Dieet volgens jouw bloedgroep

Dieet volgens jouw bloedgroep


Welke voeding goed voor jou is en welke juist minder positief uitwerkt kan onder meer van jouw bloedgroep afhangen. Tenminste, dat is het uitgangspunt van het bloedgroepdieet.

Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs voor is kan het goed mogelijk zijn dat mensen door hun bloed anders reageren op verschillende voedingsstoffen.

Om die reden is het dieet dat gebaseerd is op bloedgroepen dan ook serieus te nemen.

Er zijn verschillende experts die geloven dat de werking ervan serieus te nemen is.

Zo wijdt bijvoorbeeld het voedingscentrum er een pagina aan. Het kan zijn dat het precies is wat voor jou werkt.

Omdat de werking van het bloedgroepen dieet niet te ondersteunen met wetenschappelijk bewijs kan het moeilijk zijn om de juiste uitvoering ervan vast te stellen.

Vooral waar het gaat om het geven van voedingsadvies lopen de meningen over het dieet nogal uiteen. Het hangt deels af van subjectieve ideeën.

Desondanks is het bloedgroepdieet op zijn eigen manier positief voor de algehele gezondheid en zitten er zeker ook goede kanten aan.

Zo raakt je lichaam bijvoorbeeld beter in balans. Ook kan je er enkele kilo’s van afvallen. Al is dit niet direct het eerste doel van het dieet.

Hoe werkt het bloedgroependieet?


Het moeilijkste deel van het dieet is dat het gebaseerd is op bloedgroepen.

Aan de hand van jouw type bloed wordt bepaald welke voeding positief werkt voor jou en welke voeding je juist beter kunt vermijden. Het zit dus letterlijk in je bloed wat je kunt eten.

Het dieet richt zich op de effecten die voedingsmiddelen hebben op jouw lichaam. Denk dan niet alleen aan of je ervan aankomt of niet.

Denk bijvoorbeeld ook aan de manier waarop je spijsvertering reageert. Of aan allergieën die je voor bepaalde stoffen kunt hebben.

Door rekening te houden met je bloedgroep beperkt het risico.

Het gaat er vooral om dat je gezonder gaat leven. Het is volgers van het bloedgroepdieet niet per se te doen om het verliezen van veel kilo’s in korte tijd.

Wel kan het dieet een goed middel zijn om op een gezond gewicht te blijven. Je zal immers goed blijven verbranden omdat je voeding neemt die je spijsvertering stimuleert.

Volgens de volgers van het bloedgroepdieet is het effect ervan dat je lichaam beter in balans raakt.

Dit komt omdat je meer gezonde voedingsstoffen tot je neemt en minder schadelijke stoffen vasthoudt omdat je spijsvertering beter gaat werken.

Het verliezen van enkele kilo’s aan lichaamsvet kan hier een gevolg van zijn.

Geen dieet om af te vallen


Het bloedgroependieet kent ook een aantal nadelen. Het grootste nadeel is misschien wel dat je het niet per se kunt gebruiken om af te vallen.

Daar is het namelijk niet op gericht. Dit zorgt er dus voor dat mensen die om gezondheidsredenen of om zelfbeeld redenen wat kilo’s moeten verliezen er eigenlijk niet veel aan hebben.

Bovendien is het geen dieet om gezamenlijk te volgen. Voor koppels die steun aan elkaar willen hebben is het bloedgroepdieet alleen een optie als ze dezelfde bloedgroep hebben.

Is dit niet het geval, dan kunnen ze niet dezelfde dingen eten. Dit maakt het al direct een stuk ingewikkelder.

Het bloedgroepdieet wordt behalve naar bloed ook naar afkomst ingedeeld. De voedingsstoffen worden vervolgens in categorieën ingedeeld.

Dit maakt het een flink uitzoekwerk om de juiste voedingsmiddelen bij elkaar te krijgen voor jezelf en eventueel je gezinsleden.

Het samenstellen van bijvoorbeeld het avondeten kan zo al snel veel tijd kosten.

Wie wil afvallen kan beter enkele andere opties onderzoeken.

Niet alleen omdat het bloedgroepdieet niet per se gericht is op afvallen, maar ook omdat een dieet volgen op zichzelf al veel wilskracht vergt.

Als het dan ook nog ingewikkeld wordt gemaakt kan dat demotiverend werken.

Met koolhydraten aan de slag


Afvallen en de hoeveelheid koolhydraten die je dagelijks binnenkrijgt hangen nauw samen. De laatste jaren is hier veel over bekend geworden.

Het verminderen van de hoeveelheden koolhydraten is dan ook centraal komen te staan in veel dieetvormen. Sommige reduceren het zelfs tot helemaal niets.

Andere vormen gaan voor zogenaamd koolhydraatarm zijn. Onder deze groep valt ook VITADIS Low Carb 2.0.

Bij dit dieet snijd je veel koolhydraten uit je dagelijkse voedingspatroon, maar hoef je het niet helemaal zonder koolhydraten te doen.

Daar is een reden voor. Koolhydraten zijn immers ook belangrijk.

Dit maakt het mogelijk om toch af te vallen en ook de voordelen van koolhydraten mee te kunnen pakken.

Eenmaal per dag eet je namelijk een maaltijd van gezonde producten met daarin onder andere de gezondere, langzame koolhydraten.

De andere maaltijden zijn koolhydraatvrij. Daar pak je je winst mee en vliegen de kilo’s eraf.

Naast het feit dat je minder koolhydraten binnenkrijgt, krijg je ook meer eiwit binnen. Dit is een belangrijke stof die honger tegengaat.

Dit werkt dus dubbelop op deze manier. Tot slot zorgt het er ook voor dat je meer regelmaat in je eetpatroon brengt.

Je eet als je het gaat volgen zes keer per dag een VITADIS maaltijd.

Wat je verder kan doen


Wie alle voordelen van de verschillende vormen wil meepakken kan ook dingen met elkaar combineren.

Zo kan je bijvoorbeeld VITADIS Low Carb 2.0 volgen en daarnaast sporten om te zorgen dat je verbranding iets omhoog gaat.

Zo val je iets sneller af omdat je meer calorieën kwijtraakt.

Ook kan je supplementen zoals afvalpillen nemen. Daarmee kan je je spijsvertering op gang brengen.

Dit is hetzelfde als wat het bloedgroepdieet probeert te bereiken door bepaalde voedingsstoffen te stimuleren en andere te vermijden.

Met behulp van bepaalde supplementen kan je dit zelf heel goed nabootsen. Dit past bovendien naast je koolhydraatarme dieet.

Het volgen van een regelmatig dieet, eventueel met wat steuntjes in de rug in de vorm van sport en supplementen, kan wat makkelijker zijn om vol te houden.

Doorzetten is namelijk de allerbelangrijkste factor als het gaat om het afvallen van een flink aantal kilo’s.

Een dieet waarbij je bovendien meer vrijheid hebt, zoals bij het VITADIS Low Carb 2.0 dieet waarbij je een maaltijd per dag zelf mag bepalen, gaat minder snel vervelen.

Wanneer je veel niet mag, zoals bij het bloedgroepdieet, dan wordt het snel een sleur. Dit moet je voorkomen.
 

Klik hier als je moeite hebt met afvallen en een dieet wil volgen op basis van je bloedgroep >>