Chroom tabletten afvallen

Wat is chroom?

Chroom is een mineraal en is onder andere nodig voor het verteren van voedsel. Chroom of anders genoemd chromium heeft iedereen nodig voor een juiste werking van insuline in het lichaam.

Chroom is belangrijk voor een goed bloedsuikergehalte en het heeft een rol bij de koolhydraatstofwisseling en de vetstofwisseling. Vetstofwisseling is een proces waarbij vet of vetzuren in andere stoffen worden omgezet.

Wat het werk van chroom precies inhoudt moet nog nader wetenschappelijk worden onderzocht er is op dat gebied nog genoeg te doen.

Sommigen beweren dat extra inname van chroom door middel van tabletten positief zou werken op het bloedsuikergehalte en de insulineafgifte, bij mensen met en zonder diabetes.

Het bewijs hiervoor is er echter nog niet voor geleverd, het moet nog worden bewezen of dit daadwerkelijk zo is.

Chroom krijg je normaal gesproken voldoende binnen door het eten van fruit, groenten, volkoren graanproducten. Een kleine hoeveelheid chroom bevindt zich in vlees en zuivelproducten.

Als je een gevarieerd eetpatroon volgt, krijg je voldoende chroom binnen, zoals dat het geval is bij veel stoffen die je lichaam nodig heeft. Wist je dat chroom ook wel wordt aangeduid als GTF, glucosetolerantiefactor (zit in gist bijvoorbeeld)?

Wat zijn chroom tabletten?

Chroom tabletten kun je als tablet kopen, als bruistablet, als capsule en ze komen ook voor in de vorm van kauwgom.

Chroom kan zich tevens in multivitaminen bevinden. De chroom tabletten zijn populair bij mensen die willen afvallen.

Er wordt van chroom tabletten gezegd dat ze ervoor zorgen dat je minder trek hebt in het eten van zoetigheid, de zin om te snoepen is een stuk minder.

Dit wil niet zeggen dat chroom tabletten een middel zijn tegen de kilo’s, dat het op zich een afslankmiddel is, want dat is het niet.

Het is een ondersteunend product dat je helpt bij het afvallen. Als je een dieet volgt is het voortdurend trek hebben in wat lekkers een doorn in je oog.

Vaak houd je het daarom ook niet vol. Chroom tabletten helpen je door te zetten, want de zin in snoepen is weg of een stuk minder en dan gaat het met name over zoetigheden.

Wil je andere trek voorkomen, neem dan veel water en voldoende vezels. Dit alles bij elkaar zal ervoor zorgen dat je gaat afvallen.

Helpen chroom tabletten bij afvallen?

Echt bewijs is er nog niet geleverd dat chroom tabletten helpen bij afvallen, al zullen er mensen zijn die zelf het tegendeel hebben ondervonden en er enthousiast over zijn.

Wel is duidelijk dat chroom tabletten, als tablet, als bruistablet of als kauwgom de zoete trek verminderen. Je kunt je beter beheersen en die reep chocolade of die zak spekkies dicht laten.

En dan kun je zeggen dat chroom tabletten helpen bij het afslanken, want je snoept niet meer of een stuk minder.

Noem het een ondersteunend middel, geen afslankmiddel op zich. Het is een populair middel bij velen, zeker ook omdat chroom tabletten niet duur zijn.

Hoe lang mag je chroom tabletten slikken?

Als jij chroom tabletten slikt dan is het raadzaam dit in overleg met een arts of diëtist / diëtiste te doen.

Chroom tabletten heb je onder normale omstandigheden niet nodig, omdat er voldoende chroom in je voeding zit, als jouw eetpatroon uit voldoende variatie bestaat.

Let altijd op met het slikken van voedingssupplementen en win op tijd advies in, het liefste voordat je eraan begint.

Wanneer je langdurig bepaalde supplementen inneemt, waaronder chroom, dan kan dat risico’s met zich meebrengen.

Advies, toezicht en controle mogen dan ook niet ontbreken als je besluit chroom tabletten te gaan slikken. Ga je met chroom tabletten proberen af te vallen, weet dan dat dit middel ondersteunend is en zelf geen afslankmiddel is.

Waar kun je chroom tabletten kopen?

Chroom tabletten zijn op veel plaatsen te koop. Je kunt deze ook online bestellen. Bestellen in grote hoeveelheden is mogelijk.

Een ander pluspunt is het feit dat chroom tabletten niet duur zijn en er wordt zelfs korting gegeven bij de aankoop van grotere verpakkingen.

Dit maakt deze tabletten erg populair. Of dat terecht is, bepaal jij zelf. Jij hebt zelf de verantwoording voor je gezondheid.

Dus ga jij chroom tabletten gebruiken, doe het niet zonder overleg met een deskundige vooraf. Het kopen ervan gaat gemakkelijk.

Niets zal je tegenhouden, toch is enige voorzichtigheid wel op zijn plaats. Bij twijfel altijd even overleggen met een deskundige, zeker als je een chronische ziekte hebt. Let ook op andere zaken zoals gezond eten!

Fitter worden wil toch iedereen? Met de Fitchef boeken gaat dat heel snel lukken. Alleen maar eiwitrijke recepten die je helpen bij spierbouw en vetverlies.

Kies daarom ook voor FitChef en haal hier jouw inspiratie uit voor een heerlijke gezonde maaltijd.

Wie kunnen chroom tabletten gebruiken?

Iedereen kan chroom tabletten gebruiken, want ze zijn zonder recept verkrijgbaar. Wanneer je echter voldoende gevarieerd eet heb je deze tabletten niet nodig.

Je kunt ze wel gaan gebruiken als ondersteunend middel bij het afslanken, omdat deze tabletten in de vorm van een normale tablet, een bruistablet of kauwgom, de trek in zoete etenswaren verminderen.

Daardoor zul je minder snoepen en afvallen. Als je ook al andere voedingssupplementen slikt moet je een afweging maken.

Bij het teveel aan supplementen kan er interactie of een bijwerking optreden. Ook resultaten van het gebruik op de lange termijn is niet altijd duidelijk. Het is niet voorspelbaar wat de effecten zijn.

Wanneer je echter chroom tabletten slikt om af te vallen zal de termijn dat jij ze slikt van korte duur zijn en zullen de effecten op je gezondheid minimaal zijn, ook zal de hoeveelheid chroom beperkt blijven. Toch is advies inwinnen voordat jij de chroom tabletten gaat slikken aan te raden.

Elk persoon is anders en voor iedereen wordt er een passend en een verantwoord advies gegeven door een huisarts of diëtist / diëtiste.

Zolang nog niet alles over chroom, de werking, de bijwerkingen, de interactie met andere supplementen enz. bekend is, dien je voorzichtig te zijn met het gebruik ervan.

Ook als je lijdt aan een bepaalde aandoening of een chronische ziekte overleg dan eerst met je behandelend specialist.

Er zal nog veel meer onderzoek moeten plaatsvinden om meer kennis te verkrijgen over de werking van chroom in het lichaam van de mens, over chroom tabletten, bruistabletten, chroom in de vorm van kauwgom en als toevoeging aan multivitaminen.

 

Ja, ik wil afvallen met Fitchef >>