Citroendieet

Citroendieet


citroendieet
Er zijn veel stoffen waarvan verondersteld wordt dat het effect heeft op je gewicht. Sommige in negatieve zin, andere in positieve zin.

Het opvallende is dat de negatieve stoffen vaak de overhand hebben in ons voedingspatroon.

Daarom worden we te zwaar. Denk bijvoorbeeld aan een teveel aan koolhydraten in ons eten.

Tegelijkertijd nemen we juist niet zo veel citroenen. En als we ze nemen, dan vaak in combinatie met iets dat veel te zoet of calorierijk is, zoals ijs, frisdrank of alcoholhoudende drankjes.

Terwijl citroen juist goed kan zijn voor de conditie van je lichaam. Je kunt er zelfs van afvallen.

Dit kan je doen door het citroendieet te volgen. Dit is een dieet dat zoals de naam het al aangeeft gebaseerd is op de goede werking van citroenen.

Er komt echter wel veel meer bij kijken dan alleen het toevoegen van enkele citroenen aan je dagelijkse voedingspatroon.

Als dat is wat je doet, dan zal de uitkomst tegenvallen.

Toch kan je er veel voordeel van hebben. Je kunt het namelijk op heel veel manieren zo inpassen dat het juist wel heel goed werkt.

Bijvoorbeeld door het in combinatie met enkele andere zaken te doen. Wanneer je het citroendieet onderdeel maakt van een heel gezond levenspatroon, dan kan het werken.

Wat moet je doen?

Hoe moet je het citroendieet eigenlijk precies toepassen? Om dat goed uit te kunnen leggen is het eerst van belang om uit te leggen hoe je het dus niet moet doen.

Je kunt niet een dieet gaan volgen waarin je alleen maar citroenen gaat eten. Dit is een extreme vorm van het fruitdieet.

Het nadeel hiervan is dat je wel afvalt, maar niet blijvend. Je zal na enige tijd weer gaan aankomen. Dit komt vooral omdat een mens nu eenmaal niet alleen maar op citroenen kan leven.

Dit komt omdat je dan te weinig voedingsstoffen die je nodig hebt zal krijgen in je maaltijden.

Je moet het dus op een andere manier toepassen. Dit doe je door citroenen in sapvorm aan je menu toe te voegen. De stoffen die in citroenen zitten hebben namelijk wel effect op je lichaam.

Zo kan je bijvoorbeeld je stofwisseling erdoor verbeteren. Je kunt dus wel citroenen als toevoeging aan iets anders gebruiken.

Het is dan alleen nog de vraag waaraan je het citroendieet moet toevoegen. Bij voorkeur doe je dit in een dieet waarbij ook naar je levensstijl wordt aangepakt.

Bij een dieetvorm waarbij je iets niet mag eten is het vaak minder makkelijk en minder effectief om het citroendieet eraan toe te voegen.

Hoe dan wel?

Een methode die geschikt is om de toevoeging van het citroendieet te kunnen gebruiken is die in het boek Fitchef

Dit is namelijk een voedingspatroon die zich richt op gevarieerd en regelmatig eten.

Maar dan wel op een gezonde manier. Daarom dat de positieve werking van de stoffen in citroen goed kunnen helpen.

De methode van Fitchef gaat vooral om het verlagen van de hoeveelheid koolhydraten in je voedingspatroon.

Koolhydraten kunnen al snel omgezet worden in lichaamsvet dat wordt opgeslagen in je lichaam waardoor je te dik wordt.

Het verminderen van koolhydraten is dus een goede manier om op gewicht te komen en te blijven.

Je doet dit door in plaats van ongezonde maaltijden te nemen, je voeding te verdelen over de eiwitrijke maaltijden via de gezonde recepten die je in het boek vindt.

Deze recepten werk je zelf uit met gezonde voeding uit de supermarkt. Een glas water met citroensap past daar dus goed bij.

Het belangrijkste wat je moet weten over citroensap is namelijk dat het je stofwisseling bevordert.

Wanneer je dus al minder dik makende producten neemt, en je helpt je stofwisseling ook nog eens op gang, dan zal je al snel flink wat kilo’s kwijtraken. Zo bereik je je ideale gewicht.

Een groot voordeel

Wat is nu precies het verschil tussen deze manier en de manier waarop het extreme citroendieet werkt?

Het belangrijkste verschil is dat de methode van Fitchef, met of zonder citroensap, voor blijvende resultaten zorgt.

Je verandert immers je levensstijl in plaats van dat je verkapt gaat vasten.

Daarnaast zorg je dat je al je noodzakelijke voedingsstoffen gewoon binnenkrijgt. Je voorkomt dus dat je allerlei gezondheidsproblemen krijgt omdat je te weinig gezonde stoffen tot je neemt.

Je krijgt alle vitamines, mineralen en bouwstoffen die een lichaam moet gebruiken om normaal te functioneren.

Bovendien is Fitchef een stuk gemakkelijker. Dit klinkt misschien vreemd omdat het citroendieet letterlijk uit één product bestaat. Toch is dat juist het probleem.

Zie maar eens aan genoeg citroenen te komen om een leven mee te vullen. Zonder dat het je gaat vervelen bijvoorbeeld. Dit is met Fitchef wel even anders.


Daarnaast is het zo dat je met een dieet dat gebaseerd is op regelmaat ook andere delen van je leven ene stuk gezonder maakt.

Je zorgt er namelijk voor dat je lichaam beter in balans komt. Dit is belangrijk als je op een gezond gewicht wilt komen en blijven.

Hoe beter je lichaam en je geest in elkaar zitten, hoe groter de kans op succes.

En verder

Zoals je citroensap aan je dieet kunt toevoegen, zo kan je ook andere dingen toevoegen om je poging tot afvallen wat meer kracht bij te zetten.

Je kunt namelijk op allerlei manieren met calorie-inname aan de slag. Bijvoorbeeld door stoffen te nemen die je helpen beter te verbranden.

Naast citroensap zijn dat namelijk nog heel veel andere stoffen. Denk bijvoorbeeld aan visolie, aan gember of aan peper.

Je kunt al dit soort producten in bijvoorbeeld capsules of vloeistoffen krijgen.

Deze supplementen worden door allerlei mensen positief beoordeeld als het gaat om het afvallen. Zowel experts als ervaringsdeskundigen zijn het erover eens.

Tot slot is het verstandig om meer aan lichaamsbeweging te doen. Door meer te sporten en te bewegen verbrand je meer calorieën op een dag.

Dit helpt je om gemakkelijker in een calorietekort terecht te komen. Alle soorten sporten zijn goed. Bovendien kan je dan gelijk wat citroen aan je flesje water tijdens het sporten toevoegen.

Wanneer je al deze dingen samenvoegt, dan kan het haast niet anders dan dat je zal gaan afvallen.

Citroensap kan op deze wijze dus best nog wel een hele belangrijke rol spelen. Ook al is het niet als onderdeel van het citroendieet.

 

Ja, ik wil beginnen met afvallen >>