhouden.

Neem een stapje terug en doe het rustig aan. Het is de bedoeling dat je voor een lange termijn gaat afvallen.

Ja, ik wil op een gezonde manier afvallen >>