Calorieënteller

Calorieënteller


Calorieënteller
Wie wil afvallen moet zorgen dat hij minder calorieën binnenkrijgt dan dat hij verbrandt op een dag. Dit is immers simpelweg de enige manier om kilo’s kwijt te raken.

Deze hele simpele stelling is echter in de praktijk vaak heel wat moeilijker uit te voeren dan het vaak lijkt.

Wat je in de eerste plaats moet gaan doen is goed op je calorie-inname letten. Het is namelijk zo dat de moderne mens van tegenwoordig ongemerkt heel veel calorieën tot zich neemt die hij helemaal niet nodig heeft op een dag.

Door hier op te gaan letten kan je dus al snel zorgen voor een betere verhouding.

Het is dan alleen wel de vraag hoe je dan precies calorieën kan tellen. Je kunt immers niet aan elk product precies zien hoeveel er in zit.

Daardoor kan je dus nooit precies weten wat je nu op een dag allemaal hebt genomen. Bovendien zit je bij het verbranden ongeveer met hetzelfde probleem.

Toch is het heel goed mogelijk om een heel eind te komen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door calorieën te tellen met een calorieënteller.

Deze kan je online vinden. Met deze tools heb je al snel een heel goed inzicht in je dagelijkse voedingspatroon. Je zal zien dat je al snel voordeel haalt uit het tellen van je inname.

Caloriearme middelen

Wanneer je een calorieënteller gaat gebruiken, dan zal je in het begin misschien een aantal keren schrikken van de middelen die je tot je neemt.

Sommige dingen blijken namelijk heel wat rijker aan koolhydraten en calorieën te zijn dan je altijd gedacht had. Vooral snoepjes en koekjes zijn verraderlijk.

Het voordeel is dat je ook leert wat nu precies caloriearme middelen zijn. Na een tijdje krijg je dus beter door waar je winst kunt boeken en hoe je dit moet aanpakken.

Je gaat dan steeds vaker voor caloriearme middelen kiezen waardoor je zal merken dat je beter in je vel begint te zitten.

Je kunt dit geheel op eigen kracht doen. Je moet hier echter wel sterk voor in je schoenen staan want het kan best een tijdje duren voor je door hebt wat nu precies wel werkt en wat nu juist niet werkt.

Daardoor kan het dus ook best wat tijd in beslag nemen voor je daadwerkelijk serieus bent afgevallen.

Je kunt echter ook wat hulp inschakelen. Zo zijn er bijvoorbeeld zeer veel dieetvormen op de wereld. Een aantal daarvan hebben bewezen dat ze best heel erg goed werken.

Zo kan je dus met de hulp van de opstellers van deze diëten zorgen dat je wat sneller op de goede weg bent en direct gaat afvallen.

Een dieet dat werkt

Wanner je besluit aan je dieet te gaan sleutelen, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je een methode kiest waar je vertrouwen in hebt.

Daarom is het goed om ook even te kijken naar de ervaringen van anderen. Bovendien is het goed om je in te lezen over de werking van verschillende stoffen die in onze voeding zitten.

Een methode die positief ontvangen wordt is VITADIS Low Carb 2.0. Dit is een methode waarbij calorierestrictie ook een belangrijke rol speelt.

Dat gebeurt op twee manieren. Daardoor wordt gezorgd dat je snel in het calorietekort terecht komt dat je nodig hebt om af te kunnen vallen.

De ene kant van VITADIS bestaat uit gezonde recepten. Daarmee maak je een gezond ontbijt, een goede lunch en een lekker diner.

Allemaal gebaseerd op koolhydraatarm voedsel dat je gewoon in iedere supermarkt kunt kopen. Door koolhydraten te vermijden breng je het aantal calorieën terug. Die zitten namelijk veel in koolhydraten.

De andere kant van VITADIS is het gebruik van de afslankshakes. Met deze shakes vervang je ongezonde voeding zoals snoepjes, koekjes, fastfood en al het andere dat je tussen maaltijden in tot je neemt als je honger krijgt.

Door deze op eiwit gebaseerde shakes te nemen snijd je het ongezonde weg uit je patroon.

De calorieënteller


Je kunt hierbij natuurlijk nog altijd gewoon de calorieën blijven tellen. Het is echter zo dat de maaltijden en de shakes zijn gemaakt om af te vallen.

Je zal merken dat het strikt volgen van het plan zorgt dat je afvalt. Dan zal je al snel tot de conclusie komen dat het tellen van de calorieën eigenlijk verder niet nodig is.

Eiwitten bevatten van nature minder calorieën dan koolhydraten en vetten. Dit is de reden waarom veel dieetvormen, waaronder VITADIS, eiwit zo belangrijk maken.

Een andere reden is het feit dat de eiwitten zorgen dat je sneller vol zit. Ze vallen simpelweg wat zwaarder op de maag waardoor je minder nodig hebt.

Wat een voordeel is aan het VITADIS plan is dat je ook gewone maaltijden kan blijven eten. Het is namelijk zo dat veel dieetvormen die op afslankshakes zijn gebaseerd als grote nadeel hebben dat ze moeilijk vol te houden zijn.

Je mag immers nauwelijks nog iets anders dan de shakes tot je nemen.

Doordat je het afwisselt is de kans dat je in een sleur raakt heel wat minder groot. Dit betekent dat je het beter over een langere periode kan volhouden.

En volhouden is een belangrijke factor als het gaat om goede resultaten behalen. Je hebt daarom bijvoorbeeld ook meer kans dat het je lukt dan wanneer je alleen maar calorieën gaat tellen.

Andere zaken

Nu is de inname van je calorieën niet het enige dat telt. Ook de hoeveelheid calorieën die eruit gaan zijn van belang. Uitgaande calorieën komen van verbranding in je lichaam.

Dit help je op gang door lichaamsbeweging. Wanneer je meer beweegt verbrand je meer en kan een tekort makkelijker zijn te bereiken.

Wanneer je deze dingen combineert, dan kom je al snel op het goede spoor. Je krijgt niet heel veel binnen, in ieder geval niet meer dan nodig.

Daar zet je tegenover dat je wel flink wat kwijtraakt omdat je je verbranding groter hebt gemaakt. Dat is het belangrijkste als het gaat om afvallen.

Het tellen van calorieën die je verbrandt is net zo moeilijk als het tellen van de calorieën die je neemt. Ook hier kan je echter hulp hebben van een calorieënteller.

Alle soorten oefeningen zijn hier vaak in opgenomen. Je vult dan enkele gegevens in en aan de hand daarvan kan berekend worden hoeveel je verbrandt.

 

Klik hier als je het beste afslank recepten boek wilt kopen >>