Chroom afvallen

Chroom afvallen


Afvallen kan op vele manieren. Al is het wel zo dat al die manieren uiteindelijk op hetzelfde neerkomen.

Je moet namelijk dagelijks meer calorieën verbranden dan er binnenkomen.

Lukt dit je, dan zal je gewicht verliezen. Dat is de simpele uitleg. De realiteit is echter complexer.

Het daadwerkelijke afvallen hangt van veel dingen af.

Het ene moment zal het dan ook wat gemakkelijker gaan dan het andere moment. Soms zijn er zelfs wat hulpmiddelen gewenst om je doelen te bereiken.

Chroom als voedingssupplement gebruiken kan zo’n hulpmiddel zijn.

Het klinkt misschien raar omdat je chroom met andere dingen associeert. Toch is chroom gewoon onderdeel van ons dagelijks eten.

Het zit namelijk in bijvoorbeeld groente en fruit. Je krijgt het dus van nature al binnen, maar je kan soms een beetje extra gebruiken.

Chroom heeft namelijk een aantal effecten op het lichaam die gewichtsverlies stimuleren. Je kunt chroom als tablet of als poeder kopen bij de drogist.

Het helpt je bijvoorbeeld zoete trek tegen te gaan waardoor je minder snel naar tussendoortjes grijpt. Dit is een groot voordeel.

Duwtje in de rug


Chroom is niet per se stimulerend voor de stofwisseling, maar het helpt wel. Stofwisseling is een belangrijk onderdeel van de verbranding in je lichaam.

Voldoende chroom kan dus net dat duwtje in de rug betekenen. Wanneer je wat minder afvalt kan je hiermee de boel weer op gang brengen.

Bovendien werkt chroom als een soort rem op je maag. Het neemt je hongergevoel weg. Met name de trek in zoetigheid zal sterk afnemen wanneer je je chroominname verhoogt.

Dit werkt ook psychologisch door. Je zal je er sterker door voelen en beter kunnen volhouden.

Het gevolg is dat je al direct minder calorieën binnen krijgt. Daardoor wordt het makkelijker om meer te verbranden dan je tot je neemt.

Die grens ligt immers lager. Zo zal het sneller lukken om nog wat extra kilo’s kwijt te raken.

Het feit dat je geen zoetigheid wenst, heeft te maken met het verband tussen chroom en je bloedsuikerspiegel.

Chroom zorgt ervoor dat de pieken en dalen minder sterk zijn. Dit betekent dus dat je bloedsuiker beter op niveau blijft en je dus gezonder bezig bent.

Chroom als supplement


Chroom is gewoon vrij verkrijgbaar. Het kan namelijk als voedingssupplement worden aangeschaft bij bijvoorbeeld de drogisterij.

Bovendien zijn er geen schadelijke effecten van chroom bekend. Je kunt het dus naar behoefte innemen. Al gelden in sommige landen wel richtlijnen.

Er zit echter zoals gezegd ook gewoon chroom in onze voeding. Het zit bijvoorbeeld in fruit, maar ook in verse groente.

Dit betekent dus dat je al een bepaalde hoeveelheid dagelijks binnen krijgt als je gewoon gezond eet. Het supplement kan dus vooral dienen als extraatje.

Het is dan ook zo dat chroom in tabletvorm of poedervorm tot je nemen alleen niet genoeg is. Je zal ook een gezond voedingspatroon moeten hebben en voldoende moeten bewegen.

Alleen chroom zal je niet helpen als je leeft op fast food bijvoorbeeld.

Hoe dan wel?


Het is verstandig om de chroomtabletten als extra hulpmiddel achter de hand te houden.

Wanneer je eerst begint met een gezonde levenswijze zal je namelijk meer profijt hebben van de effecten die dit met zich meebrengt.

Je valt dan namelijk eerst af door de verandering in je voeding.

Probeer bijvoorbeeld het VITADIS slanker leven plan. Dit is een plan gebaseerd op gezonde voedingsproducten die vooral uit eiwit bestaan.

Zo krijg je voldoende binnen maar breng je toch je calorieën omlaag. Bovendien breng je meer regelmaat aan door de zes eetmomenten die bij dit plan horen.

Wanneer je dit gedaan hebt en je bent begonnen met afvallen, is de eerste stap gezet. Na enige tijd kan je merken dat het afvallen wat minder snel gaat.

Je kunt dan een stapje extra zetten door erbij te gaan sporten. Meer lichaamsbeweging zorgt immers voor meer verbranding.

Op dezelfde manier kan je omgaan met de toevoeging van chroom.

Wanneer gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging minder goed gaan werken, dan kan je aan supplementen zoals chroom gaan denken.

Je geeft je verbranding dan opnieuw een duwtje zodat je afvalrace weer op gang kan komen.

Gezonde methode


Het goede aan deze methode van afvallen is dat je het op een gezonde manier doet.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld crashdiëten kies je er namelijk voor om blijvende oplossingen te kiezen. Voor je gezondheid op lange termijn is dit natuurlijk vele malen beter.

Chroom gaat ook goed samen met bijvoorbeeld een plan van VITADIS. Dit komt omdat je bij dit dieet namelijk als diner een maaltijd van normale producten eet.

Gewoon fruit en mager vlees dat je in de supermarkt kunt kopen en zelf op gezonde wijze kunt bereiden. Je krijgt daar ook al chroom door binnen.

Blijvend afvallen


Wie op een gezonde manier blijvend enkele kilo’s kwijt wil doet er goed aan niet alleen op de chroomtabletten te vertrouwen.

Zoals gezegd werken ze alleen als extra motor als je al aan het afvallen bent. Ongezond leven en de tabletten slikken zal je niet gaan helpen.

Chroom kan daarentegen wel goed zijn voor je gezondheid. Zoals gezegd heeft het effect op je bloedsuikerspiegel.

Dit is in verband met diabetes natuurlijk ene belangrijke wetenschap.

Zowel diabetespatiënten als mensen die geen suikerziekte hebben, maar dit wel zouden kunnen krijgen kunnen hier baat bij hebben.

Chroom kan je ook in combinatie met andere supplementen nemen. Vooral veel sporters doen dit ook.

Het gaat erom dat je alle niveaus in je lichaam optimaal maakt. Dit kan je bijvoorbeeld doen door aan te vullen met behulp van supplementen. Denk bijvoorbeeld ook aan vitamines en mineralen.

Hulpmiddel om door te zetten


Het moeilijkste aan afvallen is voor de meeste mensen het volhouden van een dieet en sportschema. Het kan saai zijn en het kan zwaar zijn.

Zeker wanneer je bepaalde dingen niet mag en sommige dingen juist wel moet. Chroom kan hierbij helpen.

Denk bijvoorbeeld aan het feit dat chroom de trek in zoetigheid kan wegnemen. Wanneer je zoete voeding wilt vermijden kan dit best lastig zijn.

Maar doordat de prikkel om dit te willen nemen onderdrukt wordt is het ineens vele malen makkelijker.

Wanneer je chroom dus combineert met andere stappen om af te vallen, dan is de kans dat je zal slagen groter dan wanneer je dit niet op deze manier doet.

Het bereiken van een gezond gewicht en een beter uiterlijk zal dan eerder lukken.

Ja, ik wil  NU beginnen met afvallen en mijn steef gewicht behalen >>