Bloedgroependieet

Bloedgroependieet


Het is vast geen geheim meer dat de juiste weg naar een gezond gewicht voor iedereen anders kan lopen.

Een mogelijkheid is dat het ligt aan de bloedgroep die je hebt.

Aan de hand daarvan kan het zijn dat andere voeding voor jou beter werkt dan voor anderen met een andere bloedgroep.

Het bloedgroepdieet is een serieuze dieetvorm. Het wordt onder meer erkend door verschillende instanties die zich met gezondheid en gezonde voeding bezighouden.

Wel zijn er een aantal zaken die goed duidelijk moeten zijn voor je eraan begint. Het kan immers zo zijn dat dit dieet niet brengt wat jij zoekt.

Deze manier van omgaan met voeding is echter niet wetenschappelijk te onderbouwen.

Dit betekent dus dat het niet aan de hand van onderzoek en harde bewijzen en conclusies is vastgesteld dat het bloedgroepdieet ook echt werk door toedoen van het verschil in bloedgroepen.

Het is daardoor minder gemakkelijk om sluitende adviezen te geven.

Wel kan het volgen van deze methode een aantal positieve effecten op de gezondheid hebben.

Dit is namelijk te baseren op informatie die wel wetenschappelijk is gevonden in andere onderzoeken.

Dit maakt het dieet een interessante optie om te overwegen als je wilt afvallen.

Wat is het bloedgroependieet?


Zoals gezegd baseert het bloedgroependieet zich op jouw bloedgroep.

Aan de hand hiervan is het volgens zij die het dieet aanprijzen te bepalen welke voedingsstoffen goed voor jou zijn en welke jou juist schade berokkenen.

Anders gezegd, je bloed bepaalt wat je wel en juist niet moet eten.

De voedingsmiddelen die goed of slecht voor je zijn worden onder andere gebaseerd op het effect op je verbranding en spijsvertering.

Ook wordt gekeken naar hoe je lichaam er in meer algemene zin op reageert. Denk hierbij aan bijvoorbeeld milde allergieën die je hebt voor sommige voedingsstoffen.

Het dieet richt zich in de eerste plaats dus op gezond leven. Dit betekent dus ook dat het bloedgroependieet niet per se gelijk hoeft te staan aan afvallen.

Al kan dit wel gebeuren omdat je als het goed is meer voedingsmiddelen tot je neemt die je verbranding en spijsvertering stimuleren.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat het lichaam beter in balans komt omdat de ongezonde afvalstoffen uit het lichaam verdwijnen als gevolg van een beter uitgebalanceerd voedingspatroon.

Deze stoffen worden onder andere opgeslagen in lichaamsvet. Dit is dan ook de reden waarom de kans groot is dat je wel iets zal afvallen.

Het nadeel van het dieet


Er zitten natuurlijk ook nadelen aan het bloedgroepdieet. Allereerst is het natuurlijk zo dat je per persoon verschillen in wat wel en niet mag kunt hebben.

Dit kan bijvoorbeeld binnen een vriendengroep het geval zijn, maar ook binnen een familie. Dit maakt het samenstellen van het menu een stuk ingewikkelder.

Ditzelfde is overigens al het geval voor een individu. Elk product moet geëvalueerd worden.

Het is goed mogelijk dat dingen die in alle andere diëten als gezond worden aangemerkt in het bloedgroependieet voor jou als een probleemgeval worden gezien.

Dit is natuurlijk een flink werk om uit te zoeken.

Daarnaast worden allerlei adviezen bij de voeding gegeven die niet alleen op bloedgroep maar ook op afkomst worden afgestemd.

Bovendien wordt de werking van de stoffen erbij bekeken. Dit kan flink ingewikkeld zijn. Dit maakt het opnieuw moeilijker om het menu samen te stellen voor een groep.

Het kan daarom misschien beter uitpakken als je op zoek gaat naar een alternatief. Onder meer als je gezamenlijk de strijd tegen de kilo’s wilt aangaan.

Je bent dan misschien beter af met een dieet dat zich richt op afvallen.

Daarvoor zijn voldoende mogelijkheden. Bijvoorbeeld door je te richten op het verminderen van je koolhydraatinname.

Koolhydraatarm


Wie op zoek is naar een dieet dat de kilo’s eraf doet vliegen is bij het bloedgroepdieet niet direct op het juiste pad.

Beter is het om diëten te kiezen die koolhydraatarm zijn. Overtollige koolhydraten zorgen immers voor een belangrijk deel voor gewichtstoename. Je wilt dit dus terugdringen op deze manier.

Een goed voorbeeld hiervan is VITADIS Low Carb 2.0.

Dit is een dieet dat zich richt op het terugdringen van de hoeveelheid koolhydraten die je per dag binnenkrijgt.

Dit doet het in verschillende fases. Zo kan je gemakkelijk de kilo’s die je zo graag kwijt wilt ook echt kwijtraken.

Je doet dit door de producten van VITADIS vijfmaal per dag tot je te nemen. Deze producten zijn voor een belangrijk deel bestaand uit eiwit.

Eiwit vult je zodat je minder last hebt van hongergevoelens. Bovendien helpt het je spiermassa in stand te houden waardoor je meer verbrandt. Zo kan je afvallen.

Een belangrijk aspect van VITADIS Low Carb 2.0 is dat je meer regelmaat in je leven krijgt. Je hebt namelijk zes momenten op de dag waarop je iets eet.

Daardoor ben je altijd gevuld op een gezonde manier. Je hebt daardoor minder kans dat je naar de tussendoortjes en snacks grijpt. Dit kan sterk helpen bij het afvallen.

afvallen

Andere hulpmiddelen


Wil je toch een deel van het effect van het bloedgroependieet nabootsen, denk dan eens na over een detox.

Aan de hand van bepaalde middelen kan je je lichaam reinigen of ontgiften. Dit houdt in dat je alle slechte stoffen in een korte periode uit je lichaam spoelt.

Dit is goed te combineren met het dieet van VITADIS.

Wil je wat snelle afvallen, dan is het misschien een goed idee om meer te gaan sporten. Lichaamsbeweging is een belangrijke factor waar het gaat om verbranding van calorieën.

Zo kan je het allemaal net iets bespoedigen. Je bent dan sneller op je streefgewicht.

Volhouden is bovendien een belangrijke factor. Omdat VITADIS simpel in elkaar zit is dit sneller voor elkaar te krijgen dan bijvoorbeeld het bloedgroependieet.

Je hoeft immers niet iedere dag allerlei onderzoeken uit te voeren om zeker te zijn dat je de juiste zaken eet. Bovendien is het ook meer gericht op afvallen.

Wie echter veel tijd heeft, gezond wil leven en niet direct veel hoeft af te vallen kan best geholpen zijn met het bloedgroependieet.

Het heeft immers ook zijn goede kanten. Zo eet je bijvoorbeeld minder schadelijk voedsel, ook voedsel dat voor andere mensen wel een goede werking heeft.