Calorietabel

Calorietabel


calorietabel
Afvallen doe je door goed op je calorie-inname te letten. Wanneer je meer verbrandt dan je opeet, dan zal je kilo’s kwijtraken.

Het is dan wel belangrijk dat je goed let op wat je eet. Je moet immers zorgen dat je de juiste voeding kiest om aan een lager aantal calorieën te komen.

Nu kan het lastig zijn om dit precies uit te rekenen. Hoe kan je weten wat er precies in elk product te vinden is?

Je kunt bij sommige producten op de verpakking kijken. Bij andere producten, bijvoorbeeld verse groente, is dit echter wel wat lastiger. Dan heb je dus een andere oplossing nodig.

Het beste zou het natuurlijk zijn als je gewoon een lijstje zou kunnen aflopen.

Wanneer je precies kan zien wat er in elk product zit, dan kan je aan de hand daarvan je menu samenstellen.

Zeker wanneer dit op een hele gemakkelijke manier overzichtelijk wordt gemaakt.

Het goede nieuws is dat dit daadwerkelijk bestaat. Je kunt namelijk aan de hand van een zogenaamde calorietabel precies inzien wat er in elk soort product te vinden is.

Je weet dan dus van elke maaltijd precies hoeveel calorieën het bevat. Daardoor kan je gemakkelijker zorgen dat je binnen je grenzen blijft.

Calorierestrictie

Afvallen heeft alles te maken met calorieën tellen. Je hebt calorieën nodig, maar je kunt hier ook veel last van hebben.

Het is immers zo dat te veel calorieën de oorzaak zijn van overgewicht. Daarom is het dus belangrijk om te weten hoeveel je nu eigenlijk precies hebt binnengekregen op een dag.

De reden waarom dit belangrijk is, is dat je aan de hand van die kennis een beter dieet kunt opstellen.

Je moet namelijk zorgen dat je hoeveelheid calorieën omlaag gaat. Dit noemt men ook wel calorierestrictie.

Door je aantal ingenomen calorieën te beperken kan je in een calorietekort terechtkomen en dat is belangrijk.

Met een calorietekort breng je namelijk het afvallen op gang. Wanneer je meer verbrandt dan dat je inneemt, dan dwing je je lichaam om ergens anders brandstof vandaan te halen.

Je lichaam gaat dan in reserves tasten. Bijvoorbeeld in het opgeslagen vet dat voor overgewicht zorgt. Dit wordt dan gebruikt om energie op te wekken.

Er zijn verschillende manieren waarop je dit tekort kunt veroorzaken. Bijvoorbeeld door minder te eten of anders te eten.

Daar komt de calorietabel van pas. Je kunt dan handig zien hoeveel er in elk voedingsmiddel te vinden is.

Je kunt dan dus dingen weglaten of vervangen omdat je dit uit de tabel kunt halen. Dit maakt het makkelijker.


Een goed dieet

Caloriebeperking is ook een belangrijk onderdeel van een goed dieet. In gezonde voeding zitten namelijk zelden tot nooit zogenaamde lege calorieën.

Je haalt dan je energie uit voedingsstoffen die je nodig hebt. Er zijn geen overbodige stoffen toegevoegd. Je krijgt daardoor niet meer binnen dan je nodig hebt.

Dit komt bijvoorbeeld doordat caloriearm voedsel vaak minder koolhydraten bevat. Koolhydraten zijn een bron van overgewicht in veel gevallen.

Doordat er heel veel ongezonde koolhydraten in allerlei voeding zit word je al snel te zwaar. Het kan zelfs best zo zijn dat het in voeding zit waarvan je het geeneens wist.

In zulke gevallen komt een calorietabel dus goed van pas. Daarmee kan je snel inzicht krijgen in de waarde van allerlei soorten voeding.

Denk bijvoorbeeld aan middelen als wit brood en witte pasta. Dit zit bij veel mensen in het voedingspatroon, maar is behoorlijk hoog in aantal calorieën. Veel mensen valt dit pas op als ze de tabel zien.

Door het gebruik van een tabel kan dus een goed begin worden gemaakt met calorierestrictie.

Het probleem dat hierbij kan opdoemen is echter dat je misschien niet weet wat je dan in de plaats van de calorierijke voeding moet eten.

Je kunt immers niet geheel stoppen met voeden, dat is namelijk ook niet goed.

Een voedingsschema

Een goede hulp kan het zijn als je een dieet of levensstijl kiest waarbij je een voedingsschema krijgt. Zo weet je precies wat je op elk moment moet of kan eten.

Dit maakt het een stuk gemakkelijker om altijd de juiste keuze te maken. Zeker wanneer je dit in combinatie met de calorietabel doet.

Je kunt dit makkelijk doen door de recepten van de methode van Fitchef te volgen. Dit is namelijk een middenweg tussen calorierestrictie en gezond eten.

Je krijgt namelijk zowel tips voor de grote maaltijden, als voor de tussendoortjes. Daardoor kan je heel gemakkelijk calorierijk voedsel vervangen. Dit doe je met behulp van de recepten in het boek.

Deze recepten zijn gebaseerd op de juiste balans tussen stoffen. Dit is een stuk gezonder. Je wordt namelijk beter gevoed en komt nergens tekort.

Bovendien krijg je minder calorieën binnen. Daardoor kan je dankzij deze recepten heel gemakkelijk afvallen. Zonder dat het heel ingewikkeld wordt omdat je bepaalde dingen niet mag.

De maaltijden die je als ontbijt, lunch of diner of tussendoor eet zijn bovendien gebaseerd op gezonde producten. Bijvoorbeeld verse groenten.

Dit is belangrijk omdat ook dit zorgt dat het aantal calorieën naar beneden gaat. Je kunt recepten gemakkelijk volgen. Deze kan je bovendien vergelijken met de tabel.

Andere manieren

Als je in een calorietekort terecht wilt komen, dan kan je dat dus doen met de tabel. Er zijn echter ook nog andere manieren waarop je dit kan doen.

Daarbij blijft het eten van gezonde voeding wel belangrijk. Het beste is om de andere manieren te gebruiken naast de inzet van de calorietabel.

Een manier waarop je meer calorieën kan verbranden dan dat je binnenkrijgt is door meer te gaan sporten en bewegen.

Lichaamsbeweging is namelijk de manier waarop je als mens calorieën verbrandt. Als je niet sport, dan kan je dus veel winst behalen door hiermee te beginnen.

Je kunt dit vaak al heel gemakkelijk op gang brengen. Je kunt namelijk al beginnen met meer huishoudelijke taken te gaan doen.

Dit is een simpel begin om je verbranding omhoog te krijgen. Ook kan je vaker de fiets pakken of gaan lopen naar locaties in de buurt, bijvoorbeeld de supermarkt of de school van je kinderen.

Naast de calorietabel en lichaamsbeweging kan je tot slot ook voeding nemen die verbranding stimuleert.

Er zijn supplementen op de markt waarmee je dit heel snel kan verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan visolie. Dit kan ook helpen.

Ja, ik wil VANDAAG nog beginnen met afvallen >>