Calorieën verbranden

een platte buik krijgenCalorieën verbranden kan erg helpen bij het afvallen. Immers hebben calorieën veel invloed op je gewicht! Ook is het een goede manier om sterker en fitter te worden.

Er zijn veel manieren om calorieën te verbranden. Je kan dit bijvoorbeeld in de sportschool doen of in het dagelijks leven. Ook zijn er een aantal sporten waarbij je veel calorieën kan verbranden.

Calorieën verbranden met sporten

Er zijn ontzettend veel manieren om met sporten calorieën te verbranden. Je kan hockey spelen, tennis spelen of voetballen.

Al deze sporten zorgen ervoor dat je calorieën verbrand. Maar heb je niet zo’n dergelijke hobby? Dan kan je ook in de sportschool calorieën verbranden.

Je kan je aanmelden bij een sportschool en een trainingsschema laten maken waar de focus ligt op het verbranden van calorieën.

Je doet deze oefeningen een aantal keer per week en je gaat vast al snel resultaat zien. Je kan het schema zwaarder maken naarmate de tijd vordert. Zo blijf je jezelf uitdagen.

Andere sporten waarbij je de meeste calorieën kan verbranden

Op nummer 1 van calorieën verbranden staat wielrennen. Daarna komen squash, hardlopen, bootcamp en het doen van een vechtsport.

Dit zijn allemaal sporten waarbij je veel calorieën kan verbranden. Met wielrennen gebruik je al je spieren in een hoog tempo.

In het geval van squash gebruik je ook verschillende spiergroepen en ben je veel korte sprintjes aan het trekken als je de bal wilt raken. Je verhoogt met beide sporten ook enorm je uithoudingsvermogen.

Hardlopen zorgt ervoor dat je hele lichaam moet werken en calorieën gaat verbranden. Het zit ‘m daarbij voornamelijk in de duur van je loop en het tempo waarin je loopt.

Vanzelfsprekend verlies je minder calorieën als je een beetje tussen normaal lopen en hardlopen in zit. Bij bootcamp verbrand je calorieën door gebruik te maken van al je spiergroepen.

Na bootcamp verbrandt je lichaam nog even door! Ideaal dus. Bij een vechtsport is het de combinatie van lastige oefeningen die in een hoog tempo worden uitgevoerd.

Het zit ‘m hier in de snelheid van de oefeningen en het feit dat veel spiergroepen worden getraind tijdens het doen van een vechtsport.

Calorieën verbranden in het dagelijks leven

Het kan zijn dat je niet het type bent om een intensieve sport te doen om calorieën te verbranden. We bewegen elke dag wel wat met dagelijkse bezigheden natuurlijk.

Al met simpele bewegingen zorg je voor verbranding van energie. Maar er zijn een aantal dingen die je extra kan doen waardoor je calorieën gaat verbranden in het dagelijks leven.

Kleine aanpassingen met groot effect

Neem de trap in plaats van de lift. Of doe wat vaker boodschappen met de fiets in plaats van met de auto. Je zal zien dat je hier snel aan went.

Je moet er even wat meer tijd voor vrijmaken, maar zo heb je wel wat meer beweging in je dagelijks leven. Ook is het goed om elke dag een flink stuk te wandelen.

Het schijnt dat je met wandelen veel calorieën verbrandt! Probeer in je schema elke dag een half uur te wandelen. Sta een half uur eerder op om dit voor je werkdag te doen.

Dat is een frisse start van de dag. Of doe dit juist ’s avonds na het eten, voordat je op de bank ploft en niks meer uitvoert.

Voor iedereen is het weer anders als het aankomt op het verbranden van calorieën. De een vindt sport helemaal fantastisch, terwijl de ander hier echt niet van houdt.

Het is wel belangrijk om je lichaam zo lang mogelijk fit te houden. Ook als je calorieën moet verbranden omdat je te zwaar bent, is het zeker wijsheid om meer te gaan bewegen. Kijk wat goed bij jou past en probeer dit in je leven toe te passen.