Crashdieet

Crashdieet


Er zijn vele manieren om kilo’s kwijt te raken. De ene methode is wat duurzamer dan de andere. Maar de ene methode is juist ook weer wat sneller dan de andere.

Dit kan soms een voordeel zijn als je nodig snel enkele kilo’s moet kwijtraken.

Een methode waarbij je snel kunt afvallen is het crashdieet. Er zijn veel soorten crashdiëten. Het is belangrijk dat je je goed informeert hierover.

Crashdiëten zijn heel effectief, maar als je het verkeerd aanpakt kan het ook schadelijk zijn voor je gezondheid op lange termijn.

Wanneer je het goed aanpakt kan je tot wel een paar kilo in een week kwijtraken met een crashdieet. Dit klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk.

Daarom is het misschien wel het proberen waard. Wanneer je op de volgende dingen let kan je het ook nog eens veilig volgen.

Wat is een crashdieet precies?


In het kort komt het er op neer dat je met een crashdieet voor korte tijd te weinig eet.

Daarmee krijg je dus te weinig binnen en moet je lichaam noodgedwongen in de reserves tasten om je energie te geven.

Dit klinkt heel simpel, en eigenlijk is dat het ook gewoon. Het komt er simpelweg op neer dat je zo min mogelijk calorieën binnen probeert te krijgen.

Houd je dit een week of twee weken vol, dan ben je zomaar tussen de vijf en tien kilo kwijt.

Wanneer je dus vlak voor een belangrijke afspraak zit kan dit uitkomst bieden.

Stel dat je een feestje hebt en je moet nog een paar kilo kwijt om in je outfit te passen, dan is een crashdieet een methode die ervoor kan zorgen dat dit je lukt.

Hoe pas je een crashdieet toe?

Om een goed crashdieet toe te passen moet je drastisch in je voeding snoeien.

Normaal krijg je tussen de 2.000 en 2.500 calorieën per dag binnen. Wanneer je gaat diëten breng je dit terug tot minder dan duizend.

Dat doe je door minder te eten door bijvoorbeeld maaltijden over te slaan. De maaltijden die je wel tot je neemt maak je zo caloriearm als mogelijk is.

Doordat je zo drastisch teruggaat in het aantal calorieën val je af en kan je snel naar je streefgewicht.

Het grote voordeel van een crashdieet is dan ook dat het eigenlijk direct begint te werken.

Omdat je zo weinig binnenkrijgt begint je lichaam direct van je reserves te nuttigen om je energie op niveau te houden. Daardoor heb je aan het eind van de eerste dag al zichtbaar resultaat.

De keerzijde van deze methodes


Tot dusver klinkt het misschien allemaal als een wondermiddel. Toch zijn er ook heel veel nadelen aan een crashdieet te noemen.

Zowel op korte als op lange termijn zijn er namelijk enkele gevaren waar je rekening mee zal moeten houden bij deze vormen van dieet.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat een crashdieet maar tijdelijk werkt. De kilo’s die je afvalt zijn niet blijvend verdwenen.

Zodra je na je korte periode van uithongeren weer naar normale voeding gaat zal je weer aankomen. Je hebt dus net zo snel je kilo’s weer terug.

Een ander probleem is dat je lichaam onvoldoende gevoed wordt. Dit is natuurlijk logisch als je te weinig binnen krijgt.

Het gevolg is echter dat enkele functies van je lichaam beschadigd kunnen raken als je te lang blijft crashen. Dit is slecht voor je gezondheid.

Bekende kwalen zijn bijvoorbeeld energietekort met vermoeidheid en futloosheid als gevolg. Je kunt veel minder dan je voorheen kunt.

Bij inspanning krijg je bovendien allerlei rare kwalen zoals hoofdpijn of uitdroging. Dit zijn de gevolgen van de veranderde balans in je lichaam.


Een alternatief


Uiteindelijk is het niet voor iedereen aan te raden om een crashdieet te volgen. Dit hangt onder meer af van je doel.

Wil je namelijk blijvend een aantal kilo’s kwijtraken om gezondheidsredenen, dan is een verandering van levensstijl een betere optie.

Een voorbeeld van een andere levensstijl is het VITADIS slanker leven plan. Met dit plan kan je namelijk op een gezonde, geleidelijke wijze afvallen en je streefgewicht bereiken.

Maar dan wel op een duurzame en blijvende manier. Dit is vaak de voorkeursmethode boven de snelle oplossingen.

Afvallen is vaak een kwestie van het uitbannen van slechte gewoontes door deze te vervangen voor betere gewoontes. Meer bewegen in plaats van televisiekijken bijvoorbeeld.

Of betere voeding in plaats van fastfood. Deze veranderingen kunnen zeer effectief zijn. Al zal het afvallen misschien iets minder snel gaan.

Het plan toepassen


Nu is het zaak om te ontdekken hoe je dit plan het best zelf kunt toepassen. Zeker wanneer duurzaam afvallen jouw doel is. VITADIS draait om een aantal zaken.

Allereerst gaat het om regelmaat. Wie met regelmaat eet, verkleint de kans om naar verkeerde voeding te grijpen zoals koekjes en tussendoortjes.

Daarom bestaat het plan dagelijks uit zes eetmomenten, de drie grote maaltijden en drie snackmomenten.

Het volgen van dit ritme zorgt ervoor dat je altijd net voldoende gevuld bent om geen honger te hebben.

Bovendien krijg je, in tegenstelling tot het crashdieet, bij VITADIS wel genoeg stoffen binnen.

Je kunt bovendien een keer per dag eten wat je wilt. Dan kook je namelijk een normale maaltijd met normale voeding.

Bij een crashdieet zou dit uit den boze zijn. Je moet namelijk alles zo caloriearm als mogelijk houden. Zelfs al zou het gezonde calorieën betreffen.

Een advies


Wanneer je toch besluit dat een crashdieet voor jou de juiste optie is, overleg dan met specialisten. Denk bijvoorbeeld aan de huisarts.

Als je namelijk al gezondheidsklachten hebt, dan kan het crashdieet averechts werken en je ongezonder maken. Dit moet je altijd voorkomen.

Houd bovendien je doel in je achterhoofd. Wil je blijvend afvallen, bedenk je dan nog eens of deze methode wel de geschikte is voor dat doel.

Zeker wanneer je weet dat je net zo snel weer kunt aankomen als je afgevallen bent. Heb je een lange termijn doel, kijk dan even verder.

Heb je echter een korte termijn doel en laat je gezondheid het toe? Dan kan een crashdieet van enkele dagen best effectief zijn.

Zo kan je net die paar laatste kilo’s afvallen om in je outfit voor de trouwerij van je broer of zus te passen.

 

Klik hier als je wilt afvallen met het VITADIS dieet >>